iPhone 13 kan iOS en macOS draaien - en je MacBook vervangen

Krediet: Ben Geskin / Smazizg

Wat als de iPhone 13 getransformeerd in een Mac toen je hem op een desktopmonitor aansloot? Theoretisch zou het de noodzaak voor veel iPhone-bezitters om een ​​aparte desktop- of laptopcomputer te bezitten, kunnen elimineren.

Het blijkt dat een nieuw gerucht van leaker Mauri QHD op Twitter beweert dat een toekomstige iPhone daartoe in staat zou kunnen zijn, allemaal dankzij het besluit van Apple om toekomstige Macs over te zetten naar Appel Silicium .  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Met Macs van de volgende generatie die processors draaien met een vergelijkbare architectuur als de A-serie chips die Cupertino al in zijn smartphones en tablets bakt, is er geen reden waarom de mobiele en desktopplatforms van Apple op een dag niet naast elkaar op hetzelfde apparaat zouden kunnen bestaan.

Mauri QHD lijkt er vrij zeker van te zijn dat Apple van dit potentieel gebruik zal maken, verwijzend naar twee soorten prototypes die Apple volgens hen momenteel aan het testen is: een 'Linda' use case en een 'DeX'-exemplaar.

Bekijk meer

Linda verwijst naar Razer's Project Linda - een concept ontwikkeld door Razer, fabrikant van hardware en gaming-randapparatuur in 2018, dat voorzag hoe een Razer Phone een ultradraagbare laptop van stroom zou kunnen voorzien. De handset zou worden geplaatst waar u normaal het trackpad zou vinden en in wezen de schaal van een computer aansturen. Dat is een manier waarop Apple macOS op een iPhone kan inschakelen, in de body van een MacBook.

Razer's Project Linda uit 2018. Wat eruitziet als het trackpad is eigenlijk een Razer Phone die van de laptop kan worden verwijderd.(Afbeelding tegoed: Razer)

Wat betreft het DeX-prototype, dat verwijst naar het DeX-systeem van Samsung dat daadwerkelijk is gelanceerd en aanwezig was in de laatste paar iteraties van de vlaggenschepen Galaxy S en Galaxy Note van de techgigant.

Met DeX kunt u uw telefoon aansluiten op een speciaal dock of, als u een nieuwer apparaat heeft met een van de latere versies van de software, deze rechtstreeks op een externe monitor aansluiten met behulp van een USB Type-C-kabel. De monitor zou een desktopervaring bieden die technisch gezien nog steeds Android was, maar meer op Windows leek, met ondersteuning voor een muis en toetsenbord.

Mauri QHD zegt dat Apple beide heeft getest, maar uiteindelijk slechts één van die benaderingen zal kiezen om dit initiatief te starten. Er is geen tijdschema voor wanneer het zou kunnen lanceren, maar het vroegste dat we het zien gebeuren is samen met de lancering van de iPhone 13 volgend jaar. Tegen die tijd zal Apple idealiter meerdere Macs op de markt hebben gebracht die worden aangedreven door zijn eigen silicium, in tegenstelling tot die van Intel, dus het zou beter haalbaar moeten zijn om ook macOS op de iPhone in te schakelen. Mauri QHD zegt dat ze '95% zeker' zijn dat het uiteindelijk gaat komen.

Bekijk meer

Als Apple meegaat met de DeX-pitch, gelooft de leaker dat de oplossing een bekabelde oplossing zal zijn om te beginnen, met een Lightning-naar-USB-C-kabel. Dat is vergelijkbaar met de manier waarop DeX zich al gedraagt ​​op Samsung-producten. Apple onderzoekt ook een soort draadloze verbinding tussen het apparaat en de monitor, hoewel dat zeker verder weg is.

Veel technologiebedrijven hebben in de loop der jaren geprobeerd de telefoon-die-een-pc-ervaring wordt, helemaal terug te gaan tot Motorola's lang vergeten Atrix 4G. Geen van die implementaties heeft echter ooit de wereld in vuur en vlam gezet, en dus zijn de meeste verlaten, behalve DeX. Als Apple dat idee eindelijk kan uitvoeren op een manier die gebruikers waarde laat zien, kan het de desktopcomputer zoals we die kennen, veranderen. Als een telefoonfabrikant dat voor elkaar krijgt, zal het zeker degene zijn die de iPhone bouwt.

    Meer:Bescherm uw Apple PC met de beste Mac VPN
De beste airpods-deals van vandaag 117 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over02dagen08uureenentwintigminuten54droog Apple EarPods met afstandsbediening en... Walmart $ 16,89 Visie Apple EarPods met Lightning... Walmart $ 19 Visie Apple AirPods met opladen... Walmart $ 169 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen