iPad Pro 2020 krijgt de enige ontbrekende functie om je laptop volledig te vervangen

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

De iPad Pro van 2020 krijgt mogelijk een onverwachte - maar vaak gevraagde - nieuwe functie. Apple zou klaar kunnen zijn om eindelijk dat ene accessoire toe te voegen waar sommigen om smeken: een toetsenbord met een echt touchpad.

Dit nieuws komt via een rapport gepubliceerd door De informatie , die zijn primeur toeschrijft aan 'een persoon die bekend is met de materie'. Apple bereidt al de 'massaproductie' van het toetsenbordaccessoire voor, in samenwerking met de bekende Taiwanese aannemer Foxconn Technology.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Het touchpad wordt natuurlijk niet gratis geleverd, maar als onderdeel van een iPad-toetsenbordaccessoire. In het bijzonder zal echter het met touchpad uitgeruste iPad-toetsenbord naast de iPad Pro worden uitgebracht, waardoor de reguliere iPad van $ 329 meer in de wereld van een gewone tablet blijft en geen vervanging voor een laptop.

Deze update van het iPad-toetsenbord lijkt veel op het Brydge Pro+-toetsenbord, dat een eigen touchpad heeft. De iPad kreeg een beetje productiviteitskracht met iPadOS van 2019, die iOS opsplitste en betere multitasking mogelijk maakte.

We wachten nog steeds op een iPad Pro uit 2020 met een drietal camera's aan de achterkant voor AR-trucs en andere functies. Er wordt dit jaar ook een 5G iPad Pro verwacht, met een snellere CPU.

wanneer komt Yellowstone seizoen 4?

Zo'n update is maar de helft van de innovatie en evolutie die de iPad nodig heeft, als je het mij vraagt. iPadOS beperkt nog steeds apps om in zichzelf te werken, terwijl apps van desktop-kaliber vaak gewoon beter werken omdat sommige apps samen krachtiger zijn, wat streamers en podcasters maar al te goed weten.

Ontwikkelaar Steve Troughton-Smith had het eerste gerucht over verhoogde toetsenbordondersteuning in een tweet van 26 februari waarin stond dat 'iOS 13.4 zeker een 'toetsenbordversie' is: ... Als er een nieuwe iPad komt in een evenement in maart, geen prijzen voor het raden van Apple zal een toetsenbordverhaal hebben om te pitchen. Een glimmend nieuw Smart Keyboard lijkt vanzelfsprekend.'

Hij deed volg dat op met iets dat niet strookt met het rapport van The Information: 'dus als ze toevallig een trackpad aan het volgende Smart Keyboard hebben toegevoegd, is er geen teken dat het besturingssysteem wordt voorbereid om er beter mee te werken.'

Als de iPad Pro een touchpad krijgt, zou dit een beter alternatief zijn, zoals de MacBook Pro, maar ook voor de Microsoft Surface Pro, waarvan de toetsenborden vanaf het begin met een touchpad zijn uitgerust.

De beste Apple iPad Pro 12.9-deals van vandaag 28 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over01dagen19uur10minuten12droogLage voorraad Apple iPad Pro 12,9 inch 2e... Walmart $ 399 Visie Apple - Tweedehands - 12,9-inch... Beste koop $ 699,99 Visie Lage voorraad Apple iPad Pro (12,9 inch,... Amazone Prime $ 724 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen