iPhone 12 Pro killer-upgrade onthuld - dit is wat LiDAR kan doen

Krediet: PhoneArena

Een nieuwe reeks lekken heeft een van de grootste upgrades voor de iPhone 12 Pro. En nu hebben we een veel beter idee van wat gebruikers met deze functie kunnen doen.

Het meest aansprekende rapport komt van: Snel bedrijf , waarin de mogelijkheden worden beschreven van een nieuwe LiDAR-sensor die door Sony wordt geleverd. Met behulp van lichtpulsen meet de LiDAR-sensor lichtpulsen om de afstanden van objecten te meten. En het heeft het potentieel om zowel fotografie als augmented reality radicaal te verbeteren.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

De iPad Pro gebruikt een vergelijkbare LiDAR-sensor, maar het lijkt erop dat Apple veel meer manieren heeft gevonden om deze voor de iPhone 12 Pro te gebruiken. Op het gebied van fotografie zullen de iPhone 12 Pro-modellen naar verluidt gebruikmaken van LiDAR om 'precieser te autofocusen' en om een ​​beter onderscheid te maken tussen de voorgrond en de achtergrond.

hoe iPad te splitsen?

Dit zou moeten helpen bij het maken van betere foto's in de portretmodus op de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. Met andere woorden, de iPhone 12 Pro's zouden resultaten kunnen leveren die veel dichter bij de beste DSLR's liggen.

De LiDAR-sensor zou ook moeten kunnen helpen met video, omdat hij de diepte van objecten of onderwerpen zou kunnen volgen terwijl ze in het frame bewegen. Fast Company speculeert dat de camerasoftware 'een 3D-object kan losmaken van de achtergrond van een video en er effecten op kan toepassen.

Een vorige lek van Jon Prosser op de LiDAR-sensor voor de iPhone 12 Pro laat zien dat het ook een verbeterde nachtmodus zou kunnen inschakelen, hoewel we niet zeker weten of dit van toepassing is op foto's, video's of beide.

lollapalooza live stream schema 2021

(Afbeelding tegoed: Apple)

Een ander belangrijk aspect van LiDAR is hoe het augmented reality-toepassingen kan verbeteren. Volgens Fast Company zullen iPhone AR-apps 'digitale afbeeldingen kunnen plaatsen in lagen van real-world afbeeldingen die door de cameralens worden gezien'. Bovendien zou de LiDAR-sensor van de iPhone 12 Pro nauwkeuriger zijn bij het doen van metingen.

iPhone 12 LiDAR-sensor verschijnt

Afzonderlijk, leaker Meneer White plaatste de afbeelding die je hieronder ziet op Twitter, die twee Space Grey-gekleurde glazen achterpanelen toont voor wat onmiskenbaar een paar iPhones zijn.

De onderste van de twee getoonde glaspanelen lijkt van een iPhone 11 Pro of iPhone 11 Pro Max , waarbij de drie grote gaten zijn voor de hoofd-, ultragroothoek- en telecameralenzen, het bovenste kleinere gat voor de flitser en het nog kleinere gat eronder voor de achterste microfoon.

beste black friday printerdeals

(Afbeelding tegoed: meneer White)

Het andere glazen paneel, waarvan we aannemen dat het afkomstig is van een van de iPhone 12 Pro-apparaten, heeft het gat dat voor de microfoon werd gebruikt aanzienlijk vergroot en er is een nieuw kleiner gat iets naar boven en rechts ervan geboord. Aangezien het gerucht gaat dat de iPhone 12 Pro een LiDAR-sensor krijgt, is het logisch dat deze zich hier zou bevinden, met de microfoon verschoven naar de nieuwe kleinere uitsparing.

Je kunt dit duidelijker zien aan een andere bron, deze van de gebruiker LaoBaoTech op het Chinese sociale netwerk Weibo (via MijnDrivers en MacRumors ). Het beweert een afbeelding te zijn van een hoesje voor de iPhone 12 Pro Max, en toont nogmaals de drievoudige camera-array met de grotere uitsparing eronder en een gat ter grootte van een microfoon rechtsboven.

gratis live tv-streaming-apps

Krediet: LaoBaoTech

Outlook

Op basis van de geruchten en lekken die we hebben gezien, blijft de iPhone 12-reeks dit jaar mogelijk met 12 MP-sensoren, in een tijd waarin rivalen zoals Samsung 108 MP pushen met de Galaxy Note 20 Ultra . Samsung biedt ook een krachtige Space Zoom met 5x optische zoom en 50x digitale zoom. De iPhone 12 Pro-serie zal naar verwachting in het 2x-bereik blijven of misschien oplopen tot 3x.

We hebben echter gehoord dat de iPhone 12 grotere sensoren zal bieden dan voorheen, die vermoedelijk meer licht zouden binnenlaten en meer details zouden vastleggen. En we hebben ook gehoord dat de Magic Fusion-functie daardoor zou moeten verbeteren, waardoor meerdere afbeeldingen worden samengevoegd om een ​​zo scherp mogelijk beeld te krijgen.

Met LiDAR aan de mix toegevoegd, hebben de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max het potentieel om de beste cameratelefoons te worden, maar we zullen moeten zien hoe goed de functie werkt. En dat zal waarschijnlijk in oktober gebeuren, aangezien Apple heeft gezegd dat de iPhone 12 een paar weken vertraging oploopt.

De beste Apple AirPods Pro-deals van vandaag 6770 Walmart-klantenrecensies Black Friday Sale eindigt over02dagen01uur14minuten23droogKorting Apple AirPods Pro Walmart $ 249 $ 197 Visie Apple AirPods Pro met... krukveld $ 249 Visie Apple AirPods Pro Amazone Prime $ 299,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen