iOS 15-releasedatum, bugrapporten, toekomstige updates en alle nieuwe iPhone-functies

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

iOS 15 is iets meer dan anderhalve maand uit en toch maken we nog steeds kennis met de nieuwste versie van Apple's iPhone-software.

Oh, sommige functies zijn heel bekend, aangezien ze er al waren sinds het debuut van iOS 15 op 20 september (en zelfs eerder, als je deelnam aan de zomerlange iOS 15-bèta). Maar er blijven nieuwe functies komen, eerst met iOS 15.1 en binnenkort met iOS 15. 2. Die laatste update is momenteel beschikbaar in bèta en wordt ergens in november verwacht.Samsung klasse 7 serie recensie
 • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Enkele van de hoogtepunten van iOS 15 zijn sterk verbeterde meldingen, een nieuw ontwerp in Safari, bijgewerkte versies van Kaarten, Foto's en Weer, en zelfs de mogelijkheid om je rijbewijs op te slaan in Apple Wallet. Een andere belangrijke nieuwe functie is SharePlay, waarmee je inhoud met vrienden kunt delen via FaceTime-gesprekken.

Ons iOS 15 recensie analyseert elk van de grote nieuwe functies die op de iPhone zijn aangekomen. Hier is onze blik op enkele van die functies, samen met iOS 15-bugs, updates waaraan Apple werkt en apparaatcompatibiliteit met de nieuwe iPhone-software.

iOS 15 releasedatum en updates

iOS 15 arriveerde in september, hoewel Apple blijft werken aan updates van de iPhone-software. Deze updates doen echter meer dan alleen bugs oplossen - Apple voegt ook functies toe die nog niet helemaal klaar waren voor het debuut van iOS 15.

iOS 15.1, dat eind oktober werd uitgebracht, voegde SharePlay toe aan FaceTime en gaf je de mogelijkheid om je COVID-vaccininformatie naar Wallet te uploaden. iOS 15.2 is momenteel in ontwikkeling en zal de app-privacyrapportfunctie van Apple introduceren.

iOS 15 ondersteunde apparaten

Als je iOS 14 op je iPhone kunt gebruiken, kun je ook iOS 15 gebruiken. Dat is een beetje een schok, aangezien geruchten voorafgaand aan de opkomst van de iOS 15-ontwikkelaarsbèta suggereerden dat de iPhone 6s en de originele iPhone SE op het punt stonden te vallen . Dat betekent dat je iOS 15 kunt gebruiken op hardware die voor het eerst in 2015 debuteerde. Zoals je zou verwachten, is de iPhone 13 modellen - die nu te koop zijn - worden direct uit de doos geleverd met iOS 15.

Hier is de lijst met ondersteunde apparaten volgens Apple:

 • iPhone 6s
 • iPhone 6s Plus
 • iPhone SE (origineel model)
 • iPod Touch (zevende generatie)
 • iPhone 7
 • iPhone 7 Plus
 • iPhone 8
 • iPhone 8 Plus
 • iPhone X
 • iPhone XR
 • iPhone Xs
 • iPhone Xs Max
 • iPhone 11
 • iPhone 11 Pro
 • iPhone 11 Pro Max
 • iPhone SE (2020)
 • iPhone 12 mini
 • iPhone 12
 • iPhone 12 Pro
 • iPhone 12 Pro Max
 • iPhone 13
 • iPhone 13 mini
 • iPhone 13 Pro
 • iPhone 13 Pro Max

Houd er rekening mee dat sommige functies niet werken met elke ondersteunde iPhone. Functies die veel neurale verwerking vereisen, hebben een A12 Bionic-aangedreven iPhone of nieuwer nodig. Wij hebben een lijst van wat wel en niet werkt op welke apparaten.

Als je je afvraagt ​​over iPad-compatibiliteit, onthoud dan dat Apple de software voor zijn telefoons en tablets enkele jaren geleden heeft opgesplitst. iPad 15 neemt veel van de functies over waar we het hier over zullen hebben, samen met enkele iPad-specifieke veranderingen die iOS 14-gebruikers bekend in de oren zullen klinken (widgets op het startscherm om maar één voorbeeld te geven). Zorg ervoor dat je onze iPadOS 15 bèta hands-on bekijkt voor indrukken van die software.

iOS 15-functies

iOS 14 was een behoorlijk grote upgrade, maar er staat ook veel gepland voor iOS 15, en Apple heeft gedetailleerde vrij uitgebreid. We hebben ook de . afgebroken top 15 functies waar je aandacht aan wilt besteden in iOS 15 en keek naar de verborgen functies in iOS 15 die minder aandacht hebben gekregen.

Ons iOS 15 hands-on gaat dieper in op wat de bèta oplevert, maar hier is een samenvatting van de grootste verbeteringen van de software-update.

Nieuwe FaceTime-functies: FaceTime krijgt enkele van de meest substantiële veranderingen in iOS 15. De populaire videochat krijgt ruimtelijke audio om het geluid natuurlijker te laten aanvoelen, plus spraakisolatie met behulp van machine learning en een breed spectrum om meer omgevingsgeluiden binnen te halen.

Beter nog, voor FaceTime-groepsgesprekken voegt Apple het maken van links toe (a la Google Meet en Zoom), zodat zelfs mensen op Android en Windows kunnen meedoen via de browser. Apple heeft ook een rasterweergave toegevoegd voor groepsgesprekken en een portretmodus om de focus op jou te leggen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

SharePlay: SharePlay is een nieuwe manier om media-ervaringen te delen met je vrienden en familie. Als je behoorlijk sociaal bent en graag muziek, video's en het scherm van je telefoon deelt, is SharePlay een nieuwe manier om te communiceren in plaats van schermafbeeldingen. Zo luister je samen naar een album op Apple Music, of kijk je samen naar een Netflix-show terwijl je chat in iMessage met de beeld-in-beeld-modus. SharePlay werkt op iOS, iPadOS en macOS.

Hoewel SharePlay niet debuteerde met de rest van iOS 15, is het nu beschikbaar als onderdeel van de iOS 15.1-update. Hier is onze gids over hoe SharePlay te gebruiken tijdens FaceTime-gesprekken , samen met tips over hoe u het meeste uit SharePlay haalt .

(Afbeelding tegoed: Apple | YouTube)

Meldingen en focus: Een belangrijk pijnpunt met iOS zijn meldingen en Apple pakt het tot op zekere hoogte aan. Meldingen worden nu gesorteerd in een later-deal-met-het-categorie en gesprekken komen als eerste aan de oppervlakte. Het uiterlijk van het meldingenvenster heeft een lichte facelift gekregen om er wat moderner uit te zien.

(Afbeelding tegoed: Apple)

Naast verbeteringen aan meldingen, introduceert iOS 15 wijzigingen in Niet storen en voegt het nieuwe Focus modus . Met de eerste kun je eenvoudig een DND-status instellen in Berichten en iMessage zal automatisch antwoorden om te zeggen dat je bezig bent. Met Focus kun je profielen, zoals werk en persoonlijk, instellen die de manier waarop je de telefoon gebruikt, veranderen, zodat je afleiding kunt elimineren terwijl je aan het werk bent of wat tijd voor jezelf neemt. Hier is een gids over hoe de Focus-modus te gebruiken in iOS 15 .

fire stick black friday aanbiedingen

(Afbeelding tegoed: Apple)

Live-tekst: Net als bij Google Lens introduceert Apple Live Text in iOS 15. Je kunt tekst kopiëren vanuit een foto, screenshot of webafbeelding. Hier is hoe Live Text te gebruiken in iOS 15 .

Visueel opzoeken: Nogmaals, kijkend naar Google Lens, heeft Apple Look Up toegevoegd, waarmee je je camera ergens op kunt richten en het kunt opzoeken. Het kan dieren, natuur, oriëntatiepunten, kunst en nog veel meer herkennen.

We hebben een vergelijking van Live tekst en visueel opzoeken versus Google Lens om te zien hoe de functies van Apple zich in deze vroege stadia meten. We hebben ook hoe Visual Lookup te gebruiken in iOS 15 zodat u klaar bent voor wanneer het wordt gelanceerd.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Foto's en herinneringen: Apple haalt een pagina uit het boek van Google Foto's en voegt nieuwe herinneringen toe aan Foto's. Deze herinneringen beheren foto's en voegen er muziek aan toe, waardoor een leuke film ontstaat. Je kunt de muziek en het tempo veranderen, waardoor je vaak iets heel anders creëert. In onze tests is bewezen dat het een van onze is favoriete iOS 15-verbeteringen .

Foto's zijn nu ook doorzoekbaar in Spotlight. U kunt naar foto's zoeken op mensen en locaties, maar ook op objecten op de foto's zelf. En dankzij Live Text kun je zelfs zoeken naar foto's met specifieke tekst.

(Afbeelding tegoed: Apple | YouTube)

Portemonnee toevoegingen: Wallet krijgt enkele verbeteringen, waardoor u autosleutels (met ondersteunde autofabrikanten), bedrijfsbadges, hotelsleutels (bij deelnemende hotels) en zelfs staats-ID's in deelnemende staten kunt toevoegen. Apple zei dat de TSA je je iPhone zal laten gebruiken voor identificatiedoeleinden. Wat de staten betreft, zullen Arizona, Connecticut, Georgia, Iowa, Kentucky, Maryland, Oklahoma en Utah de eersten zijn die rijbewijzen en identiteitsbewijzen naar iOS 15 brengen, volgens een Apple-aankondiging . Met de release van iOS 15.1 kun je: voeg uw COVID-vaccinatiekaart toe aan Wallet .

Apple Watch 6-functieslijst

Fris weer ontwerp: De Weer-app krijgt een facelift. Apple heeft veel meer animaties en nieuwe infographics toegevoegd. Het helpt je meer informatie te krijgen over wat er buiten gebeurt.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Wijzigingen in de kaart: Apple gaat rechtstreeks op zoek naar kaarten en superieure navigatie met Maps in iOS 15. Het biedt nu een wereldbol (a la Google Earth) en voegt nieuwe stadsdetails toe, zoals hoogteverschillen, rijstroken en fietspaden. Het toont u ook nieuwe weggegevens en verkeersomstandigheden. Transit-gebruikers kunnen hun favoriete lijnen vastzetten en Maps laat je weten wanneer het tijd is om van boord te gaan.

In de toekomst gaat Maps in iOS 15 op weg naar augmented reality. Wanneer je uit een treinstation komt en je bent verdwaald, houd dan je iPhone omhoog en laat hem de gebouwen om je heen scannen. Het geeft de laatste routebeschrijving weer die u nodig hebt om uw bestemming te bereiken.

Hier is een nadere blik op de komende veranderingen iOS 15-kaarten .

Safari: Safari krijgt een opknapbeurt macOS 12 , en sommige van die veranderingen vinden ook hun weg naar de iPhone, hoewel de nieuwe look rekening houdt met het kleinere scherm van de iPhone. De tabbalk bevindt zich nu onder aan het scherm - dichter bij je duim, Apple-notities - en verdwijnt terwijl je scrolt. Het idee is om de browser gemakkelijker met één hand te kunnen bedienen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Bovendien verschijnen functies die zijn geïntroduceerd in de macOS Monterey-versie van Safari, zoals Group Tabs, ook in de versie van iOS 15. Webextensies worden nu ook ondersteund op de iPhone en iPad.

Safari-wijzigingen zijn het meest controversiële onderdeel van de bètaversie van iOS 15 gebleken. We hebben wat klachten over iOS 15 Safari onszelf. Op basis van feedback heeft Apple een manier toegevoegd om: herstel de Safari-tabbalk naar de bovenkant van het scherm . Waar je de Tab-balk ook plaatst, we hebben tips voor het gebruik van de nieuwe Tab-balk in iOS 15 Safari.

Gedeeld met jou: De nieuwe manier van Apple om alles aan de oppervlakte te brengen dat je door vrienden en familie is toegestuurd, heet Shared With You. Hierdoor kun je snel artikelen, nummers, video's, foto's en meer op iOS vinden zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het bijhouden.

Vind mijn: Apple wil je helpen alles bij te houden met Zoek mijn. Hiermee kun je iets vinden dat is uitgeschakeld of gewist, locaties livestreamen naar vrienden en families, scheidingsmeldingen krijgen als je een Apple-apparaat op een onbekende locatie achterlaat en AirPods Max en AirPods Pro aan het netwerk toevoegen.

Gezondheid: De Gezondheid-app krijgt een aantal nieuwe analysefuncties in iOS 15, maar wat nog belangrijker is, u kunt gezondheidsgegevens delen met uw arts en/of familieleden.

welke iphone heeft 4 camera's

Huis: Hoewel het een bescheiden update is, voegt Apple wat extra functionaliteit toe aan de Home-app. Het belangrijkste om mee te nemen, is dat je Siri kunt gebruiken met apparaten van derden. Je hebt nog steeds een HomePod nodig, maar nu kun je met Siri praten via andere apparaten.

Home krijgt ook een pakketdetectiefunctie die HomeKit Secure Video gebruikt. Dit betekent dat uw beveiligingscamera's en videodeurbellen pakketten herkennen en u laten weten dat ze bij u thuis zijn aangekomen.

snelle en furieuze films kijken

Vertalen: Vertalen heeft een aantal levenskwaliteitsfuncties gekregen, waardoor zogenaamd naadloze vertaling in verschillende talen mogelijk is.

(Afbeelding tegoed: Apple)

Spelbedieningen: Apple wil de game-ervaring op zijn mobiele apparaten verbeteren met nieuwe virtuele spelbesturing dat het toevoegt aan iOS 15. De bedieningselementen zijn voorzien van een virtuele joystick die wordt geleverd met een eigen set ontwikkelaarstools, zodat gamemakers ondersteuning in hun iOS-titels kunnen verwerken.

Toegankelijkheid: iOS 15 voegt toegankelijkheidsopties toe of verbetert deze binnen het besturingssysteem, inclusief ingrijpende verbeteringen aan VoiceOver.

Opmerkingen: De Notes-app is opnieuw ontworpen, waardoor door de gebruiker gemaakte tags mogelijk zijn die het categoriseren van uw notities gemakkelijker maken. U kunt anderen op de hoogte stellen via gedeelde notities van updates en recente activiteit bekijken. We hebben een storing op iOS 15 Notes van wat u kunt verwachten.

privacy: iOS 15 gaat in de voetsporen van iOS 14.5 door robuustere privacyfuncties te bieden. Alle spraakherkenning wordt standaard op het apparaat afgehandeld, inclusief Siri-query's. Mail Privacy Protection zorgt ervoor dat afzenders niet kunnen zien of u een e-mail hebt geopend en voorkomt ook dat ze uw IP-adres kunnen pakken. Met iOS 15.2 geeft het nieuwe app-privacyrapport u een overzicht van welke apps de afgelopen zeven dagen toegang hebben gekregen tot bepaalde machtigingen.

Nieuwe widgets: Apple heeft nieuwe widgets in iOS 15 beloofd voor apps en functies als Find My, Game Center, App Store Today, Sleep, Mail en People with Family Sharing-integratie. Hier is een nadere blik op De nieuwe widgets van iOS 15 .

iCloudPlus: Hoewel niet helemaal gerelateerd aan iOS 15, krijgt iCloud een upgrade. Alle betaalde abonnementen worden iCloud Plus, dat een aantal nieuwe functies biedt. Sommige daarvan omvatten iCloud Private Relay waarmee u verbinding kunt maken met websites terwijl u uw IP-adres verbergt en uw activiteit versleutelt; Hide My Email maakt gebruik van een Sign In with Apple-functie door unieke, wegwerp-e-mailadressen aan te maken voor momenten waarop u uw echte e-mailadres niet wilt delen met een online formulier of registratie. Bovendien breidt iCloud Plus de ondersteuning voor HomeKit Secure Video uit.

iCloud Plus-abonnementen beginnen bij 50 GB opslagruimte met één HomeKit Secure Video-camera voor 99 cent per maand en gaan tot 2 TB aan opslagruimte en onbeperkte camera's voor $ 9,99/maand.

iOS 15-bugs

Elke software-update debuteert met een aantal bugs, en helaas is iOS 15 geen uitzondering. Vroege bugs waren onder meer koppelingsproblemen met AirPods, het leeglopen van de batterij bij het gebruik van apps zoals Spotify en meer. Apple is behoorlijk ijverig in het uitroeien van bugs, bijvoorbeeld het heeft een zero-day fout gepatcht terug in oktober, niet langer nadat het nieuws over die kwetsbaarheid aan het licht kwam.

Moet een van deze bugs je ervan weerhouden om te upgraden naar iOS 15? Op dit moment waarschijnlijk niet, maar als je nog steeds niet hebt geüpgraded, is het de moeite waard om Apple-ondersteuningsforums te scannen om te zien of er nog opvallende gebreken zijn voordat je de nieuwe software probeert. Toch gebruiken we iOS 15 op meerdere apparaten zonder grote problemen te melden.

De beste iPhone 12-deals van vandaagPlannen ontgrendeldBlack Friday: koop 3 maanden ELK abonnement en krijg 3 maanden GRATIS Mint Mobiel VS Geen contract Apple iPhone 12 (Afbetalingen 64GB) Apple iPhone 12 (Afbetalingen 64GB) Vrij vooraf $ 45,38/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(vertraagd tot 128 kbps snelheden) Mint Mobiel VS Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(vertraagd tot 128 kbps snelheden) Bekijk Deal Bij Mint mobiel Vrij vooraf $ 45,38/mnd Bekijk Deal Bij Mint mobiel Ontvang een virtuele cadeaubon van $ 100 + GRATIS Beat Studio Buds - zwart wanneer je overschakelt en activeert naar Zichtbaar Geen contract Apple iPhone 12 (Afbetalingen 64GB) Apple iPhone 12 (Afbetalingen 64GB) Vrij vooraf $ 74/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens Gegevens:(downloadsnelheden van 5-12 Mbps, uploadsnelheden van 2-5 Mbps) Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens Gegevens:(downloadsnelheden van 5-12 Mbps, uploadsnelheden van 2-5 Mbps) Bekijk Deal Bij Vrij vooraf $ 74/mnd Bekijk Deal Bij Black Friday: koop 3 maanden ELK abonnement en krijg 3 maanden GRATIS Mint Mobiel VS Geen contract Apple iPhone 12 (Afbetalingen 128GB) Apple iPhone 12 (Afbetalingen 128GB) Vrij vooraf $ 47,46/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(vertraagd tot 128 kbps snelheden) Mint Mobiel VS Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(vertraagd tot 128 kbps snelheden) Bekijk Deal Bij Mint mobiel Vrij vooraf $ 47,46/mnd Bekijk Deal Bij Mint mobiel We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen