iPhone 12-tips: 10 functies die u meteen moet in- en uitschakelen

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Het maakt niet uit hoe je een van Apple's te pakken hebt gekregen iPhone 12 modellen - of het nu een cadeau is dat je tijdens de vakantie hebt uitgepakt of iets waar je jezelf aan hebt getrakteerd - je hart is waarschijnlijk helemaal in de war over het vooruitzicht van een gloednieuwe Apple-telefoon. Maar voordat je erin duikt, vraag je je misschien af ​​welke mooie nieuwe functies beschikbaar zijn in de iPhone 12.

Zelfs oude iPhone-gebruikers kunnen sommige van de toevoegingen en verbeteringen in de iPhone 12 een paar verrassingen bevatten. Om u te helpen het meeste uit uw nieuwe telefoon te halen, vindt u hier de iPhone 12-functies die u eerst moet bekijken en wat u moet doen om deze nieuwe mogelijkheden in en uit te schakelen.iPhone 12-functies: 5G beheren

  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Een van de meest opvallende kenmerken van de nieuwe iPhone 12-lijn is de ondersteuning van de 'footloose' en gratis nieuwe mobiele netwerktechnologie genaamd 5G. Je hebt waarschijnlijk gehoord dat 5G hogere snelheden mogelijk maakt en streaming van hogere kwaliteit mogelijk maakt - zodra het beschikbaar komt in jouw regio, dat wil zeggen...

Er zijn echter enkele overwegingen voordat u fulltime voor 5G gaat. Om te beginnen, tenzij je een data-abonnement hebt dat specifiek 5G-dekking omvat, zoals het uitschakelen van 5G op je iPhone 12 totdat je dat doet.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Sony Bravia 65 inch tv

Makkelijk genoeg: open gewoon Instellingen op je iPhone, ga naar het gedeelte Mobiel en tik op Spraak en gegevens. Daar kun je kiezen tussen drie opties: 5G Aan staat standaard op 5G wanneer er een compatibel netwerk kan worden gevonden, maar zal je batterij sneller opvreten; 5G Auto maakt een Smart Data-modus mogelijk die alleen de hogere snelheden gebruikt wanneer dit een echt voordeel biedt; en terugschakelen naar LTE schakelt 5G volledig uit, voor lagere snelheden maar een betere levensduur van de batterij.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

In de standaard Standaardmodus kunnen bepaalde functies, zoals automatische updates en taken die apps op de achtergrond uitvoeren, blijven werken op mobiel, terwijl FaceTime en videokwaliteit worden verlaagd terwijl u op uw mobiele netwerk bent, om gegevens te besparen.

Als u een 5G-verbinding gebruikt, kunt u het systeem vertellen om meer gegevens op 5G toe te staan, waardoor u een betere kwaliteit krijgt voor het streamen van video en FaceTime-gesprekken. (Maar zorg ervoor dat u controleert wat uw data-abonnement toestaat - de meeste providers beperken u tot lagere snelheden zodra u een bepaalde hoeveelheid gegevens hebt gepasseerd.)

En als u zich in een situatie met echt data-beperking bevindt (stel dat u naar het buitenland reist en per megabyte betaalt), kunt u de Low Data-modus activeren om het datagebruik op zowel wifi als mobiel nog verder te verminderen door die automatische updates en achtergrondtaken. De kracht is van jou!

iPhone 12-functies: Face ID verfijnen

De iPhone 12 is misschien je eerste telefoon met Face ID, dus als je nieuw bent in het biometrische authenticatiesysteem, kun je een aantal uitdagingen tegenkomen. U weet bijvoorbeeld misschien niet dat bepaalde soorten zonnebrillen interfereren met de infraroodcamera's die worden gebruikt om uw gezicht te herkennen voor telefoonontgrendeling en verificatie van mobiele betalingen.

Dat is jammer, maar als je je favoriete tinten niet wilt dumpen, is er een oplossing.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Ga naar Instellingen > Face ID & Passcode en schakel Aandacht vereisen voor Face ID uit. Dit betekent dat het systeem uw ogen niet hoeft te kunnen detecteren om uw gezicht te herkennen. Ja, dat maakt Face ID iets minder veilig, maar het zal je in ieder geval behoeden voor het constant afzetten van je zonnebril, in David Caruso-stijl.

iPhone 12-functies: Picture-in-Picture-video inschakelen

We zijn er allemaal geweest: we kijken naar een video op onze iPhone of iPad en moeten naar een andere app springen om een ​​notitie te schrijven, een sms te beantwoorden of iets in een browser te controleren, waardoor onze dierbare schattige kattenvideo wordt onderbroken.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Gelukkig is een van de handigste nieuwe functies van iOS 14 beeld-in-beeld-video. Wanneer je weet hoe beeld-in-beeld-video te gebruiken , kunt u teruggaan naar het startscherm of een andere app wanneer u video bekijkt in een ondersteunde app, en de video verschijnt als een pop-upvenster in de hoek van uw scherm. Het blijft spelen, zelfs als je voor je zijtaak zorgt.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

In de meeste gevallen kun je de Picture in Picture-modus handmatig openen vanuit een video op volledig scherm, maar om PiP de standaard te maken, start je Instellingen, ga je naar het gedeelte Algemeen en vervolgens naar Picture in Picture. Schakel vanaf daar PiP automatisch starten in.

iPhone 12-functies: Schakel de zwevende vensters van FaceTime uit

We besteden allemaal veel meer tijd aan videochats dan een jaar geleden, en hoewel FaceTime van Apple een handige manier is om in contact te blijven met vrienden, familie en zelfs collega's, heeft het zijn tekortkomingen.

Om er een te noemen: FaceTime-videogesprekken met meerdere personen proberen automatisch de persoon te selecteren die aan het woord is en vergroten hun afbeelding op het scherm, maar met veel deelnemers (en FaceTime-video kan maximaal 32 personen ondersteunen, wat voor * nogal * een drukke bellen), dat kan snel duizelig worden.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Het goede nieuws is dat je die functie kunt uitschakelen. Ga gewoon naar Instellingen> FaceTime en schakel de schakelaar voor Spreken uit onder het gedeelte Automatische prominentie. Nu blijft iedereen rustig terwijl je met ze praat, wat geweldig is voor je reisziekte.

galaxy s21 ultra telefoonhoesje

iPhone 12-functies: oogcontact inschakelen bij FaceTime-oproepen

Evenzo, terwijl u een videogesprek voert met uw iPhone, is een ding dat vaak lastig is, weten waar u moet zoeken. De camera aan de voorkant van de iPhone 12 bevindt zich op één plek, de foto's op het scherm zijn ergens anders, dus waar gaan je ogen naartoe?

In een van de vreemdere functies die Apple nu biedt, kun je naar Instellingen> FaceTime gaan en de optie Oogcontact inschakelen. Met deze functie kan je iPhone machine learning gebruiken om te detecteren waar je ogen zijn en het te laten lijken alsof je rechtstreeks in de camera kijkt.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Vreemd? Ja. Een voorbode van de robotapocalyps? Kan zijn. Maar de mensen met wie je praat zullen het niet weten en het kan een klein beetje helpen om videogesprekken minder ongemakkelijk te maken.

iPhone 12-functies: Apple ProRAW gebruiken

Hier is er een voor iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max eigenaren. De nieuwste iOS-update van Apple brengt een nieuw formaat voor de Pro-model iPhones die aantrekkelijk moeten zijn voor diegenen die graag de meeste controle over hun foto's hebben: Apple ProRAW.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Apple prijst Apple ProRAW aan als een manier om de flexibiliteit te hebben om fotokenmerken zoals belichting, kleur en witbalans te kunnen bewerken, terwijl de kwaliteit behouden blijft van het RAW-formaat dat vaak wordt gebruikt op geavanceerde digitale camera's.

Houd er rekening mee dat deze functie echt bedoeld is voor fotografen die hun foto's achteraf willen bijwerken, en dat het zeker niet voor ruimtebewuste mensen is. ProRAW-afbeeldingen gebruiken ongeveer 10 tot 12 keer zoveel opslagruimte als een traditionele JPEG. En ProRAW is niet beschikbaar tijdens het fotograferen in de portretmodus, met Live Photos of in video.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Met al deze kanttekeningen in gedachten, kunt u het formaat activeren in Instellingen > Camera > Formaten, door de schakelaar met de markering Apple ProRAW in te schakelen. Je kunt dan de ProRAW-modus per shot wisselen in de Camera-app door op de RAW-knop te tikken.

iPhone 12-functies: Video HDR

Over mooie nieuwe beeldformaten gesproken, hoewel video geen voordeel kan halen uit het nieuwe ProRAW-formaat van Apple, krijgt het zijn eigen boost op de iPhone 12 met de toevoeging van HDR.

High Dynamic Range bestaat al een tijdje in foto's, maar de iPhone 12-line-up markeert de eerste keer dat deze mogelijkheid beschikbaar is in video's in de vorm van de zeer fraaie Dolby Vision HDR-standaard, die kleur en contrast verbetert.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Om de functie op uw iPhone 12-model in te schakelen, gaat u naar Instellingen > Camera > Video opnemen en zorgt u ervoor dat HDR-video is ingeschakeld. Nu kunnen je video's die van professionele filmmakers evenaren!

iPhone 12-functies: oproepmeldingen op volledig scherm herstellen

Een recente wijziging in iOS is de manier waarop telefoon- en FaceTime-oproepen worden weergegeven terwijl u uw apparaat gebruikt. Vroeger namen ze het hele scherm over, maar nu in iOS 14 gebruiken ze standaard bannermeldingen, net zoals wanneer je een sms of e-mail ontvangt. Dat betekent dat ze niet verstoren wat u aan het doen bent, maar ze kunnen ook gemakkelijker over het hoofd worden gezien of per ongeluk worden afgewezen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Als je verlangt naar de oude stijl, wees dan nooit bang. Open gewoon Instellingen, ga naar Telefoon, tik op Inkomende oproepen en kies Volledig scherm. (Je kunt het ook wijzigen in Instellingen > FaceTime > Inkomende oproepen, maar als je het op de ene plek verandert, wordt het ook automatisch op de andere plek gewijzigd.)

iPhone 12-functies: Ruimtelijke audio inschakelen

De perfecte begeleiding voor mooie video is natuurlijk mooie audio. Als je een paar Apple's hebt AirPods Pro of nieuwe AirPods Max, je kunt ze koppelen met je iPhone 12 en de nieuwe Spatial Audio-functie krijgen.

Als je vervolgens ondersteunde inhoud bekijkt - ik raad Ted Lasso of The Mandalorian aan - kun je je telefoon achterlaten en het gevoel hebben dat de audio rechtstreeks uit je apparaat komt, waar je ook gaat. Het is een beetje moeilijk uit te leggen, maar het is verbluffend als je het in gebruik ziet.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Naar ruimtelijke audio inschakelen , moet u uw AirPods gekoppeld hebben aan uw iPhone. Ga dan naar Instellingen > Bluetooth en tik op de 'i'-knop naast je koptelefoon. Scroll naar beneden en tik op Ruimtelijke audio - je hebt zelfs de mogelijkheid om het daar uit te proberen. Immers, zoals ze zeggen, horen is geloven.

De beste Apple AirPods Pro-deals van vandaag 6770 Walmart-klantenrecensies Black Friday Sale eindigt over01dagen05uur37minuteneenentwintigdroogKorting Apple AirPods Pro Walmart $ 249 $ 197 Visie Apple AirPods Pro met... krukveld $ 249 Visie Apple AirPods Pro Amazone Prime $ 299,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen