iPhone 12-lek onthult A14 Bionic-chip - dit is wat je kunt verwachten

Krediet: ConceptsiPhone

Met de iPhone 12 de lancering komt steeds dichterbij, lekken rond de volgende handsets van Apple duiken steeds vaker op. Nu doet er een beeld de ronde dat ons een eerste blik zou kunnen geven op het silicium dat de komende vlaggenschepen van Apple zal aandrijven.

is fitbit versa 2 waterdicht

De foto komt van een leaker met de naam Meneer White op Twitter, en toont een groep A14-chips van boven naar beneden. We kunnen niet spreken over de legitimiteit van het beeld - het had natuurlijk gemakkelijk kunnen worden gephotoshopt - hoewel het dagen na de chipmaker komt TSMC heeft onthuld dat het momenteel chips van 5 nanometer produceert voor een apparaat dat in de herfst wordt verwacht, wat zeer waarschijnlijk de iPhone 12 zal zijn.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

De beste CPU's die je tegenwoordig in telefoons kunt krijgen, Apple's A13 Bionic en de Qualcomm Snapdragon 865 (evenals zijn nieuwe, iets snellere 865 Meer variant) zijn 7nm-chips. Door een chip zelfs maar een nanometer of twee te verkleinen, wordt hij tegelijkertijd sneller en energiezuiniger, en dat is precies wat Apple naar verwachting heeft gedaan voor de A14 Bionic.

TSMC zegt zelfs dat deze 5nm-chip in kwestie 'ongeveer 15% sneller is, maar 30% minder stroom verbruikt dan het huidige 7nm-knooppunt in de Snapdragon 865 Plus of Apple A13'. Dat zou geweldige dingen moeten betekenen voor de levensduur van de batterij en de levensduur van een lading, vooral in deze tijd waarin telefoons meer energie vragen dan ooit tevoren, tussen 5G-modems, OLED-schermen met hoge verversingssnelheid en andere functies.

Bekijk meer

Het andere voordeel dat Apple geniet met zijn chips is alomtegenwoordigheid. De A14 zal tussen nu en het einde van het jaar in elk toestel van Cupertino verschijnen, wat betekent dat alle iPhone 12-modellen – van de 5,4-inch instaptelefoon, waarvan wordt aangenomen dat hij in de buurt van $ 700 begint, tot de topklasse, 6,8 -inch iPhone 12 Pro Max ruim ten noorden van viervoudige cijfers — zal profiteren van dezelfde, toonaangevende prestaties.

In maart lekte een Geekbench-lijst voor de A14 zogenaamd online. Benchmarks zoals deze zijn gemakkelijk genoeg te vervalsen, hoewel de lijst de multicore-score van de A14 op 4.612 punten plaatste die, zoals AppleInsider notities, is zelfs beter dan het resultaat van 4.568 punten van de A12X-processor in de 12,9-inch iPad Pro.

Dus, zoals gewoonlijk, wordt de volgende A-serie-chip van Apple een beest. De aankomende iPhone 12-reeks zal naar verluidt 4 GB RAM gebruiken om mee te gaan in de standaardmodellen, en 6 GB voor de Pro-varianten, die ook 120 Hz verversingssnelheid kunnen krijgen, een LiDAR-sensor voor verbeterde augmented reality-toepassingen en mmWave 5G-connectiviteit .

multiplayer-videogame ps4-games

Benchmarks voor de nieuw geslagen Snapdragon 865 Plus, die opkomende prestatiegerichte Android-telefoons zoals de ROG Phone 3 van Asus zal aandrijven, blijven een mysterie, hoewel we niet verwachten dat ze beter zullen presteren dan die gelekte A14-nummers als ze inderdaad waar zijn. Voor wat het waard is, scoorde de OnePlus 8 Pro, die een standaard Snapdragon 865 gebruikt, 3.517 punten op Geekbench 5.

We kijken ernaar uit om de A14 Bionic, en alles wat de iPhone 12-lijn te bieden heeft, de komende maanden op de proef te stellen zodra we de telefoons in handen hebben.

De beste Apple AirPods Pro-deals van vandaag 6770 Walmart-klantenrecensies Black Friday Sale eindigt over01dagen12uur35minuten08droogKorting Apple AirPods Pro Walmart $ 249 $ 197 Visie Apple AirPods Pro met... krukveld $ 249 Visie Apple AirPods Pro Amazone Prime $ 299,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen