Met iOS 14 kun je gênante iMessages intrekken

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Apple's iOS 14 is toe aan een grote showcase op de virtuele WWDC 2020 evenement dat deze maand plaatsvindt. Maar dat weerhoudt verschillende lekken er niet van om te plagen wat het volgende iPhone-besturingssysteem zal hebben.

Het laatste lek komt met dank aan MacRumors , waarin werd opgemerkt dat iOS 14 de mogelijkheid zal hebben om verzonden iMessages in te trekken. Als je iemand bent die een beetje te snel is in het verzenden van berichten zonder rekening te houden met hun inhoud of impact, dan kan deze functie een zegen zijn.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Volgens de ontwikkelaarsgemeenschap die een vroege build van iOS 14 in handen kreeg, zal de iMessage-redactiefunctie voor beide partijen zichtbaar zijn, dus de ontvanger van, laten we zeggen, een overdreven wellustige boodschap zal zien dat het weer is opgezogen door de afzender . Op het gebied van transparantie is dat allemaal prima, maar als je ziet dat een bericht is ingetrokken, kan dat heel wat vragen oproepen bij de ontvanger.

Een dergelijke functie bestaat al in WhatsApp, met de mogelijkheid om berichten die naar een andere persoon of in een groepschat zijn verzonden, te verwijderen. Maar dat bericht wordt vervangen door tekst die op niet mis te verstane manieren markeert dat het bericht is verwijderd, wat betekent dat mensen stiekem berichten kunnen wissen die gevoelige informatie kunnen bevatten of bijvoorbeeld een bijzonder pittige grap een beetje te ver doorvoeren.

Het toevoegen van een redactiefunctie in iMessage zou helpen om Apple's native iPhone-berichtenapp op snelheid te brengen met andere services.

iOS 14 gespreksopname

Een ander lek heeft gesignaleerd dat iOS 14 de mogelijkheid zal bieden om inkomende en uitgaande oproepen op een iPhone op te nemen, zoals aangegeven door 9to5Mac . Dit kan handig zijn voor journalisten zoals wij die opnames van telefonische interviews willen hebben om naar terug te verwijzen. Maar voor anderen kan het een ietwat griezelige functie zijn die schijnbaar in strijd zou zijn met Apple's sterke standpunt over privacy.

Maar meer informatie over de functie heeft onthuld dat als een dergelijke oproepopname naar iOS 14 komt, deze daadwerkelijk zal worden gebruikt als een foutopsporingstool voor Apple en niet als een functie die beschikbaar zal worden gemaakt voor iPhone-gebruikers.

Deze communicatiefuncties zijn slechts het topje van de ijsberg voor iOS 14, waarbij de volgende versie van het mobiele besturingssysteem naar verwachting een hele reeks opwindendere upgrades zal hebben. Het grootste gerucht is dat iOS 14 mogelijk widgets op het startscherm introduceert om informatie en meldingen beter weer te geven zonder dat je een app hoeft te openen. te oordelen naar conceptvideo's die we hebben gezien , lijkt het erop dat het een goede verandering voor iOS zou kunnen zijn.

Andere functies die voor iOS 14 worden verwacht, zijn onder meer een lijstweergave voor apps, een nieuwe multitasking-interface, een nieuwe fitness-app en de mogelijkheid om apps uit te proberen zonder ze eerst te downloaden. Met dat alles in gedachten, wordt iOS 14 een belangrijke upgrade ten opzichte van iOS 13; hopelijk heeft het een soepeler opstarten dan ook iOS 13.5 .

De beste Apple iPhone 11-deals van vandaagPlannen ontgrendeldOntvang een virtuele cadeaubon van $ 100 + GRATIS Beat Studio Buds - zwart wanneer je overschakelt en activeert naar Zichtbaar Geen contract Apple iPhone 11 (Afbetalingen 64GB) Apple iPhone 11 (Afbetalingen 64GB) Vrij vooraf $ 65/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens Gegevens:(downloadsnelheden van 5-12 Mbps, uploadsnelheden van 2-5 Mbps) Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens Gegevens:(downloadsnelheden van 5-12 Mbps, uploadsnelheden van 2-5 Mbps) Bekijk Deal Bij Vrij vooraf $ 65/mnd Bekijk Deal Bij Ontvang een virtuele cadeaubon van $ 100 + GRATIS Beat Studio Buds - zwart wanneer je overschakelt en activeert naar Zichtbaar Geen contract Apple iPhone 11 (Afbetalingen 256GB) Apple iPhone 11 (Afbetalingen 256GB) Vrij vooraf $ 72/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens Gegevens:(downloadsnelheden van 5-12 Mbps, uploadsnelheden van 2-5 Mbps) Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens Gegevens:(downloadsnelheden van 5-12 Mbps, uploadsnelheden van 2-5 Mbps) Bekijk Deal Bij Vrij vooraf $ 72/mnd Bekijk Deal Bij Ontvang een virtuele cadeaubon van $ 100 + GRATIS Beat Studio Buds - zwart wanneer je overschakelt en activeert naar Zichtbaar Geen contract Apple iPhone 11 (64GB) Apple iPhone 11 (64GB) $ 600 vooraf $ 40/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens Gegevens:(downloadsnelheden van 5-12 Mbps, uploadsnelheden van 2-5 Mbps) Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens Gegevens:(downloadsnelheden van 5-12 Mbps, uploadsnelheden van 2-5 Mbps) Bekijk Deal Bij $ 600 vooraf $ 40/mnd Bekijk Deal Bij We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen