iPhone 13 - wachten of iPhone 12 nu kopen?

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Koop een iPhone 12 nu of wacht op de iPhone 13 ? Dit is een perfect voorbeeld van de klassieke puzzel met vertraagde bevrediging. Wil je nu een goede telefoon hebben, of over een paar maanden misschien nog wel beter?

De huidige reeks geruchten over de iPhone 13 heeft aangetoond dat er verschillende upgrades zullen zijn die hem waarschijnlijk superieur zullen maken aan de iPhone 12. Deze upgrades zijn echter misschien niet belangrijk voor u en hoe u uw telefoon gebruikt. En als je wacht, zal de iPhone 12 dit najaar vrijwel zeker een prijsdaling zien.ontgrendeld iphone 11 pro max
  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Met de datum van een Apple-productevenement nu gepland voor 14 september , loont het waarschijnlijk om te wachten, zelfs als uw telefoon gebarsten of verouderd is. Maar hier zijn enkele andere belangrijke factoren om te overwegen.

iPhone 13: redenen om iPhone 12 over te slaan

Krediet: LetsGoDigital

Kleinere inkeping: Het scherm van de iPhone 13 zou profiteren van een kleinere Face ID-inkeping , de eerste keer dat Apple het heeft gekrompen sinds de introductie ervan. Dat geeft de iPhone 13 een meer meeslepende kijkervaring, omdat de inkeping storend kan zijn.

Touch-ID in het display: Apple zal naar verluidt herintroduceer Touch ID op de iPhone 13 , ofwel onder het display of op de zijknop. Het zou handig moeten zijn om je telefoon snel te ontgrendelen als je gezicht bedekt is. Recente rapporten suggereren echter ook dat Apple voorgaande Touch ID voor de iPhone 13, dus neem dit met een korreltje zout.

Apple Airpods Black Friday-uitverkoop

120Hz verversingssnelheid (voor Pro-modellen): Het scherm van de iPhone 13 zou ook worden een 120 Hz ProMotion-verversingsfrequentie , althans voor de Pro-modellen. waardoor compatibele games en gewoon scrollen heerlijk soepel aanvoelen.

Altijd-aan-display: Het is al lang geleden, maar de iPhone 13 krijgt naar verwachting een altijd-aan weergavemodus , iets waar de iPhone 12 niet toe in staat is. Dit zou het gemakkelijk moeten maken om in één oogopslag de tijd of andere belangrijke informatie te bekijken.

Cameraverbeteringen: Scherpe fotografen zullen kunnen profiteren van de iPhone 13's verbeterde ultrabrede cameralens aan de achterzijde , evenals enkele nieuwe modi voor astrofotografie en videoportretten. Bovendien gaat het gerucht dat alle iPhone 13s, inclusief de basismodellen, zullen krijgen Apple's LiDAR-dieptesensor dit jaar een extra camera die helpt bij foto-effecten en AR-toepassingen.

LiDAR was vorig jaar alleen de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max, dus wachten op de iPhone 13 kan een enorm voordeel zijn als je geen zin hebt om extra te betalen voor een 12 Pro-model.

Nieuwe kleuren: De iPhone 13-reeks krijgt waarschijnlijk een nieuwe reeks kleuren om uit te kiezen. De iPhone 12-lijn heeft al genoeg keuzes, waaronder de nieuw geïntroduceerde paarse iPhone 12 en iPhone 12 mini. Maar als geen van deze opties je aanspreekt, komt er een nieuwe reeks kleurstellingen voor de iPhone 13, inclusief een mogelijke Oranje en mat zwart .

Grotere batterijen: Een lek gespot op l0vetodream op Twitter zegt dat alle iPhone 13-modellen een grotere batterijcapaciteit zullen krijgen. Dit omvat de iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max. Met uitzondering van de iPhone 12 Pro Max, is de Resultaten batterijduur iPhone 12-serie waren teleurstellend, dus meer sap zou welkom zijn.

ik telefoon 12 mini-hoesje

iPhone 12: redenen om nog steeds te kopen

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Deze argumenten waren overtuigender voordat Apple op 14 september een productevenement organiseerde waar het waarschijnlijk nieuwe iPhones aankondigde. Zelfs dan zou je denken dat het ten minste één iPhone 12-model in de buurt zal houden (hoogstwaarschijnlijk de 6,1-inch versie) voor een lagere prijs. Dus overweeg deze argumenten om de oudere telefoon van Apple te gebruiken, of het nu is of nadat de iPhone 13 verschijnt.

Zelfde maten: Van wat we hebben gehoord, zal de iPhone 13 beschikbaar zijn in dezelfde maten als de iPhone 12. Dat zou een 5,4-inch iPhone 13 mini bevatten (ondanks de iPhone 12 mini verkoopt naar verluidt vrij slecht ), een 6,1-inch standaard iPhone 13, een 6,1-inch iPhone 13 Pro met een paar extra functies en de 6,7-inch iPhone 13 Pro Max aan de top van het assortiment.

Welke maat het beste voor u werkt, hangt af van uw exacte behoeften en van wat het beste in uw hand, zak of tas past, maar het is geen reden om de iPhone 12 of iPhone 13 boven de andere te kiezen.

Lagere prijzen komen op de iPhone 12-line-up: Apple verlaagt doorgaans de prijs van de vorige generatie iPhones zodra de nieuwe modellen worden aangekondigd. We verwachten dat de iPhone 12 $ 599 gaat kosten nadat de iPhone 13 is geïntroduceerd, wat $ 200 minder zou zijn. Het is moeilijk te zeggen wat de andere iPhone 12-modellen zullen kosten of zelfs of Apple die modellen zal blijven verkopen, maar we verwachten over de hele linie een substantiële reductie.

De camera's van de iPhone 12 zijn nog steeds erg goed. Ondanks enkele verwachte verbeteringen in de iPhone 13, hebben de iPhone 12 en 12 Pro beide uitstekende camera's. De Pro-modellen hebben een telelens (2x voor de Pro, 2,5x voor de Pro Max), maar alle vier de telefoons hebben een krachtige primaire camera met een van de beste nachtstanden die er zijn.

welke tv's ondersteunen hdmi 2.1"

De iPhone 12 is nog steeds behoorlijk stevig: Apple geïntroduceerd Keramisch schild displays op de iPhone 12, waardoor de frontcover beter beschermd is tegen vallen. Apple heeft zojuist een grote som geld aan Corning gegeven , maar we verwachten geen grote sprong in duurzaamheid voor de iPhone 13.

iPhone 12 heeft al 5G: De iPhone 12 biedt 5G-connectiviteit , dus u kunt onderweg hoge gegevenssnelheden verwachten. De iPhone 13 zou een nog betere 5G Qualcomm-modem moeten bieden, een die mmWave- en sub-6GHz-banden kan samenvoegen, maar we zien 5G niet als een reden om op de iPhone 13 te wachten.

De A14 Bionic is snel genoeg: De iPhone 13 biedt naar verluidt een snellere A15 Bionic chip, die al in productie is gegaan. Dat is mooi, maar de A14 Bionic blaast nu al de meeste Android-telefoons omver als het gaat om prestaties. Het is een echte speelautomaat. We kunnen ons dus niet voorstellen dat de prestatieverbeteringen van de iPhone 13 erg dramatisch zijn.

Waar het op neerkomt:

Of je nu voor de iPhone 12 gaat of voor de iPhone 13, je krijgt waarschijnlijk een geweldige telefoon. Het zijn uw specifieke behoeften die u naar de een of de ander zullen brengen.

Omdat we geen grote veranderingen verwachten in de 5G, opslagcapaciteit, prestaties, opladen of totale grootte van de iPhone 13, kun je nu gerust voor de iPhone 12 kiezen, of wanneer je maar een goede deal kunt vinden. (Nogmaals, wacht tot 14 september en je zult waarschijnlijk de prijzen van de oudere iPhones zien dalen.) Als prijs je prioriteit is, zal de iPhone 12 ongetwijfeld goedkoper zijn dan de iPhone 13, als je wacht.

Maar als je wat meer geduld wilt hebben, zul je de verbeterde fotografie, de minder irritante inkeping, Touch ID en grotere batterijen van de iPhone 13 waarschijnlijk waarderen. We zijn vooral enthousiast over de iPhone 13 Pro-serie vanwege de geruchten over 120Hz-schermen.

De beste Apple AirPods Pro-deals van vandaag 6770 Walmart-klantenrecensies Black Friday Sale eindigt over07uur18minutenvijftiendroogKorting AirPods Pro Walmart $ 197 $ 159 Weergave Apple AirPods Pro met... krukveld $ 249 Weergave Apple AirPods Pro Amazone Prime $ 299,99 Weergave Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen