iOS 14 Back Tap is de coolste nieuwe iPhone-functie — zo werkt het

Krediet: Federico Viticci

Een nieuwe iOS 14-functie genaamd Back Tap is gevonden in de bètaversie van Apple's nieuwste besturingssysteem voor iPhones. In wezen is Back Tap een nieuwe aanpasbare snelkoppeling die u opent met een dubbele of driedubbele tik op de achterkant van uw iPhone.

Zoals gedocumenteerd door Federico Viticci en anderen op Twitter (via De rand ), Back Tap is een van een aantal functies die Apple heeft toegevoegd aan de iOS 14-bèta, maar een die niet in de schijnwerpers kwam WWDC-keynote presentatie gisteren. Hier leest u hoe Back Tap werkt en wat u ermee kunt doen.  • iOS 14-functies - alle grootste upgrades die naar je iPhone komen
  • Blijf op de hoogte van het laatste nieuws iPhone 12 geruchten en lekken
  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

In het gedeelte Toegankelijkheidsopties van de app Instellingen vindt u de functie Back Tap, waarmee u aangepaste acties kunt registreren. De taken die je met de kranen kunt volbrengen zijn behoorlijk divers. Je kunt het gebruiken om functies uit te voeren zoals het maken van screenshots, het wijzigen van het volume of het vergrendelen van je telefoon, maar ook om een ​​specifieke app of snelkoppeling op commando te starten.

Bekijk meer

volgens een Twitter-gebruiker , kunt u Back Tap programmeren om verschillende apps te starten. Dit omvat Google Assistent. Hij demonstreerde dit door dubbel op de achterkant van de iPhone te tikken en vervolgens Google Assistant te gebruiken om muziek af te spelen op een Sonos-speaker.

Andere toepassingen van Back Tap zijn onder meer het in- of uitschakelen van de verlichting van uw huis, wat u kunt doen door Back Tap te koppelen aan snelkoppelingen en Apple's HomeKit.

Volgens meerdere gebruikers werkt de Back Tap-functie nog steeds, zelfs bij gebruik van een iPhone-hoesje, wat goed nieuws is voor mensen die misschien bang waren dat ze de functie niet konden gebruiken vanwege de beschermende laag van hun telefoon. Dit kan echter betekenen dat het maar al te gemakkelijk is om Back Tap te gebruiken, wat leidt tot onbedoelde schermafbeeldingen of app-lanceringen terwijl je telefoon in een zak of tas zit.

Bekijk meer

We zullen moeten afwachten of deze functie de bèta doorstaat en in welke staat deze zich bevindt als het gaat om de iPhones van de meeste gebruikers wanneer de stabiele versie van iOS 14 dit najaar wordt uitgebracht. Maar het is zeker een slim idee.

De beste Apple AirPods Pro-deals van vandaag 6770 Walmart-klantenrecensies Black Friday Sale eindigt over01dagen23uur00minuten30droogKorting Apple AirPods Pro Walmart $ 249 $ 197 Visie Apple AirPods Pro met... krukveld $ 249 Visie Apple AirPods Pro Amazone Prime $ 299,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen