iOS 14 versus iPadOS 14: de grootste iPhone-functies ontbreken op de iPad

(Afbeelding tegoed: Apple)

De iOS 14 en iPad 14 onthullingen op WWDC gaven gebruikers veel om enthousiast over te zijn, maar lieten ons afvragen wat de verschillen zijn tussen die platforms, verschillen waar we de hele week over hebben geleerd. En omdat de verschillen zo groot en vaak verwarrend zijn, hebben we besloten om iOS 14 en iPadOS 14 op een rijtje te zetten en te kijken hoe ze van elkaar verschillen.

Hoewel ik van sommige verschillen geen groot probleem ga maken, hebben de iPhone en iPad soms aanzienlijk verschillende gebruiksscenario's - vooral als je niet thuis bent. Maar door sommige van deze verschillen vraag ik me af of Apple's interne deadlines voor sommige apps sommige functies naar iOS of iPadOS 14.1-versie of later hebben gepusht.iOS 14 vs. iPadOS: Widgets zijn beter op de iPhone

Stapels en slimme stapels zijn hetzelfde, maar de iOS 14-widgets kunnen worden verplaatst om naast app-knoppen te leven, wat ik wilde van iPadOS 14. Helaas zijn widgets vergrendeld in de zijbalk van de Vandaag-weergave aan de linkerkant van het iPad-huis scherm.

(Afbeelding tegoed: Apple)

In theorie zou dit kunnen komen doordat ze al een plek op het startscherm hebben, waar je bestaande Today view mini-apps zaten. Op de iPhone heeft Apple niets op het startscherm zelf om echt widgets te plaatsen, dus ze moeten op het startscherm zitten als ze een verschil willen maken.

  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Dit voelt echter nog steeds niet als de juiste beslissing. Een perfecte oplossing, althans in mijn ogen, zou widgets live kunnen zien waar ze ook op de 10,2 tot 12,9-inch iPad-schermen konden zitten. Dan hoef je de Today View-balk niet altijd aanwezig te hebben en heb je meer controle over je startscherm. De iPad heeft meer schermruimte, waarom zou je die niet kunnen maximaliseren?

iOS 14 versus iPadOS: iPads krijgen de app-bibliotheek niet

U weet hoe iPhones uw startschermen voor u zullen doen in iOS 14, met de app-bibliotheek die al uw apps opneemt en ze per categorie organiseert? Om de een of andere reden komt dat niet in iPadOS 14.

beste antivirus-app voor Android

(Afbeelding tegoed: Apple)

En met alle grote veranderingen in iPadOS 14, waardoor het meer op macOS lijkt dan voorheen, zou App Library goed in deze nieuwe omgeving hebben gepast. Het zou de iPadOS-versie van het Startmenu zijn geworden.

beste samsung s20 plus-hoesje

Het is niet zo dat je iPad geen reeks slecht georganiseerde startschermen met apps kan hebben die overal verspreid liggen, zoals een stel knuffels in de wieg van een peuter. Ik zou mijn vergrendelingsschermen delen om het te bewijzen, maar ik schaam me.

iOS 14 versus iPadOS 14: eenvoudiger zoeken naar emoji's voor iPads

Vrijwel elke app buiten die van Apple heeft de mogelijkheid toegevoegd om naar emoji te zoeken. En hoewel we blij zijn dat de emoji-zoekbalk in iPadOS 14 arriveert, zal het niet op iOS 14 zijn - dus iPhone-bezitters zullen moeten blijven onthouden hoe de bladen en bladen met emoji zijn ingedeeld, of tijd verspillen met jagen en pikken voor de juiste.

Er is één manier om dit verschil uit te leggen: de emoji-zoekopdracht verschijnt op de iPad wanneer je een aangesloten toetsenbord gebruikt. De meeste mensen zullen, denk ik, niet zo vaak een iPhone op een extern toetsenbord aansluiten. Natuurlijk kan dat, maar het kleine scherm en een groot toetsenbord zorgen voor een ongemakkelijke, omslachtige ervaring.

Dat gezegd hebbende, een eenvoudig tekstveld voor zoeken zal niet veel ruimte op het scherm in beslag nemen. En waarom zouden iPhone-gebruikers moeten vertrouwen op het veelgebruikte blad.

iOS 14 versus iPadOS: menu's en potloodtrucs zijn voor grote schermen

Ik heb dit doorgenomen toen ik het had over hoe iPadOS meer op macOS gaat lijken: apps zoals Foto's, Notities en Drive hebben nu een linkermenuvenster. Die verandering, waardoor ze van tabbladen aan de onderkant van het scherm naar het meer Mac-achtige zijbalkgedeelte zijn verplaatst, is heel logisch. Het is niet erg dat iOS 14 ze niet krijgt, omdat de iPhone er geen ruimte voor heeft.

(Afbeelding tegoed: Apple)

Evenzo ben ik niet geschokt dat de iPhone op korte termijn geen Pencil-ondersteuning krijgt. Toch zou de Scribble-handschriftherkenning een groot probleem zijn geweest voor de iPhone. Ik weet zeker dat sommige mensen graag kortere berichten met hun vingertoppen zouden schrijven. Het is voor mij logischer dan swipen-typen.

iOS 14 versus iPadOS: hele apps ontbreken op de iPad

De nieuwe Translate-app, die mensen helpt om over taalbarrières heen te praten, zit niet in iPadOS 14. Hoewel sommige apps geen iPad-versie nodig hebben, brengt deze me in verwarring. Als je ooit een toerist in New York hebt gezien, vooral als het duidelijk een vader is, weet je dat ze hun iPad als camera gebruiken (ze zijn niet de enigen die dit doen, maar het is een duidelijke en zichtbare trend) . Als dat eenmaal is vastgesteld, zou de iPad dan niet een perfect apparaat zijn om te vertalen, als toeristen hem vaak in het openbaar bij zich dragen?

(Afbeelding tegoed: Apple)

Apple moet de Gezondheid-app ook nog aan de iPad toevoegen. We weten niet zeker waarom, misschien komt het omdat ik gevoelige persoonlijke informatie op zo min mogelijk apparaten bewaart, maar ik wed dat al die slaapgegevens er veel beter verteerbaar uit zouden zien als ik het grotere scherm van de iPad had.

Evenzo is Apple van mening dat de iPad alleen een Weer-widget nodig heeft, aangezien iPadOS 14 geen volledige Weer-app bevat. Bijzonder, toch? Het display van de iPad kan het voor u gemakkelijk maken om het weer in uw naburige dorpen en steden op hetzelfde scherm te zien. Hopelijk wordt dit snel gecorrigeerd.

Ook vult iPadOS 14 het rekenmachinevormige gat in de iPad niet. Dit is de grootste hoofdkraker, aangezien het grote scherm van de iPad perfect is om alle knoppen te gebruiken die je ziet wanneer je de rekenmachine-app van je iPhone in de liggende modus draait.

iOS 14 vs. iPadOS: Flitsers en autosleutels zijn exclusief voor iPhone

iPadOS 14 mist enkele van de navigatie- en rijfuncties die je in iOS 14 krijgt, en dat ga ik Apple niet verwijten. Concreet zullen de iPhone en iPad beide aanwijzingen en hulp krijgen met betrekking tot fiets- en elektrische voertuigroutes.

(Afbeelding tegoed: Apple)

Maar de iPad zal niet de Flitsers-tool hebben, die wordt gebruikt om op de hoogte te zijn van snelheidscontroles en camera's die het gedrag van rode lichten volgen. Dit is logischer voor mij dan alle andere uitsluitingen, want hoewel routetips nuttig kunnen zijn om te plannen waar je heen gaat, lijken deze meer 'in het moment'-tips meer geschikt voor de iPhone, die vaker wordt gebruikt om te navigeren terwijl u rijdt en reist.

iphone max pro 12 hoesje

Een iPad is een beetje te groot om door een bestuurder te worden gebruikt, en ik heb nog nooit een dashboardbevestiging gezien die groot genoeg is voor één. Evenzo staat Car Keys (voor het ontgrendelen van uw auto) niet op de iPad. Wie haalt er liever zijn iPad uit dan zijn iPhone als het tijd is om zijn Prius te ontgrendelen?

iOS 14 versus iPadOS 14 vooruitzichten

Het voelt alsof de helft van deze verschillen te wijten zijn aan de manier waarop we omgaan met iPads en iPhones, en de rest kan worden gearchiveerd onder 'alstublieft, Apple, deel de rijkdom'. Het vergelijken van iOS 14 met iPadOS 14 gaat niet over het vinden van een 'winnaar', maar over het proberen om de verwachtingen van mensen op orde te krijgen voor wanneer de openbare bèta in juli debuteert en de voltooide versies dit najaar verschijnen.

Ik hoop ook dat Apple dit leest, zodat het vroeg of laat enkele van de beste iOS 14-functies aan iPadOS 14 toevoegt...

De beste Apple AirPods Pro-deals van vandaag 6770 Walmart-klantenrecensies Black Friday Sale eindigt over01dagen07uurelfminuten33droogKorting Apple AirPods Pro Walmart $ 249 $ 197 Weergave Apple AirPods Pro met... krukveld $ 249 Weergave Apple AirPods Pro Amazone Prime $ 299,99 Weergave Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen