Demontage van iMac 2021 geeft Apple's all-in-one een sombere repareerbaarheidsscore

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Hoewel we dol waren op de nieuwe Apple iMac 2021, merkten we dat hij niet al te veel verschilde van de MacBook Air met M1 . En kijkend naar het specificatieblad, deelt het veel van dezelfde componenten. Welnu, het team van iFixit heeft onze vermoedens bevestigd en ontdekt dat de nieuwe iMac 2021 in wezen een MacBook Air is in een gekleurd chassis.

In iFixit's officiële demontage , maakte het team van knutselaars de garantie van Apple snel ongeldig door een paarskleurige eenheid volledig te demonteren. Nadat het apparaat röntgenfoto's had gemaakt, ontdekte het team dat alle rekenkracht in de onderlip was ondergebracht, terwijl de rest van het apparaat werd geflankeerd door twee grote metalen platen. En afgezien van een paar draden die naar boven kronkelden om verbinding te maken met de webcam en andere antennes, was er niet veel anders. En hoewel er veel lege ruimte in het apparaat was, deed het het slecht als het ging om herstelbaarheid, met een sombere 2/10-score.  • Apple iMac 2021 recensie
  • Dit zijn de beste alles-in-één computers van dit moment
  • Meer:Vergeet AirPods 3 - LeBron James heeft zojuist Beats Studio Buds gelekt
  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Met de juiste tools was het voor iFixit niet zo moeilijk om de iMac uit elkaar te halen. Het achterpaneel hoeft niet te worden verwarmd, een proces dat op dezelfde manier wordt gebruikt bij het uit elkaar halen van de iPhone 12 . Met behulp van het iMac-openingswiel (een gespecialiseerd hulpmiddel dat wordt gebruikt voor het snijden van lijm) kwam het voorscherm gemakkelijk los, waardoor de componenten erachter zichtbaar werden.

In tegenstelling tot de MacBook Air met M1 heeft de iMac, terwijl hij dezelfde componenten gebruikt, twee ventilatoren die de processor koelen. Door het systeem koeler te houden, krijgt de iMac meer overhead, waardoor hij extra prestaties kan leveren. iFixit zei wel dat de kin in de iMac grotendeels kunstmatig was, omdat Apple deze componenten gemakkelijk had kunnen verplaatsen naar de rest van het grotendeels lege chassis.

(Afbeelding tegoed: iFixit)

Het logic board in de nieuwe iMac 2021 is ook het kleinste ooit op een Apple all-in-one. Het herbergt de nieuwe M1 8-core-chip, 8 GB geheugen, 128 GB NAND-flashopslag, een Wi-Fi- en Bluetooth-module, evenals andere componenten voor energiebeheer. Veel van de componenten in het apparaat waren met lijm bevestigd. Het verwijderen van bijvoorbeeld de koptelefoonaansluiting is dus niet onmogelijk, maar vergt wel wat agressief wiebelen.

(Afbeelding tegoed: iFixit | YouTube)

Apple heeft de nieuwe iMac 2021 bedoeld als een meer casual apparaat dat in een woonkamer of keuken kan worden geplaatst. Het is niet per se bedoeld voor high-end videobewerking of andere veeleisende taken. Om die reden is onze deals-editor, Louis Ramirez, betoogd dat het waarschijnlijk de moeite waard is om de iMac 2021 over te slaan en in plaats daarvan voor een Mac mini te kiezen. Vanaf $ 699 heeft het meer kracht dan de basis-iMac tegen 60% van de kosten. Het kan dienen als een overblijfsel voor een eventuele iMac Pro die zeker een sterkere rekenkracht zal hebben.

  • Beantwoord: zijn Walmart's Onn-laptops het waard om te kopen?
  • Mis onze Acer Aspire E 15 review
  • Meer:WWDC 2021 livestream: hoe de Apple-keynote te bekijken
De beste Apple AirPods Pro-deals van vandaag 6770 Walmart-klantenrecensies Black Friday Sale eindigt over02dagen07uur44minuten38droogKorting AirPods Pro Walmart $ 197 $ 159 Visie Apple AirPods Pro met... krukveld $ 249 Visie Apple AirPods Pro Amazone Prime $ 299,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen