iPhone 12-opladers getest: 5W vs MagSafe vs 20W

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Als je een hebt gekocht iPhone 12 of iPhone 12 Pro al, of misschien overweegt om er een langs de lijn te kopen, wil je waarschijnlijk investeren in een betere oplaadoplossing dan die oude 5-watt-adapter die je misschien hebt rondslingeren van Apple-handsets uit het verleden.

We hebben de oplaadsnelheid van de iPhone 12 getest op die iconische steen, evenals de nieuwe 20 W USB-C- en MagSafe-opladers van Apple, en de resultaten zijn oogstrelend.iPhone 12 oplaadopties uitgelegd

  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Eerst even een uitleg. Geen enkel iPhone 12-model wordt geleverd met opladers, maar je krijgt wel een USB-C-naar-Lightning-kabel in de doos voor je problemen. Interessant is dat deze kabel niet kan worden gebruikt met de kubusvormige USB-A-oplaadadapters van weleer; je hebt Apple's nieuwe USB-C-steen nodig om gebruik te maken van de kabel en dus hogere snelheden.

Die nieuwe oplader kost $ 19 en heeft een vermogen van 20 watt. Maar er is nog een andere oplaadoptie voor de iPhone 12: Apple's MagSafe draadloze oplader, die de vorm aanneemt van een puck die magnetisch aan de achterkant van de telefoon wordt bevestigd en 15 watt aan sap levert. De MagSafe-oplader kost $ 39, maar je moet nog steeds een steen van 20 W kopen om hem te gebruiken. Uiteindelijk kost de hele draadloze installatie je slechts $ 60.

Oplaadsnelheden iPhone 12: 20W vs. MagSafe vs. 5W

Dus, hoe presteren ze allemaal? Laten we beginnen met de 20W-optie, want dat is wat Apple aanbeveelt als je op zoek bent naar de optimale snelle oplaadervaring voor je nieuwe iPhone. Het vervangt ook de 18W-steen die bij die van vorig jaar werd geleverd iPhone 11 Pro modellen, die voorheen $ 29 apart kostten - waardoor het een lichte verbetering is in de vermogensafgifte, voor minder geld.

Apple citeert een lading van ongeveer 50% na 30 minuten bij gebruik van deze USB-C-adapter. In onze ervaring lijkt dat wat conservatief. We zagen in die tijd zelfs 57% op onze iPhone 12, wat helemaal niet zo armoedig is. Natuurlijk, het is niet de 93% van de OnePlus 8T en zijn 65W Warp Charge-systeem, maar het is waarschijnlijk snel genoeg voor de meeste mensen.

We veronderstellen dat als je de 20W-oplader aansluit op een iPhone 12 mini , zul je een nog sneller resultaat zien, aangezien die 5,4-inch variant vrijwel zeker een kleinere batterij zal bevatten - terwijl de iPhone 12 Pro Max mogelijk dichter bij Cupertino's officiële schatting van 50% komt.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

De volgende snelste optie, zoals je zou verwachten, is het MagSafe-systeem. Met behulp van de draadloze oplader zagen we na een half uur 32% leeg zijn. Dat is in het algemeen niet zo snel, hoewel het niet slecht is voor draadloos opladen. Draadloze systemen hebben doorgaans lagere wattages en zijn over het algemeen minder efficiënt, omdat ze meer potentiële energie als warmte verliezen.

Uiteindelijk, of je nu kiest voor de 20W USB-C- of MagSafe-opstelling, je zult een merkbare toename van de oplaadsnelheid of gemak zien ten opzichte van de klassieke 5W-steen. We hebben een dergelijke adapter en een USB-A-naar-Lightning-kabel opgegraven en het resultaat getimed. Helaas zat onze iPhone 12 na 30 minuten op slechts 21%.

Dat is natuurlijk niet geweldig, maar het is wat de meeste mensen waarschijnlijk hebben rondslingeren. Als je eenmaal rekening houdt met opladen, zijn met name de iPhone 12 mini en iPhone 12 niet zo aantrekkelijk geprijsd als ze in eerste instantie lijken. U besteedt tussen de $ 20 en $ 60 om een ​​snellere oplaadervaring voor uw nieuwe iPhone te krijgen, bovenop de kosten van het apparaat zelf - terwijl de meeste Android-vlaggenschepen worden geleverd met alles wat nodig is voor snel opladen, direct in de doos.

Persoonlijk, als het mijn geld was, zou ik gewoon voor de 20W-adapter zwaaien voor $ 19, en er gewoon klaar mee zijn. MagSafe is netjes, maar niet revolutionair of in de praktijk allemaal niet zo handig in gebruik dan een goede ouderwetse Lightning-kabel. Voor mij ligt de waarde van MagSafe minder in het opladen en meer in wat het zou kunnen toevoegen aan accessoires zoals koffers, houders, cameralenzen en dergelijke. Trouwens, het feit dat Apple nog steeds op zijn minst een USB-C-kabel in de doos heeft, brengt je waarschijnlijk bijna halverwege een snellaadoplossing voor je nieuwe iPhone, waarvan ik veronderstel dat het een halfvolle manier is om naar dingen te kijken.

De beste Apple MagSafe-oplader voor iPhone 12-deals van vandaag Apple draadloze oplader voor... nietjes $ 31,20 Weergave Korting Apple MagSafe-oplader Amazone Prime $ 39 $ 31,99 Weergave Apple MagSafe-oplader Walmart $ 34 Weergave Toon meer aanbiedingenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen