iOS 14.5: je iPhone ontgrendelen met een Apple Watch

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Een van de eerste functies die veel aandacht kreeg van de bètaversie van iOS 14.5, was de mogelijkheid om je iPhone te ontgrendelen met een Apple Watch. Je kunt de interesse begrijpen - hoe goed Apple's Face ID-ontgrendelingstechnologie ook is, het is onbruikbaar gemaakt tijdens de coronaviruspandemie, aangezien de meesten van ons nu maskers opzetten. Bedekkingen ontnemen de TrueDepth-camera van de iPhone de informatie die nodig is om gezichten correct te identificeren.

Apple heeft een aantal tijdelijke oplossingen geïntroduceerd, zoals het oproepen van een ontgrendelscherm met een toegangscode wanneer Face ID detecteert dat je een masker draagt. Maar de iPhone-ontgrendelfunctie in iOS 14.5 komt het dichtst in de buurt van de manier waarop gezichtsontgrendeling bedoeld is: je telefoon ontgrendelen door er gewoon naar te kijken, zelfs als je daarvoor ook een Apple Watch moet dragen.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Met iOS 14.5 uit bèta, voor iedereen beschikbaar om te downloaden, kun je deze methode om je telefoon te ontgrendelen nu op de proef stellen. Het is heel eenvoudig om je iPhone te ontgrendelen met een Apple Watch nadat je een upgrade naar iOS 14.5 hebt uitgevoerd, op voorwaarde dat je van tevoren wat werk hebt verzet om de functie in te schakelen. Hier leest u hoe u ervoor zorgt dat alles soepel verloopt.

Samsung s21 ultra releasedatum

Ontgrendel je iPhone met een Apple Watch: Aan de slag

Je hebt waarschijnlijk iOS 14.5 al gedownload om deze nieuwe ontgrendelingsmethode te gebruiken, maar je downloads eindigen daar niet. U moet er ook voor zorgen dat uw Apple Watch de watchOS 7.4-update uitvoert. (Een Apple Watch Series 3 of nieuwer is ook vereist.) De volgorde van updates is van belang - u zult moeten download iOS 14.5 download eerst watchOS 7.4.

U kunt uw Apple Watch-software bijwerken vanaf uw iPhone door de Watch-app te starten en op het tabblad My Watch Algemeen gevolgd door Software-update te selecteren. Volg de instructies op het scherm om watchOS 7.4 te downloaden. U kunt ook rechtstreeks vanaf uw horloge updaten naar watchOS 7.4 door de app Instellingen van het horloge te starten en Algemeen en vervolgens Software-update te selecteren. (Het is het beste om uw Apple Watch aan te sluiten op een oplader wanneer u een upgrade uitvoert.)

beste traagschuimmatras 2020

Je werk is nog niet gedaan nadat je zowel iOS 14.5 als watchOS 7.4 hebt geïnstalleerd. U moet ook een toegangscode op uw horloge hebben, met polsdetectie ingeschakeld. Vervolgens moet u de ontgrendelingsfunctie van Apple Watch op uw iPhone inschakelen. Hier is hoe.

1. Vanuit de Instellingen-app, selecteer Gezichts-ID en toegangscode.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

2. Voer uw toegangscode in wanneer daarom wordt gevraagd.

wat zijn enkele gratis VPN's?

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

3. Zoek Ontgrendelen met Apple Watch op het volgende scherm — het is een eindje naar beneden — en schuif de schakelaar om hem aan te zetten .

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Ontgrendel je iPhone met een Apple Watch: de functie gebruiken?

U kunt uw iPhone ontgrendelen met een Apple Watch wanneer uw gezicht is bedekt met een masker en uw Apple Watch om uw pols is ontgrendeld. Het ontgrendelen van je telefoon is gewoon een kwestie van de telefoon op ooghoogte brengen zoals je zou doen als je hem zou ontgrendelen met gewone Face ID. Deze keer voel je echter een gezoem om je pols, terwijl de telefoon wordt ontgrendeld - schuif omhoog vanaf de onderkant van het iPhone-scherm en je kunt je telefoon gebruiken zoals je normaal zou doen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

U krijgt een melding op uw Apple Watch-scherm waarin u wordt gewaarschuwd dat uw iPhone nu is ontgrendeld. Er is een vergrendelknop waarop u kunt tikken als u de telefoon per ongeluk hebt ontgrendeld, of als u besluit uw telefoon op elk gewenst moment te vergrendelen. Tik op die knop en de volgende keer dat je je iPhone wilt ontgrendelen, moet je dat doen met een toegangscode.

volgende stimuluscontrole 4e ronde

Als u uw iPhone wilt ontgrendelen met een Apple Watch, moeten uw telefoon en horloge in de buurt van elkaar zijn om te kunnen werken. Houd er ook rekening mee dat deze methode alleen werkt voor ontgrendeling - u kunt deze niet gebruiken om betalingen te verifiëren of wachtwoorden op te zoeken. Voor die activiteiten moet u nog steeds een wachtwoord intikken.

  • Beste iPhone-apps
De beste Apple Watch SE-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagen23uur01minuten23droogKeuze van de redactie LAAGSTE PRIJS Verlaagde prijs Apple Watch SE (GPS, 40mm) -... Amazone Prime $ 279 $ 219,99 Weergave Apple Watch SE GPS, 40mm... Walmart $ 249 Weergave Apple Watch Nike SE - 40mm -... AT&T $ 329,99 Weergave Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen