iOS 14 groene en oranje stippen uitgelegd: dit is wat ze betekenen

(Afbeelding tegoed: Apple)

mobiele beveiligingsapp voor Android

De groene en oranje stippen van iOS 14 - zoals veel functies in iOS-updates die vóór deze kwamen - zijn in het begin een beetje verwarrend. Je zou verontschuldigd zijn als je dacht dat het een storing was. Maar als je eenmaal weet waarom ze er zijn, zul je best blij zijn dat ze er zijn.

Ze maken deel uit van het nieuwe iOS 14-privacyfuncties die u helpen meer grip te krijgen op wat uw iPhone doet en welke apps informatie verzamelen. Deze kleine stippen, die in de rechterbovenhoek van uw scherm verschijnen, worden geactiveerd wanneer specifieke activiteiten plaatsvinden, zodat u zich meer bewust bent van wat er met uw apparaten gebeurt.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Enigszins verwarrend zijn de groene en oranje stippen een beetje zoals vierkanten en rechthoeken, omdat de groene stip ook kan aangeven waarvoor de oranje stip je zou moeten waarschuwen.

Oh, en Mac-gebruikers hebben een kleine voorsprong op het decoderen van deze stippen, aangezien de groene stip iets is dat Mac-gebruikers al een tijdje zien.

De oranje stip van iOS 14 uitgelegd

Als je die kleine oranje (of is het een amberkleurige?) stip ziet, wordt de microfoon van je iPhone gebruikt. Dus voor iedereen die bang is dat hun iPhone hen bespioneerde en luisterde, nu hebben ze iets om naar te zoeken.

Veeg vanuit de rechterbovenhoek naar beneden om te zien welke applicatie uw microfoon gebruikt of deze het laatst heeft gebruikt. Hier, in het Control Center, ziet u een geel pictogram met de app-naam boven aan uw scherm.

(Afbeelding tegoed: Apple)

prijs iphone 12 pro max

Als je een app ziet die geen reden zou moeten hebben om je microfoon te gebruiken, dan is het tijd om na te denken over hoeveel je die app nodig hebt. Online contact opnemen met de ontwikkelaar van de app of de app eenvoudig verwijderen. Je kunt altijd gewoon de microfoontoegang van de app uitschakelen, onder Instellingen > Privacy > Microfoon .

Meestal heb ik dit gezien nadat ik een telefoongesprek heb beëindigd. Siri, spraakmemo's en dicteren zijn andere veelvoorkomende hulpprogramma's die uw microfoon kunnen gebruiken.

De groene stip van iOS 14 uitgelegd

De groene stip, die precies verschijnt waar de oranje stip verschijnt, heeft een vergelijkbare functie en vertelt je dat een van je iPhones-camera's wordt gebruikt. De groene stip verschijnt ook wanneer je camera naast je microfoon wordt gebruikt, dus denk niet dat het ontbreken van een oranje stip betekent dat niemand je kan horen.

Je hebt waarschijnlijk de groene stip gezien tijdens het maken van foto's, of je hebt een van de vele teleconferentie-applicaties gebruikt, zoals FaceTime, Houseparty, Zoom en Google Meet.

(Afbeelding tegoed: Apple)

Net als bij de oranje stip, trek je de rechterbovenhoek naar beneden om het Control Center te zien, als je wilt weten welke app je camera gebruikt. Ik heb meestal de groene stip gezien tijdens het maken van foto's en het voeren van videogesprekken met Discord-groepen.

Als de app die wordt weergegeven in het Control Center geen cameratoegang zou moeten hebben, is het tijd om de app te verwijderen of de cameratoegang uit te schakelen (Instellingen > Privacy > Camera) .

alle Avengers-films op volgorde

(Afbeelding tegoed: Apple)

Privacydetails van iOS 14-app

Als u meer wilt weten over hoe een specifieke app met uw gegevens omgaat, vindt u onderaan elke app-pagina in de App Store een knop Privacybeleid.

(Afbeelding tegoed: Apple)

Apple is ook van plan om app-ontwikkelaars gebruikers toestemming te laten vragen om gegevens te verzamelen en hun activiteiten op verschillende apparaten te volgen. Deze wijziging is echter niet live in iOS 14, deze komt tegen het einde van het jaar en zal pas volgend jaar verplicht zijn, omdat Apple kondigde eerder deze maand aan . Apple vatte de vertraging op als een inspanning 'om ontwikkelaars de tijd te geven om de nodige wijzigingen aan te brengen'.

De beste Apple AirPods Pro-deals van vandaag 6770 Walmart-klantenrecensies Korting AirPods Pro Walmart $ 197 $ 159 Visie Apple AirPods Pro met... krukveld $ 249 Visie Apple AirPods Pro Amazone Prime $ 299,99 Visie Toon meer aanbiedingenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen