iPhone 11 versus iPhone XR: wat is anders, wat is hetzelfde?

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Update 20 september: De iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max zijn nu verkrijgbaar in de winkels.

verwijder microsoft edge windows 10

De iPhone XR is de best verkopende telefoons in de VS ., volgens de cijfers van Apple. En hoewel hij niet het onberispelijke OLED-scherm of de dubbele camera's aan de achterkant van de duurdere iPhone XS en XS Max biedt, biedt de iPhone XR alle andere topfuncties van die vlaggenschepen tegen een meer toegankelijke prijs. Maar met de $ 699 iPhone 11 nu in de schappen, het is officieel de nieuwe beste iPhone voor het geld.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

De iPhone 11 is de goedkoopste van de iPhones die Apple dit jaar introduceerde, met de $ 999 iPhone 11 Pro , en $ 1.099 iPhone 11 Pro Max ook bij de line-up. Van de drie nieuwe modellen heeft de iPhone 11 het meest vergelijkbare doel als de iPhone XR: een respectabele prijs-prestatieverhouding in een 6,1-inch telefoon.

MEER: Hoeveel is uw iPhone XR waard?

Hoewel de iPhone 11 de scherpe nieuwe A13 Bionic-processor en dual-lens camera-instelling heeft, kost de iPhone XR je minder bij het afrekenen voor een afgeprijsde $ 599 sinds hij rond de iPhone-reeks van Apple blijft hangen. Dit zijn enkele van de afwegingen die u moet maken als u op zoek bent naar een nieuwe iPhone.

Waarin verschilt de iPhone 11 nog meer van de iPhone XR? Hier is je spiekbriefje.

iPhone 11 versus iPhone XR

iPhone 11 iPhone XR
Beginprijs $ 699$ 599
Verwerker A13 BionicA12 Bionic
Scherm 6,1-inch LCD-scherm (1792 x 828 pixels)6,1-inch LCD-scherm (1792 x 828 pixels)
Opslag 64GB, 128GB, 256GB64GB, 128GB, 256GB
Gezichts-ID JaJa
Achteruitrijcamera Dubbele 12MP (ƒ/1.8) & 12MP (ƒ/2.4)Enkele 12 MP (ƒ/1,8)
Voor camera 12 MP TrueDepth (ƒ / 2.2)7 MP TrueDepth (ƒ / 2.2)
Zoom 2x optisch; 5x digitaal5x digitaal
Gigabit LTE NeeNee
Batterijduur 11:2011:26
Metalen frame Geanodiseerd aluminiumAluminium
kleuren Zwart, wit, rood, geel, groen, paarsZwart, wit, rood, geel, blauw en koraal
Gewicht 6,8 ons6,8 ons
Maat 5,9 x 3,0 x 0,3 inch5,9 x 3,0 x 0,3 inch

Wat is er nieuw met de iPhone 11

De iPhone 11 levert een aantal belangrijke upgrades op het iPhone-basismodel. Hoewel het algemene ontwerp grotendeels ongewijzigd blijft ten opzichte van de iPhone XR, heeft Apple enkele belangrijke wijzigingen aangebracht in de camera en onder de motorkap van zijn nieuwe telefoon.

Ontwerp: De iPhone 11 is gemaakt van geanodiseerd aluminium en heeft een glazen ontwerp, wat volgens Apple het sterkste glas in een smartphone is. Er is een bult op de achterkant van de telefoon met de nieuwe camera, gebeeldhouwd met behulp van 3D-geometrie voor een strak uiterlijk.

De iPhone 11 komt in 6 kleuren, waaronder paars, wit, zwart, geel, groen en Product Red. (Groen en paars zijn de nieuwkomers, ter vervanging van koraal en blauw in de kleurselectie van de XR.)

xbox-serie x of s

verwerker: Elk jaar brengt een nieuwe processor naar de nieuwste iPhone. In het geval van de iPhone 11 is dat de A13 Bionic-processor van Apple. Dit is de grootste update van de iPhone 11, die een aantal van de andere wijzigingen aan de nieuwe telefoon van Apple mogelijk maakt.

De A12 Bionic-chip van de iPhone XR was de snelste CPU ooit in een smartphone. En hoewel de Snapdragon 855 de kloof tussen de beste Android-telefoons en de apparaten van Apple heeft verkleind, is het geavanceerde verwerkingsplatform van Qualcomm nog steeds niet zo snel als de A12. Dus de A13 zou Apple zo veel verder voor op het peloton moeten duwen.

MEER: Apple onthult iPhone 11 met ultrabrede camera, nachtmodus voor slechts $ 699

Nu is de A13 volgens Apple's beweringen de snelste CPU en GPU ooit in een smartphone, wat zou moeten zorgen voor snelle operaties en mobiel gamen.

Nieuwe versnellers voor machine learning zorgen ervoor dat de CPU van de A13 meer dan 1 biljoen bewerkingen per seconde kan uitvoeren. Bovendien verbetert het energiezuinige ontwerp de efficiëntie van die bewerkingen door alleen de delen van de chip te isoleren en te activeren die nodig zijn om de bewerkingen te voltooien.

Camera : De iPhone 11 heeft een geladen systeem met twee camera's. De nieuwe opstelling is gehuisvest in een verhoogd vierkant, in tegenstelling tot de zelfstandige 12-MP-lens op de XR. De eerste camera is een 12-megapixel groothoekcamera met een ƒ/1.8 diafragma en 12 MP ultragroothoeklens met 5 elementen en een ƒ/2.4 diafragma voor een 2x optische zoom. Dit werkt voor krappe ruimtes waar je geen back-up kunt maken, grote landschappen en diepteportretten.

een video downloaden van facebook

Aan de softwarekant introduceerde Apple een nieuwe beeldpijplijn. Het voegde een semantische weergavefase toe aan het maken van een foto, met behulp van next-gen HDR multi-scale tone maps om verschillende niveaus van highlights in een enkele foto te behandelen.

De high-key mono-bliksem is een nieuwe functie in de portretmodus van de iPhone 11. Het geeft gedurfde beelden weer in een schitterende zwart-witafwerking met een hoog contrast.

Apple verwelkomde ook een nachtmodus, met het oog op het inhalen van de smartphonecamera's van Samsung en Google. Nachtmodus combineert verschillende belichtingslengtes om solide foto's bij weinig licht vast te leggen.

Wat video betreft, legt de iPhone 11 clips vast in 4K met 60 frames per seconde. Dat is hetzelfde als de iPhone XR, maar de nieuwere iPhone kan ook 4K-video opnemen met de camera aan de voorkant. Bovendien is er een nieuwe QuickTake-videofunctie voor als je foto's maakt, maar ook video wilt vastleggen. Tik en houd de sluiterknop van de camera ingedrukt om de opname te starten (zoals op Snapchat.)

Walmart-laptops onder $ 100

Apple vernieuwde ook de camera aan de voorzijde op de iPhone 11. Het heeft een 12 MP TrueDepth-camera tot de 7 MP-versie op de iPhone XR. Apple zegt dat je meer vrienden in je selfies kunt persen als je de liggende modus gebruikt. En voeg het woord 'slofie' toe aan je repertoire: Apple integreerde slow-motion in de camera aan de voorkant van de iPhone XR.

Geluid: Apple heeft zijn audiogame verbeterd met gloednieuwe mobiele ruimtelijke audiotechnologie voor een meer theaterachtige ervaring bij het luisteren naar muziek en het bekijken van video-inhoud. Bovendien krijg je ondersteuning voor Dolby Atmos-geluid.

Gezichts-ID: Op de iPhone 11 is Face ID tot 30% sneller dan op eerdere iPhone-modellen zoals de XR en biedt verbeterde ondersteuning voor verschillende afstanden en hoeken. Een kleine verandering, maar het breidt de aantrekkingskracht van gezichtsherkenningsbiometrie uit om uw apparaat te ontgrendelen.

Waterbestendigheid en duurzaamheid: De iPhone 11 heeft een IP68-classificatie voor waterbestendigheid tot 2 meter gedurende maximaal 30 minuten, en is beschermd tegen allerlei soorten onopzettelijk morsen. De iPhone XR heeft een IP67-classificatie.

Prijs: Hier is nog een grote verandering. De prijzen voor de iPhone 11 beginnen bij $ 699, wat $ 50 minder is dan de $ 749 die de iPhone XR vorig jaar debuteerde. Dat lijkt misschien een bescheiden daling, maar in een tijd waarin de telefoonprijzen steeds hoger worden, is het duidelijk dat Apple meer mensen wil inspireren om zijn nieuwe telefoon te kopen.

xbox series x herbevoorradingstijden

Wat is hetzelfde met de iPhone 11

Vanaf de voorkant zou de iPhone 11 kunnen worden aangezien voor een XR. Dit zijn enkele andere elementen van de nieuwe telefoon die geïnspireerd zijn op het model van vorig jaar.

Weergave en grootte: De iPhone 11 is 6,1 inch, wat even groot is als de XR. De iPhone 11 gebruikt hetzelfde Liquid Retina (LCD)-scherm als de XR.

Batterijduur: De iPhone XR had al de beste batterijduur van alle iPhones, met een batterijduur van bijna 11,5 uur tijdens onze batterijtest. De iPhone 11 beloofde de zaken echter nog verder te verbeteren, waarbij Apple zei dat je een verbetering van een uur kunt verwachten ten opzichte van de iPhone XR. Behalve dat onze TemplateStudio-batterijtest de iPhone 11 na 11 uur en 20 minuten uitgeput had. Dat is bijna hetzelfde als hoe de iPhone XR presteerde tijdens onze batterijtest in 2018.

Opladen: Er zijn geen veranderingen aan het oplaadfront van de iPhone 11. Je laadt je telefoon nog steeds op met je Lightning-kabel. Hoewel de iPhone 11 Pro wordt geleverd met een snellader in de doos, moet je dat accessoire nog steeds apart kopen voor de iPhone 11, net als voor de iPhone XR.

Opslagcapaciteit: De opslagcapaciteit van de iPhone 11 is gelijk aan die van de iPhone XR. Je kunt een iPhone 11 krijgen met 64 GB, 128 GB of 256 GB.

De beste Apple iPhone XR-deals van vandaagPlannen ontgrendeldBlack Friday: ontvang $ 60 korting op deze telefoon + 50% korting voor abonnementen van meer dan $ 10 voor de eerste maand van service Tello VS Geen contract Apple iPhone XR (64GB) Apple iPhone XR (64GB) $ 339 vooraf $ 39/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens oproepen:Oproepen naar 60+ landen zijn inbegrepenGegevens:Onbeperkt 2G na 25 GB 4G LTE/5G-gegevensgebruik Tello VS Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens oproepen:Oproepen naar 60+ landen zijn inbegrepenGegevens:Onbeperkt 2G na 25 GB 4G LTE/5G-gegevensgebruik Visie Bij Tello $ 339 vooraf $ 39/mnd Visie Bij Tello Black Friday: ontvang $ 60 korting op deze telefoon + 50% korting voor abonnementen van meer dan $ 10 voor de eerste maand van service Tello VS Geen contract Apple iPhone XR (64GB) Apple iPhone XR (64GB) $ 339 vooraf $ 29/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 8GB gegevens oproepen:Oproepen naar 60+ landen zijn inbegrepenGegevens:Onbeperkt 2G na gebruik van uw 4G LTE/5G-gegevenssaldo Tello VS Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 8GB gegevens oproepen:Oproepen naar 60+ landen zijn inbegrepenGegevens:Onbeperkt 2G na gebruik van uw 4G LTE/5G-gegevenssaldo Visie Bij Tello $ 339 vooraf $ 29/mnd Visie Bij Tello Black Friday: ontvang $ 60 korting op deze telefoon + 50% korting voor abonnementen van meer dan $ 10 voor de eerste maand van service Tello VS Geen contract Apple iPhone XR (64GB) Apple iPhone XR (64GB) $ 339 vooraf $ 28/mnd 500 minuten Onbeperkt teksten 8GB gegevens oproepen:Oproepen naar 60+ landen zijn inbegrepenGegevens:Onbeperkt 2G na gebruik van uw 4G LTE/5G-gegevenssaldo Tello VS Geen contract 500 minuten Onbeperkt teksten 8GB gegevens oproepen:Oproepen naar 60+ landen zijn inbegrepenGegevens:Onbeperkt 2G na gebruik van uw 4G LTE/5G-gegevenssaldo Visie Bij Tello $ 339 vooraf $ 28/mnd Visie Bij Tello We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen