iOS 14-widgets: alles wat u moet weten

(Afbeelding tegoed: Apple)

Met iOS 14 heeft Apple het startscherm van de iPhone nieuw leven ingeblazen met nieuwe tools om het nuttiger en overzichtelijker te maken. Een groot deel daarvan is de nieuwe behandeling van widgets - die fragmenten van informatie die voorheen op de Vandaag-pagina stonden, links van het startscherm.

mavic air 2 vliegtijd

Widgets werden geïntroduceerd in iOS 10, hoewel ze altijd verlamd waren door hun gebrek aan modulariteit en de contra-intuïtieve filosofie van Apple om ze op hun eigen scherm te plaatsen, waar je misschien helemaal zou vergeten dat ze bestaan.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Gelukkig lijkt de nieuwe benadering van widgets in iOS 14 in alle opzichten een verbetering. In combinatie met Apple's andere nieuwe startschermfunctie - de App Library - helpt de nieuwe widgets-interface iOS 14 de kloof met Android te dichten met betrekking tot personalisatie. Oh, en ze zien er ook nog eens prachtig uit.

Hier is een diepere duik in de revisie van de widgets van iOS 14 en hoe het het startscherm van je iPhone beter dan ooit tevoren zal maken.

iOS 14-widgets staan ​​naast apps

(Afbeelding tegoed: Apple)

De meest voor de hand liggende verandering aan widgets in iOS 14 is dat ze nu tussen apps en op dezelfde schermen als apps kunnen leven, in plaats van beperkt te zijn tot hun eigen pagina. Dit biedt flexibiliteit bij het structureren van uw startschermen en stelt u in staat om de belangrijkste informatie centraal te plaatsen in een overzichtelijke en gemakkelijk toegankelijke ruimte.

Widgets zijn ook heel eenvoudig te slepen en neer te zetten in een bestaand startscherm. Druk gewoon lang op een app om in de schudmodus te komen (ja, dat is serieus wat Apple de bewerkbare staat van het iOS-startscherm noemt) en tik op het pluspictogram rechtsboven in het scherm. Van daaruit kun je elke gewenste widget selecteren en erin plaatsen, en al je andere app-pictogrammen zullen uit de weg drijven om ruimte te maken voor de nieuwe toevoeging.

Apps en widgets gedragen zich nog steeds op dezelfde manier als altijd in iOS, in die zin dat ze de beschikbare ruimte opeenvolgend vullen en er geen gaten tussen kunnen zitten. Met andere woorden, het startscherm werkt nog steeds niet helemaal zoals dat van Android, omdat je geen lege ruimtes kunt laten, of een hele lege pagina hebt die bijvoorbeeld alleen je achtergrond laat zien.

Nieuwe looks en formaten voor iOS 14-widgets

(Afbeelding tegoed: Apple)

Widgets zijn ook enorm geüpgraded wat betreft hun uiterlijk. In iOS 13 zien widgets er tegenwoordig nogal saai uit en zijn ze over het algemeen kleurloos. Ze zijn ook schaars in termen van informatie: de Weer-widget neemt bijvoorbeeld veel ruimte in beslag, maar gebruikt deze niet voor een groot effect, door simpelweg de huidige omstandigheden buitenshuis en de hoogte- en dieptepunten van de dag weer te geven, zonder een meer gedetailleerd uurlijks of wekelijkse voorspelling.

De widgets van iOS 14 zijn in vergelijking prachtig. Ze zijn veel kleurrijker en visueel interessanter - in ieder geval de eerste partijen van Apple - en zijn verkrijgbaar in verschillende formaten om in een groot aantal lay-outs te passen. Ze kunnen naast elkaar zitten, een vierkant van 2x2 in een raster in beslag nemen, of desgewenst een hele pagina domineren, zich uitstrekkend over vier rijen en kolommen.

Als er één frustratie is die Apple moet aanpakken voordat iOS 14 volledig wordt uitgebracht, lijkt het erop dat er in de eerste bètaversie van ontwikkelaars geen manier is om het formaat van widgets te wijzigen als ze al zijn geplaatst. Met andere woorden, u kunt niet overschakelen van de 4x2 Agenda-widget naar de 2x2-widget als deze al op uw startscherm aanwezig is. In tegenstelling tot Android zijn er geen handvatten om het formaat van widgets te wijzigen, dus je moet je bestaande widget verwijderen en vervolgens een andere toevoegen om deze te vervangen door een versie met een ander formaat. Gelukkig lijkt dit eenvoudig genoeg op te lossen, als Apple daartoe geneigd is.

Smart Stacks zijn iOS 14-widgets, maar dan slimmer

(Afbeelding tegoed: Apple)

Hoewel Apple's benadering van widgets in iOS 14 niet echt revolutionair is - alleen revolutionair voor iOS - zijn Smart Stacks een echt slim idee. Een Smart Stack is letterlijk een stapel widgets waar je doorheen kunt vegen voor toegang tot andere apps in hetzelfde venster. Terwijl je veegt, verandert de stapel van focus, bijvoorbeeld van Apple News naar je agenda, naar de dagelijkse voorspelling.

Dat is op zich al een handige eigenaardigheid, maar wat Smart Stacks echt intelligent maakt, is dat ze gedurende de dag dynamisch van focus veranderen, afhankelijk van contextuele aanwijzingen. Als u bijvoorbeeld wakker wordt, kan uw Smart Stack standaard op Weer staan. Maar rond de tijd dat u begint te werken, verschuift het naar uw afspraken voor die dag. En als je thuiskomt, verandert het in een kleine diavoorstelling met foto's. Je kunt nog steeds door je stapel vegen om toegang te krijgen tot informatie uit andere apps, maar de nadruk op relevantie maakt deze klasse widgets bijzonder krachtig.

Verder kun je slimme stapels bewerken zodat alleen de apps die je kiest in de rotatie zijn, of je kunt een widget slepen en neerzetten in een andere widget van vergelijkbare grootte om vanuit het niets een stapel te maken. Druk gewoon lang op een stapel en u kunt apps toevoegen en verwijderen, instellingen voor specifieke apps binnen de stapel aanpassen of Smart Rotate uitschakelen, waardoor het intelligente, op context gebaseerde schakelaspect wordt uitgeschakeld.

iOS 14-widgets van derden komen eraan

(Afbeelding tegoed: Apple)

Hoewel Apple ze niet noemde tijdens de onthulling van iOS 14, zullen externe ontwikkelaars inderdaad toegang hebben tot de nieuwe widgets-ervaring. Als je goed hebt gekeken tijdens de WWDC 2020-keynote, heb je misschien widgets van Nike en Words With opgemerkt Vrienden verstoppen zich tussen de rest.

Momenteel bestaan ​​er geen widgets van derden - we hebben iOS 14 geïnstalleerd op een van onze iPhones en op dit moment kun je alleen kiezen tussen widgets van ingebouwde Apple-software. Hopelijk zal tegen de tijd dat iOS 14 eindelijk in de herfst wordt gelanceerd, een reeks populaire apps ook nieuwe widgets beschikbaar hebben die echt kunnen profiteren van de mogelijkheden van iOS 14.

Het zal interessant zijn om te zien hoe die widgets van derden in het bijzonder integreren met Smart Stacks. Apple heeft niet gesproken over wat andere ontwikkelaars met widgets kunnen doen, dus in dit stadium is het onduidelijk of het op context gebaseerde shufflen van Smart Stacks zal worden uitgebreid tot software van derden, of dat Apple het alleen wil beperken tot apps gebakken in het systeem.

Er zijn nog geen widgets op de iPad... nog

iPadOS- en iOS-updates hebben de neiging om functies te delen. Maar als onze iOS 14 versus iPadOS 14 vergelijking gedetailleerd toen beide updates uitkwamen, maakten de startschermwidgets het niet voor iPadOS 14.

Het goede nieuws is dat het geduld van iPad-gebruikers is beloond. Widgets komen op het startscherm van de iPad met de iPad 15 bijwerken.

iOS 14 widgets vooruitzichten

Iedereen die al heel lang iPhones gebruikt, weet hoe belangrijk de widgets van iOS 14 zullen zijn. De interface van het startscherm op de handsets van Apple voelde altijd verouderd aan, alsof het niet aan de verwachtingen voldeed. Maar Cupertino zegt dat het veel heeft geleerd van het ontwikkelen van complicaties voor Apple Watch, en dat het inzichten heeft gekregen in hoe een schat aan informatie binnen een relatief beperkte ruimte kan worden weergegeven.

PlayStation 5 console-uitbreidingsdatum

Zelfs in dit vroege stadium zien de widgets van iOS 14 er geweldig uit, zijn ze intuïtief om toe te voegen en te gebruiken, en hebben ze een rijkdom die ontbrak in de Android-widgets, aangezien Google kwijnde in het bijwerken van het uiterlijk van widgets in zijn eigen mobiele besturingssysteem. de jaren.

Dat gezegd hebbende, er zijn nog maanden te gaan voordat Apple iOS 14 aan de massa levert, dus widgets kunnen de komende maanden nog krachtigere mogelijkheden en nieuwe gebruiksscenario's krijgen - om nog maar te zwijgen van het feit dat ze voortdurend zullen worden verbeterd door feedback van bèta gebruikers. Dus blijf op de hoogte.

De beste Apple AirPods Pro-deals van vandaag 6770 Walmart-klantenrecensies Black Friday Sale eindigt over16uurvijftienminuten47droogKorting Apple AirPods Pro Walmart $ 249 $ 197 Visie Apple AirPods Pro met... krukveld $ 249 Visie Apple AirPods Pro Amazone Prime $ 299,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen