iPhone 13 camera-upgrades gelekt - en nu kan ik de iPhone 12 overslaan

(Afbeelding tegoed: toekomst)

De iPhone 13 lijkt zo ver weg, maar de tijd gaat tegenwoordig zo snel dat het voelt alsof we wakker worden als Apple volgend najaar zijn nieuwe, nieuwe iPhones aankondigt. Dus, als jij een van de mensen bent die de . heeft overgeslagen iPhone 12 (zoals ik deed), hebben we drie belangrijke redenen gevonden waarom je wilt upgraden.

Deze aantekeningen zijn het hele jaar door in omloop geweest, uit verschillende en respectabele bronnen, en ze zijn zojuist weer opgedoken in een overzicht op MacRumors .  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Houd er echter rekening mee dat deze grote hardwareverbeteringen specifiek voor de iPhone 13 Pro-modellen zijn, dus de andere iPhone 13-telefoons kunnen upgrades bevatten die meer te maken hebben met computationele fotografie.

pixel 4a versus iphone se

iPhone 13-camera's: grotere sensoren

Shutterbugs zullen nog steeds Pro willen worden. analist Ross Young voorspelt dat de iPhone 13 Pro en Pro Max grotere sensoren zullen krijgen. Dit zorgt voor grotere pixels en voor de sensor om meer licht te verzamelen, wat een betere fotokwaliteit betekent.

43 inch tv in slaapkamer

We hopen dat alle iPhone 13 Pro- en Pro Max-camera's grotere sensoren krijgen, maar we moeten er rekening mee houden dat Young niet heeft gezegd welke camera's de upgrade zullen krijgen. Voor de context laat de iPhone 12 Pro Wide-lens 27% meer licht binnen, een van de trucs voor betere beelden.

Bekijk meer

Een betere Ultra Wide camera voor iPhone 13

Hier is fantastisch nieuws voor degenen die bredere foto's maken. In een rapport van een vereerde analist en Mac-voorspeller Ming-Chi Kuo' , hebben we vernomen dat Apple van plan is het diafragma van de iPhone 13 Pro en de Ultra Wide-camera van Pro Max te vergroten.

Momenteel heeft de lens een diafragma van ƒ/2.4 en een lens met vijf elementen. Kuo stelt dat de Pro iPhones van volgend jaar zullen overstappen op een diafragma van ƒ/1.8 en een lens met zes elementen. Net als bij de grotere sensoren waarnaar hierboven wordt verwezen, zou dit meer licht in de lens geven en ook een kleinere scherptediepte mogelijk maken.

mac book pro 13 hoesje

Aangezien deze verbetering relatief vergelijkbaar is (meer licht) met de eerder genoemde grotere sensor, doet deze wijziging aan de Ultra Wide-sensor ons hopen dat de grotere sensorverandering (op zijn minst) plaatsvindt bij de hoofdgroothoekcamera.

Sensor-shift-stabilisatie is niet alleen voor Pro Max

Nogmaals, we hebben het hier over een iPhone 13 Pro-functie (we zouden willen dat we cameranieuws hadden voor de normale iPhone 13), maar het is in ieder geval een uitbreiding van functies, weg van alleen de duurste iPhone 13.

De optische beeldstabilisatie met sensorverschuiving van de iPhone 12 Pro Max (volgens: Kuo ) zit zowel in de iPhone 13 Pro Max als in de iPhone 13 Pro. Sensorverschuivingsstabilisatie - een functie die vooral te vinden is in geavanceerde DSLR-camera's en Huawei-telefoons voorafgaand aan de iPhone 12 - is een zegen voor diegenen die de duidelijkste foto's en video's willen maken.

In de iPhone 12 Pro Max Wide-camera (de hoofdsensor) kan de sensorverschuivingsstabilisatie maar liefst 5.000 aanpassingen per seconde maken om de lens stabiel te houden - wat vijf keer zoveel is als de iPhone 11-camera's.

De beste Apple AirPods Pro-deals van vandaag 6770 Walmart-klantenrecensies Black Friday Sale eindigt over01dagenvijftienuur05minuten12droogKorting Apple AirPods Pro Walmart $ 249 $ 197 Visie Apple AirPods Pro met... krukveld $ 249 Visie Apple AirPods Pro Amazone Prime $ 299,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen