Intel DG2 Xe-HPG discrete GPU kan begin 2022 een uitdaging vormen voor Nvidia en AMD

(Afbeelding tegoed: Intel)

Met AMD en Nvidia GPU-tekorten die nog steeds aan de gang zijn, is het moeilijk om een ​​beter moment te bedenken voor een concurrent om op te duiken. Volgens een leaker zal Intel proberen dat gat op te vullen met zijn aankomende DG2 Xe-HPG-kaarten op CES 2022.

om DC-films te bekijken

Het rapport komt van Hardware Academy op de Chinese sociale netwerksite Weibo , en hoewel er altijd een element van dubbelzinnigheid is in vertalingen, is het sentiment hier vrij duidelijk. Onder verwijzing naar de bron als betrouwbaar, beweert de vertaalde post dat de DG2 discrete grafische kaarten zullen worden vrijgegeven tijdens CES in januari volgend jaar.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Dat klinkt zeker als een plausibele tijdschaal, met Intel onthulling vorige maand dat DG2 GPU's zich nu in de bemonsteringsfase bevinden, wat de stap is voordat de massaproductie begint.

Desalniettemin heb ik verschillende online vertalers geprobeerd om te zien of het vrijgegeven woord veranderde in iets subjectiefs, zoals gelanceerd of onthuld. Dat deed het niet, dus de suggestie lijkt inderdaad te wijzen op een releasedatum in januari - ervan uitgaande dat het juist is. Als dat zo is, betekent dit dat we mogelijk meer dan alleen een teaser kunnen krijgen tijdens de komende Intel Innovation-evenement op 27-28 oktober.

Voorlopige specificaties voor de aankomende Xe HPG-lijn van GPU's werden eigenlijk al in maart onthuld, zoals ze waren zich in het volle zicht verbergen op de Intel-website . De kaarten zullen naar verwachting alle budgetten dekken, met maximaal 512 Execution Units (EU's) en 16 GB GDDR6-geheugen.

dell terug naar school verkoop

Op papier betekent dit dat de GPU een serieuze concurrent kan zijn in de gaming-ruimte. Hoewel er natuurlijk een enorme kloof kan zijn tussen theoretische en feitelijke prestaties, aangezien zoveel afhangt van de softwarekant van de dingen en hoe de architectuur zich in de echte wereld gedraagt.

Zelfs als de kaarten ondermaats presteren in vergelijking met rivalen van AMD en Nvidia - heel goed mogelijk voor een eerste poging - zou Intel kunnen profiteren van marktomstandigheden zo onvruchtbaar dat zelfs oudere kaarten met pensioen zijn gegaan. Met top-end GPU's die bijna zodra ze beschikbaar komen, worden opgepikt, deels dankzij hun sterke aanleg voor het delven van cryptocurrency , zouden kopers in de verleiding kunnen komen om Intel een kans te geven om hun gamegewoonte aan te wakkeren.

Dat is natuurlijk ervan uitgaande dat Intel's nieuwe GPU's niet dezelfde schaarste hebben als hun rivalen. En gezien het aanhoudende wereldwijde chiptekort dat van invloed is op alles, van PS5 wordt aangevuld naar de beste smartphones , zou je zeker dapper zijn om op die uitkomst te wedden.

beste Apple Watch voor mannen
De beste RTX 3060 Ti-deals van vandaagCyber ​​Monday Sale eindigt over01dagen18uur29minuten42droog EVGA GeForce RTX 3060 Ti XC... Amazone $ 969,01 Visie EVGA GeForce RTX 3060 Ti FTW... Amazone Prime $ 1.049,99 Visie Korting MSI Gaming GeForce RTX 3060... Walmart $ 2.900 $ 2.300 Visie Bekijk meer Cyber ​​Monday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen