IFA 2020: wat te verwachten van Qualcomm, LG en Huawei - en hoe te kijken

Krediet: Emmanuele Contini/NurPhoto via Getty Images

De pandemie van het coronavirus woedt misschien nog steeds in delen van de wereld, maar IFA 2020 zal doorgaan, zelfs als Europa's grootste technische vakbeurs dit jaar een meer beperkte vorm aanneemt.

IFA vindt elk jaar begin september plaats in Berlijn, en ondanks de bezorgdheid over COVID-19 die veel persoonlijke technische evenementen annuleert, gaat de editie van IFA dit jaar door, met optredens van een aantal opmerkelijke technische zwaargewichten zoals LG, Qualcomm en Huawei.xbox series x originele prijs
  • Wat is 5G? De definitieve gids voor het nieuwe draadloze netwerk
  • Tom's Guide Awards 2020 : De allerbeste producten die je kunt kopen
  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

IFA-organisatoren hebben samengewerkt met lokale functionarissen in Duitsland, dat bezig is met heropening na een door het coronavirus opgelegde afsluiting eerder dit jaar. Het aantal aanwezigen voor de editie van IFA van dit jaar zal aanzienlijk worden beperkt - slechts 4.000 mensen zullen binnen worden toegelaten, en het is beperkt tot bedrijven en pers. Maar IFA zal een van de weinige technische evenementen zijn die persoonlijk plaatsvinden sinds de uitbraak van COVID-19.

Dat gezegd hebbende, die livesessies worden nog steeds live gestreamd wanneer IFA 2020 op donderdag (3 september) van start gaat. Dit is wat u moet weten over IFA 2020, inclusief een schema met belangrijke presentaties en hoe u het evenement vanuit uw luie stoel kunt bekijken.

Wat is IFA?

IFA staat voor Internationale radio-expositie — goed dat ze de afkorting gebruiken — en het is eigenlijk de CES-beurs van Europa. Makers van smartphones, slimme apparaten voor thuisgebruik, apparaten, audio, laptops en andere elektronica komen elk jaar naar IFA in Berlijn om hun nieuwste producten te laten zien - meestal met een focus op een Europees publiek, maar soms ook met een meer wereldwijde aantrekkingskracht.

Wanneer is IFA 2020?

IFA 2020 begint donderdag (3 september) en loopt tot en met zaterdag (5 september). Dat is een aanzienlijk verkort schema ten opzichte van voorgaande jaren, aangezien IFA-organisatoren hun streven naar een persoonlijk evenement in evenwicht brengen met de realiteit van grote bijeenkomsten in het tijdperk van COVID-19.

Hoe kan ik IFA 2020 kijken?

Met beperkingen voor wie IFA kan bijwonen, kunt u het beste doen: bekijk de persconferenties op de website van IFA . Het is gratis, maar je moet je wel registreren, met een e-mailadres, naam en andere informatie.

Met IFA in Berlijn, is het schema opgesteld met een Europees publiek in gedachten. Het kick-off-evenement van 3 september voor IFA 2020 begint om 9.30 uur CET - dat is 03.30 uur EDT en 12.30 uur PDT. De openingskeynote van Qualcomm begint een half uur later, wat een vroege wake-up call in de VS betekent als je van plan bent om live te kijken. Het is onduidelijk of de website van IFA on-demand herhalingen van keynotes zal bevatten om kijkers in andere tijdzones tegemoet te komen.

Wie spreekt er op IFA 2020?

De gastenlijst op IFA 2020 is niet zo lang als in voorgaande jaren, maar er is nog steeds een lijst met opmerkelijke aanwezigen die presentaties geven als onderdeel van het rebranded-evenement IFA Global Press Conference-track. En we zouden verwachten dat er wat productnieuws uit deze bedrijfsschijnwerpers zou komen dat tech-shoppers aan beide kanten van de Atlantische Oceaan zal interesseren.

Hier zijn de hoogtepunten uit de lijst met geplande presentatoren op IFA 2020.

• Qualcomm, 3 september om 10.00 uur CET/4 uur EDT/1 uur PDT: Het is aan Qualcomm-president Cristiano Amon om IFA 2020 te openen, en gezien de focus van die chipmaker op 5G, verwacht dat dit een belangrijk gespreksonderwerp zal zijn tijdens dit persevenement. Qualcomm's IFA-pagina belooft een focus op 'hoe 5G de apparaten waar we van houden zal transformeren en het leven van mensen over de hele wereld zal verrijken'. Verwacht daarom dat Qualcomm het volledige assortiment producten zal dekken waarvoor het chips maakt - niet alleen telefoons en altijd-aan-laptops, maar ook virtual reality-headsets, auto's en meer.

• LG, 3 september om 11:15 uur CET/5:15 uur EDT/2:15 uur PDT: LG is de andere zware slagman die een uitstekende leadoff-positie heeft gekregen op de openingsdag van IFA 2020. En het wordt I.P. Park, chief technology officer van LG Electronics, die een overzicht geeft van wat LG in de maak heeft. Eerdere LG-presentaties gingen meer over toekomstige technologieën dan over specifieke productaankondigingen, en de belofte van LG om te praten over 'hoe ons leven er in de toekomst uit zal zien' suggereert dat dit het onderwerp is van het persevenement van deze week.

Een ding dat LG heeft gedaan in verband met IFA 2020 is het opzetten van een smart home-showcase in Zuid-Korea om te demonstreren hoe het brede scala aan producten - alles van telefoons tot apparaten tot home-entertainmentapparatuur - kan samenwerken. Blijkbaar zullen virtuele rondleidingen door de showroom beschikbaar zijn.

• TCL, 3 september om 13:15 uur CET/7:15 uur EDT/4:15 uur PDT: Net als LG maakt TCL een breed scala aan producten, en is misschien wel het meest bekend om zijn tv's. Maar op recente beurzen heeft het bedrijf zich geconcentreerd op zijn inspanningen om zijn eigen smartphonemerk op te bouwen na jarenlang telefoons te hebben gemaakt en op de markt gebracht onder de namen van andere bedrijven. Het is waarschijnlijk dat dat patroon zich voortzet op IFA.

Richard Yu van Huawei spreekt op IFA 2019Krediet: Peng Dawei/China News Service/VCG via Getty Images

• Huawei, 3 sept. om 14:15 uur CET/8:15 uur EDT/5:15 uur PDT: Huawei is misschien van de Amerikaanse markt verdwenen, aangezien het bedrijf nog steeds wordt geconfronteerd met een door de Trump-regering opgelegd verbod om met Amerikaanse bedrijven samen te werken, maar de elektronicagigant blijft een formidabele aanwezigheid in de rest van de wereld. Huawei heeft altijd het meeste uit zijn IFA-spotlight gehaald, met behulp van recente evenementen om nieuwe versies van zijn Kirin mobiele chipsets te bespreken, zijn aankomende herfst-smartphone-releases te plagen en thuisnetwerkapparatuur te demonstreren.

nieuwe ps5-games komen uit

• Honor, 4 september om 11:25 uur CET/5:25 uur EDT/2:25 uur PDT: Het bedrijf dat eigendom is van Huawei is vooral bekend vanwege telefoons die zich richten op een jonger publiek. Maar volgens de uitnodiging voor de persconferentie is Honor van plan om zijn IFA 2020-schijnwerper te gebruiken om nieuwe gebieden te betreden en wearables, tablets en pc's te laten zien.

beste Sony 55 inch tv

• Realme, 4 september om 12:25 uur. CET/6:25 uur EDT/3:325 uur PDT: Een andere Chinese telefoonfabrikant die niet zo bekend is in de VS, Realme zal naar verwachting pronken met de Realme X3 Pro. Dit wordt Realme's eerste IFA-optreden.

• Neato Robotics, 4 september om 13:25 uur. CET/7:25 uur EDT/4:25 uur PDT: Neato is vooral bekend om zijn robotstofzuigers - in feite zijn een aantal van zijn producten op onze lijst met de beste robotstofzuigers beland. Dus we zouden meer van hetzelfde verwachten tijdens de IFA-optreden van het bedrijf.

Welke andere technische evenementen vinden er rond IFA 2020 plaats?

Een van de hoogtepunten van eerdere IFA's vond meestal plaats buiten de beursvloer, waarbij grote technologiebedrijven voorafgaand aan de beurs evenementen organiseerden om hun nieuwe producten te laten zien. Dat is duidelijk teruggeschroefd met de beperkte aanwezigheid voor IFA 2020, maar er zijn nog steeds enkele rivaliserende technische evenementen tijdens de IFA-week.

Twee dagen voordat IFA begint, organiseert Samsung een eigen evenement.(Afbeelding tegoed: Samsung)

Samsung heeft normaal gesproken een grote IFA-aanwezigheid, maar dit jaar gaat het zijn eigen weg. De gigant van consumentenelektronica organiseert al een livestream van 1 september om de laatste details over de Galaxy Z Fold 2 te onthullen, de opvouwbare telefoon die hij voor het eerst plaagde tijdens het Unpacked-evenement in augustus. De volgende dag houdt Samsung een tweede virtueel evenement genaamd Het leven is niet te stoppen . Gezien de starttijd van 10.00 uur CET - dat is 04.00 uur EDT - denken we dat dit een behoorlijk eurocentrische presentatie zal zijn. Als het volgt op eerdere Samsung IFA-optredens, verwacht dan veel gepraat over huishoudelijke apparaten, tv's en slimme thuistechnologie.

Net als Samsung, Nvidia houdt ook een evenement van 1 september , vanaf 12.00 uur ET. Deze zal waarschijnlijk de nieuwe van de maker van de grafische kaart bevatten Nvidia GeForce RTX 3080-serie — vooral in het licht van alle lekken over de GPU's die de laatste tijd de ronde doen.

Twee telefoonfabrikanten die normaal gesproken een steunpilaar zijn op IFA, plannen evenementen in de weken na de beurs van dit jaar. Motorola organiseert een evenement op 9 september waar het bedrijf naar verwachting de volgende versie van zijn opvouwbare telefoon Motorola Razr zal uitbrengen. Ondertussen plant Sony - dat gewoonlijk een groot persevenement organiseert op IFA de dag voordat de show voor het publiek opengaat - blijkbaar een evenement op 17 september om te pronken met een nieuwe telefoon, waarschijnlijk de Sony Xperia 5 II.

We volgen al het nieuws uit Berlijn en elders en werken deze pagina de hele week bij met de laatste IFA 2020-aankondigingen.

De beste Samsung Galaxy Note 20-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over02dagen01uurvijftienminuten07droog Samsung Galaxy Note20 5G... Amazone Prime $ 666,19 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen