IKEA Sensible luchtreiniger: prijs, releasedatum, specificaties

(Afbeelding tegoed: IKEA)

Net op tijd voor April Fool's Day - maar geen grap - IKEA brengt een nieuwe luchtreiniger uit die geprijsd is op een verbluffend goedkope $ 55. We weten niet zeker of het onze lijst met de . zal maken beste luchtreinigers , maar voor deze prijs maakt dat misschien niet uit.

De Förnuftig (dat is 'Verstandig' in het Zweeds) luchtreiniger ziet eruit als een klein kunstwerk als hij aan de muur hangt, of een Scandinavische luidspreker als hij op de grond staat. Het wordt geleverd met een HEPA-achtig filter om kleine deeltjes uit te filteren, plus een voorfilter om haar en grote stofdeeltjes op te vangen.IKEA REDELIJKE SPECIFICATIES

Prijs: $ 54,99
Lancering in de detailhandel: 1 april (VS)
Maat: 12 x 18 x 4 inch; standaard voegt 5 inch toe aan hoogte
kleuren: Zwart of wit
Optimale kamergrootte: 108 vierkante voet (10 vierkante meter)
Filters: Reinigbaar voorfilter; wegwerp HEPA-achtig filter en gas-/geurkoolstoffilter
Ventilatorsnelheden: Drie
Aanvoersnelheid schone lucht: 70 kubieke voet per minuut (max)
Geluid: 29 dB, 49 dB en 60 dB, afhankelijk van ventilatorsnelheid
Energieverbruik: 1,5 tot 16 watt
Verkocht met: Reinigbaar voorfilter en wegwerp HEPA-achtig filter
Vervangende filters: HEPA-achtig filter, $ 5,49; gas / geur koolstoffilter, $ 9,99

IKEA Redelijke prijs en releasedatum

  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

De Förnuftig is vanaf 1 april 2021 verkrijgbaar op de IKEA U.S.-website en in IKEA U.S.-winkels. Het kost $ 54,99. IKEA zegt dat de Förnuftig sinds afgelopen herfst verkrijgbaar is in China.

U kunt ook een optioneel actief koolfilter ($ 9,99) krijgen om geuren, gassen en vluchtige organische stoffen (benzine, nieuw vinyl, enz.) te absorberen. Er is een ruimte voor het gasfilter achter het HEPA-achtige filter in het lichaam van de Förnuftig.

De bedrijfskosten zijn hier de belangrijkste aantrekkingskracht. Vervangende filters voor andere luchtreinigers kosten tussen de $ 20 en $ 60, terwijl de filters van de Förnuftig veel minder kosten. Wel moet je de Förnuftig-filters wat vaker vervangen, maar niet vaak genoeg om het verschil goed te maken.

De beste IKEA Fornuftig-deals van vandaag Bekijk vergelijkbare Amazon US Amazone Geen prijsinformatie Controleer Amazon Bekijk alle prijzen (1 gevonden)

IKEA Sensible: Design

De Förnuftig ziet er best mooi uit en lijkt in niets op de futuristische monolieten waar de meeste luchtreinigers op lijken. De rechthoekige behuizing is verkrijgbaar in zwart of wit, maar het belangrijkste dat je zult zien, is het aantrekkelijke tweed-achtige voorfilter van grijze stof aan de voorkant. Die springt eraf en is schoon te maken met een stofzuiger, maar de twee filters erachter moeten elke vier maanden worden vervangen.

De Förnuftig is ongeveer 30 cm breed, 18 cm lang en 10 cm diep. Met een gewicht van 7 pond, 13 ounces, is het licht genoeg om aan een muur te monteren (luchtinlaat bevindt zich aan de zijkanten, niet aan de achterkant), maar je kunt ook een meegeleverde standaard bevestigen voor plaatsing op de vloer en een draagbeugel.

(Afbeelding tegoed: IKEA)

IKEA Redelijk: vereisten voor kamergrootte

IKEA zegt dat de Förnuftig de lucht effectief kan reinigen in een kamer van 10 vierkante meter, wat volgens Noord-Amerikaanse maatstaven een kleine slaapkamer is. De FÖRNUFTIG zal niet veel doen voor je woonkamer, maar misschien wel voor de kamer van je jongste kind of een logeerkamer.

Vergelijk die optimale kamergrootte met die van de Levoit LV-H132 van $ 90, die 129 vierkante voet aankan, of de PureZone 3-in-1 van $ 100, die 200 vierkante voet aankan. Die laatste maat is ongeveer de gemiddelde grootte van een Noord-Amerikaanse hoofdslaapkamer, hoewel de slaapkamers in nieuwere McMansions een stuk groter zijn.

IKEA Redelijk percentage schone lucht (CADR)

De clean-air-delivery-rate (CADR) of luchtdoorvoer van de Förnuftig is een beetje moeilijk te achterhalen omdat IKEA's perspakket voor de luchtreiniger verwijst naar het Europese tarief per kubieke meter per uur, terwijl wij Yanks vastzitten in het systeem van kubieke voet per minuut (CFM).

De hoogste ventilatorsnelheid op de Förnuftig zorgt voor een Europese CADR van 140 m3/h, wat een door Google verstrekte conversieformule vertaalt naar een Amerikaanse CADR van ongeveer 82 CFM. Maar toen doken we in de Verstandige productpagina op de IKEA website en zag dat een maximale CADR van slechts 70 cfm werd vermeld.

Dat is in ieder geval aan de lage kant. De PureZone 3-in-1 van $ 100 heeft een CADR van 80 CFM en de Levoit LV-H132 van $ 90 die ook hierboven wordt genoemd, komt uit op 110 CFM. De EPA beveelt zelfs de kleinste kamers een CADR van 65 cfm of meer aan.

IKEA Verstandige ventilatorsnelheden en stroomverbruik

De Förnuftig heeft drie ventilatorstanden. In de persbrochure van IKEA staat dat de laagste snelheid 'stil genoeg is om te slapen' (29 dB volgens de gebruikershandleiding), waardoor we ons afvragen hoe hard de andere twee snelheden zijn. De Verstandige gebruikershandleiding heeft die gekoppeld aan respectievelijk 49 dB en 60 dB, waarvan de hoogste ongeveer het volume is van een normaal gesprek binnenshuis.

De drie ventilatorsnelheden verbruiken volgens de Förnuftig-gebruikershandleiding respectievelijk ongeveer 1,5, 6,5 en 14 watt. Je internetrouter voor thuis kan tot 15 watt verbruiken, terwijl een oplader voor smartphones tussen de 5 en 7 watt verbruikt.

IKEA Redelijke bedrijfskosten

Als je zowel de koolstof- als HEPA-achtige filters in je Förnuftig hebt en ze elke vier maanden zorgvuldig vervangt, dan kost dat je ongeveer $ 46 per jaar. Sla het koolstoffilter over (je hebt het waarschijnlijk niet nodig) en dat daalt tot $ 16 per jaar.

galaxy s21 ultra 5g specificaties

Ter vergelijking: het vervangen van de HEPA- of HEPA-achtige filters om de zes maanden op een gewone luchtreiniger kost u tussen de $ 40 en $ 120 per jaar.

IKEA Verstandige verzorging en reiniging

Het voorfilter dat aan de voorkant van de Förnuftig is gemonteerd, kan na het verwijderen met een stofzuiger worden schoongemaakt. Het HEPA-achtige filter en het actief-koolgasfilter moeten elke vier maanden worden vervangen. Een LED-lampje aan de bovenkant van de FÖRNUFTIG laat je weten wanneer het tijd is.

De beste LEVOIT LV-H132-deals van vandaag 64 Walmart-klantenrecensies Korting LV-H132X-WM Levoit Lucht... Walmart $ 99,99 $ 62,99 Weergave Levoit LV-H132 Compacte HEPA... ziet het $ 89,99 Weergave LEVOIT Luchtreinigers voor... Amazone Prime $ 89,99 Weergave Toon meer aanbiedingenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen