iPad Pro komt met deze update een stap dichter bij gaminglaptops

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Gamen op de iPad Pro is ... nou ja, een allegaartje geweest. Natuurlijk, de high-end tablet van Apple heeft een groot, helder scherm en een supersnelle A12Z-processor, maar de invoermethoden zijn nog steeds voornamelijk gericht op aanraking, dus het is niet echt iemands laptop vervangen. Er komen echter nieuwe functies binnen iPad 14 kijken om de iPad meer een gamer-vriendelijk apparaat te maken.

Een van iPadOS 14's verborgen functies waar Apple niet over opschepte op het podium bij WWDC 2020 is dat muis- en toetsenbordondersteuning eindelijk naar de iPad komt. Het is zowel een achterstallige toevoeging die Apple Arcade-games een beetje capabeler zou kunnen maken en Apple's algehele hernieuwde streven naar meer gaming op zijn apparaten zou helpen.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Apple onthulde de toetsenbord- en muisondersteuning in een video gemaakt voor ontwikkelaars , waarin wordt getoond hoe u die nieuwe functies aan hun apps kunt toevoegen. Op WWDC heeft Apple ook aangekondigd dat het ondersteuning toevoegt voor de Xbox Elite Wireless Series 2-controller en de Xbox Adaptive Controller.

Als De rand notities, is de huidige toetsenbord- en muisondersteuning op iPad 'echt flauw' en vereist extra klikken en werk, voor een niet-native-gevoel-ervaring.

Het verbaast me dat Apple niet eerder Adaptive Controller-ondersteuning had toegevoegd, aangezien het bedrijf al lang voorstander is van toegankelijkheidsfuncties die hun apparaten openstellen voor meer gebruikers.

iOS 14, iPadOS 14 en tvOS krijgen ook professionele functies zoals het opnieuw toewijzen van controllerknoppen (voor het geval je de knoppen die je goedkeurt en annuleert wilt omkeren), en controllers met haptische feedback en gerommel. De apparaten van Apple zullen ook verlichting, touchpads en paddles ondersteunen. Die eerste twee zijn het meest gebonden aan het profiteren van de DualShock-controllerfuncties van Sony, terwijl de derde meer bedoeld is voor Xbox-controllers.

Apple bouwt ook ondersteuning voor het batterijniveau in, zodat uw systeem u beter kan vertellen wanneer u moet opladen. Ondersteuning voor bewegingsbesturing, een ander voordeel voor iOS- en iPadOS-games die al lang de interne bewegingssensoren hebben gebruikt, komt er ook aan.

Met deze functies, evenals 3D-audio-ondersteuning voor AirPods, lijkt Apple op de hoogte te zijn van alle veranderingen in het gamelandschap. Het enige wat het nu nodig heeft, zijn de geruchten Apple TV 2020 box die naar verwachting sneller en (hopelijk) klaar is voor de volgende generatie gaming. Natuurlijk heeft Apple Arcade een aantal nette en mooie games, maar met de revolutionaire PS5 en Xbox Series X in het verschiet, moet de Apple TV worden ondersteund met meer kracht.

De beste Apple AirPods-deals van vandaag 117 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over23uur18minuten24droog Apple EarPods met afstandsbediening en... Walmart $ 16,89 Visie Apple EarPods met Lightning... Walmart $ 19 Visie Apple AirPods met opladen... Walmart $ 169 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen