iPhone 14 geruchten release datum, specificaties, ontwerp en lekken

Krediet: Ian Zelbo | Front Page Tech

De geruchten over de iPhone 14 zijn al begonnen en de volgende vlaggenschiptelefoon van Apple wordt getipt om behoorlijk grote veranderingen te ondergaan.

terwijl de nieuwe iPhone 13 modellen bieden meestal iteratieve upgrades, de iPhone 14 zou enkele van de grootste upgrades in jaren kunnen brengen. Tot nu toe wijzen de geruchten op het einde van de notch, mogelijk Touch ID onder het scherm, een krachtige nieuwe 4nm-processor en een mogelijk poortloos ontwerp voor een van de modellen.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Het grootste gerucht is dat de iPhone mini zou kunnen verdwijnen ten gunste van een nieuw formaat. Ja, we konden een 6,7-inch iPhone 14 Max zien samen met een 6,1-inch iPhone 14.

Dit is wat we tot nu toe hebben gehoord over de iPhone 14 en wat we graag zouden zien van de 2022-smartphone van Apple.

iPhone 14 laatste geruchten (bijgewerkt op 19 november)

iPhone 14 mogelijke releasedatum en prijs

Krediet: Ian Zelbo | Front Page Tech

We hebben geen hint gehoord over een mogelijke releasedatum voor de iPhone 14. Maar gezien eerdere Apple iPhone-lanceringsevenementen, verwachten we dat de iPhone 14 in september 2022 zijn debuut zal maken.

Wat betreft de prijs, het is ook moeilijk te voorspellen. Maar we vermoeden dat de iPhone 14 de prijs van de iPhone 13 zal evenaren, die begint bij 9 voor de gewone iPhone 13 en 9 voor de iPhone 13 Pro. Er zou echter helemaal geen iPhone 14 mini kunnen zijn, dus we verwachten dat een grotere 6,7-inch iPhone 14 Max $ 899 kost.

Vanaf daar zou de iPhone 14 Pro $ 999 kunnen kosten en de iPhone 14 Pro Max $ 1.099 of meer.

Geen iPhone 14 mini?

Ondanks de Naar verluidt slechte verkoop van iPhone 12 mini , heeft Apple een iPhone 13 mini onthuld. Maar de mini kan toast zijn daarna, aangezien het bedrijf naar verluidt de iPhone 14-line-up voor 2022 zal opschudden. Er zou een grotere iPhone 14 Plus of Max kunnen zijn die samengaat met de reguliere 6,1-inch iPhone 14. Er zouden dus twee telefoons van normaal formaat zijn en twee grotere scherm iPhone 14-modellen.

Dit werd verder ondersteund door Prosser, die in een video beweerde dat de iPhone 14 Max wordt de vervanger van een mini-telefoon , met alleen een 6,7-inch scherm zonder een hele reeks professionele functies en dus een flink prijskaartje. Gezien de honger naar grotere telefoons, zou een grote maar meer betaalbare iPhone iets kunnen zijn voor iPhone-fans.

Het weggooien van de iPhone 14 is niet de enige grote verandering die wordt verwacht ten opzichte van de iPhone 14. Zie onze 4-vergelijking voor alle grootste geruchten tot nu toe.

iPhone 14-ontwerp

Krediet: Ian Zelbo | Front Page Tech

beste hoesje voor iphone se

Volgens Jon Prosser en zijn Front Page Tech-video zal de iPhone 14 eruitzien als een iPhone 12 gekruist met een iPhone 4, in die zin dat hij blijft plakken met platte randen. Maar aan die randen zou een mute-knop en een groep afgeronde knoppen voor het centrale volume kunnen zijn, teruggrijpend naar de iPhone 4.

Vermoedelijk zouden de zijkanten van de iPhone 14 van titanium kunnen zijn gemaakt, wat hem sterker en sterker zou kunnen maken dan de vorige iPhones, terwijl de achterkant de glazen afwerking zou behouden, maar schijnbaar met een satijnachtige afwerking. Over randen gesproken, er zijn geruchten dat een next-gen iPhone portless zal zijn , maar Prosser beweert dat de iPhone 14 bij Lightning-poorten blijft.

Krediet: Ian Zelbo | Front Page Tech

Een andere ontwerpwijziging die mogelijk in de kaarten voor de iPhone 14 zit, is dat het trio van camera's aan de achterkant niet langer uit de achterkant van de iPhone steken, maar gelijk met de achterkant zitten. Gezien de vooruitgang in camerasensortechnologie en lensproductie, zou dit een mogelijkheid kunnen zijn.

Mark Gurman van Bloomberg heeft ook zijn mening over de iPhone 14-lekken toegevoegd en beweerde dat de volgende Apple-telefoon een volledig nieuw ontwerp zal hebben'-instelling is nogal ver verwijderd van de iPhone 13. Dat komt omdat, volgens Gurman 'Apple's ingenieurs achter de schermen aan het werk waren op grotere dingen die meer tijd zullen vergen,' en als resultaat zullen we meer significante veranderingen zien voor de iPhone 14 dan voor de iPhone 13. En de meest opvallende verandering is de definitieve verwijdering van de display-inkeping, dat is aanwezig sinds de iPhone X; daarover later meer.

NAAR nieuwe suite van iPhone 14 concept renders houdt rekening met de meeste van deze ontwerpwijzigingen en heeft een Apple-telefoon getoond die we graag zouden zien.

Krediet: ConceptsiPhone/YouTube

Genoemde concepttelefoon heeft geen inkeping, doodt de hobbel van de achteruitrijcamera en wordt geleverd met USB-C-connectiviteit. Hoe waarschijnlijk dergelijke veranderingen zijn, staat open voor discussie, maar we hopen dat dit concept een kern van waarheid bevat.

Als je echt wilt uiteten, heeft ConceptsiPhone een heel coole maar ook erg onrealistische concept van een glijdende iPhone 14 . Hoewel het je een tweede scherm zou geven, zien we dat Apple (op een gegeven moment) de opvouwbare route gaat.

iPhone 14-scherm

Krediet: Ian Zelbo | Front Page Tech

We verwachten een opschudding in het iPhone 14-assortiment, aangezien we naar verluidt een standaard iPhone 14 en iPhone 14 Pro zullen zien met een 6,1-inch scherm en een mogelijke iPhone 14 Plus en iPhone 14 Pro Max met een 6,7 -inch scherm. Dus geen 5,4-inch mini meer.

Aangezien de iPhone 13 Pro en 13 Pro max een 120 Hz verversingssnelheid hebben, zou het geweldig zijn als alle iPhone 14-modellen een dergelijk scherm zouden hebben, waarschijnlijk met een LTPO paneel of een evolutie van die weergavetechnologie. Echter, een rapport van de Elec zegt dat ten minste één iPhone 14-model met sport een LTPS-display , wat betekent dat een 60Hz-paneel kan blijven hangen.

Een always-on display lijkt ook logisch voor de iPhone 14, aangezien deze is getipt voor de iPhone 13, maar nooit de nieuwste iPhone heeft gehaald.

Krediet: Ian Zelbo | Front Page Tech

Maar de belangrijkste verandering die voor de iPhone 14 is getipt, is het verwijderen van een display-inkeping. De op lekken gebaseerde renders van Prosser beweren effectief dat de inkeping zal worden vervangen door een camera aan de voorkant met een perforatiegat. Dat is gemakkelijk voor te stellen, aangezien veel Android-telefoons dezelfde benadering gebruiken om schermruimte vrij te maken.

Dat roept echter de vraag op waar de Face ID-sensoren heen zouden gaan. Er gaan geruchten dat Apple de sensoren onder het OLED-scherm zal plaatsen, maar een claim van display-expert Ross Young heeft gezegd dat Face ID onder paneel nog niet definitief is, maar dat het gemakkelijker is dan onder paneelcamera. Er is wat gebabbel dat als Apple Face ID onder het scherm neemt, het zal worden bewaard voor de iPhone 14 Pro-modellen.

Hoe Apple een geperforeerde camera zou gebruiken en nog steeds Face ID zou gebruiken zonder sensoren onder het scherm, staat nog ter discussie. Misschien kan de iPhone 14 een iets grotere bovenrand hebben om de sensoren vast te houden, of geavanceerde beeldverwerking via de selfiecamera gebruiken om de noodzaak van IR-scanning te vermijden. Hoe dan ook, we hopen heel erg dat de huidige display-inkeping wordt toegewezen aan Apple's ontwerpgeschiedenisboeken, omdat het nu nogal dik is volgens moderne smartphone-normen.

iPhone 14 Touch-ID

Een van de belangrijkste veranderingen voor de iPhone 14 ten opzichte van zijn voorgangers wordt getipt de terugkeer van Touch ID . Alleen in plaats van geïntegreerd te worden in een aan / uit-knop, zal het zogenaamd zijn ingebed onder het scherm van de iPhone 14 , net als veel vingerafdruksensoren op de beste Android-telefoons.

Volgens een recent lek is de iPhone 13 Pro-modellen worden geleverd met Touch ID onder het scherm . Maar de leaker zei voorzichtig dat deze versie van Touch ID nog steeds wordt getest en dat het 'onduidelijk' is of we het uiteindelijk zullen zien.

Een afzonderlijk lek van @PandaIsBald op Weibo in een sindsdien verwijderde post zegt dat de iPhone 14 heeft geen Touch ID in het display , dus de jury is uit over hoe waarschijnlijk Touch ID onder het scherm op de iPhone 14 zal zijn.

iPhone 14 camera's

Krediet: Ian Zelbo | Front Page Tech

We hebben tot nu toe nog niet veel gehoord over de camera's van de iPhone 14, maar er zijn enkele interessante geruchten. Een verslag van Apple-analist Ming-Chi Kuo tipt een 48MP-hoofdsensor voor de iPhone 14 Pro-modellen, wat een grote sprong zou zijn ten opzichte van de 12MP-camera op de iPhone 13.

Betere telefoto-mogelijkheden zouden ook op prijs worden gesteld, aangezien de iPhone achterblijft bij die van de Samsung Galaxy S21 . Het zou eigenlijk best netjes zijn als Apple zich zou laten inspireren door de Galaxy S21 Ultra en zou kiezen voor een secundaire telecamera met zoiets als een 10x optische zoom.

Eén Apple-patent wijst erop dat Apple werkt aan een zoomcamera in periscoopstijl , die zijn weg zou kunnen vinden naar de iPhone 14, of in ieder geval de Pro-modellen.

iPhone 14 specificaties, batterijduur en opladen

Krediet: Ian Zelbo | Front Page Tech

Tot nu toe hebben we alleen wat informatie over de mogelijke specificaties van de iPhone 14. We zijn er vrij zeker van dat de iPhone van 2022 gebruik zal maken van een A-serie chipontwerp van Apple. Waarschijnlijk is het de A16, maar de chip zal vrijwel zeker een opmerkelijke verbetering bieden in zowel de processor- als de grafische prestaties ten opzichte van de A15 Bionic die is getipt voor de iPhone 13.

De iPhone 14 krijgt een 4nm-chip van TSMC, die nog kleiner en efficiënter zou zijn dan de 5nm A15 Bionic gepland voor de iPhone 13. Een recent rapport beweert echter dat TSMC heeft een probleem met het produceren van de kleinere chips , wat betekent dat de iPhone 14 zou kunnen vasthouden aan een 5nm-chipset. Als dat zo is, zal het de eerste keer zijn dat een IPhone drie jaar weg is met een systeem-op-chip van dezelfde grootte.

Bekijk onze kijk op een mogelijke iPhone 14 4nm A16 Bionic-chip en wat het voor u als analisten betekent, wegen de voordelen af.

Het is ook mogelijk dat de iPhone 14 een door Apple gemaakte 5G-modem zal hebben, na de overname door Apple van Intel's modemactiviteiten. Dit zou Apple vermoedelijk meer controle geven over zowel de 5G-prestaties als de impact op de batterijduur.

Wat de opslag betreft, verwachten we dat Apple doorgaat met de opties die het heeft voor de iPhone 13-reeks, die beginnen bij 128 GB en oplopen tot 1 TB voor de Pro-modellen.

Een recent gerucht heeft echter de iPhone 14 getipt om een ​​enorme 2TB aan opslag aan boord te krijgen . Aangezien geen enkele Samsung-telefoon dit biedt, en ze eerder genereus waren met opslag, zijn we sceptisch over een iPhone die tot nu toe de meeste opslagruimte op een smartphone heeft.

Toegegeven, met ProRez-video die wordt aangeboden, die opslagruimte kan opeten, zou het voor Apple logisch zijn om de opslag van zijn Pro-telefoons te vergroten. Maar we nemen zo'n gerucht nog steeds met een serieus korreltje zout.

vergelijk fitbit met Apple Watch

iPhone 14 USB-C

Een van de meest hardnekkige geruchten rond de iPhone 14 is dat hij de Lightning-poort zal laten vallen en in plaats daarvan voor USB-C-connectiviteit zal gaan. Zoals eerder vermeld, heeft Prosser twijfel geuit dat dit het geval is. Maar andere leakers hebben het USB-C-gerucht aangeprezen en opgemerkt dat: de iPhone 14 Pro wordt geleverd met USB-C .

Met de Europese Unie wil apparaatfabrikanten dwingen om tegen 2024 gestandaardiseerd opladen en kabels in te voeren , de dagen van de Lightning-poort konden worden geteld; Apple heeft immers een grote Europese aanwezigheid. Maar de jury is er nog niet uit of Apple op tijd een dergelijke stap zal zetten voor de iPhone 14.

We zouden USB-C-connectiviteit verwelkomen, aangezien Apple's iPads en MacBooks de poort hebben overgenomen. Maar Apple kan hardnekkig vasthouden aan zijn wapens als het gaat om de iPhone, dus we zullen voorspellingen uitstellen totdat er meer geruchten naar boven komen.

iPhone 14: wat we graag zouden willen zien

Krediet: Ian Zelbo | Front Page Tech

Krediet: Ian Zelbo | Front Page Tech

Een fris ontwerp: Prossers weergaven van de iPhone 14 plagen een nogal aantrekkelijk ogende telefoon. Maar het is geen enorme sprong in de industriële ontwerpesthetiek van Apple. Toegegeven, Apple maakt enkele van de mooiste telefoons die er zijn, maar we zouden graag willen zien of het het telefoonontwerp verder zou kunnen pushen; misschien kan de iPhone 14-reeks de veelgeruchten bevatten iPhone omdraaien opvouwbare telefoon.

Geen inkeping: De iPhone 14 zou kunnen worden geleverd met een scherm zonder inkepingen en we hopen dat ze hun vruchten afwerpen. Het gerucht gaat dat dit zou kunnen worden vervangen door een perforatiegaatje, maar we zouden ook graag een camera onder het scherm zien, zolang dit geen invloed heeft op de beeldvorming of Face ID-prestaties.

Touch-ID: We zijn er vrij zeker van dat Apple Touch ID voor de iPhone 14 terug zal brengen, zelfs als dit niet gebeurt via een sensor in het display. Misschien kan de aan de zijkant gemonteerde aan / uit-knop een Touch ID-sensor hebben die erin is geïntegreerd, zoals die op de iPad Air.

Slimmere functies: Hoewel de chips uit de Apple A-serie altijd krachtpatsers zijn geweest, zouden we graag zien dat Apple meer in de AI-kant van de zaak leunt, net zoals de Google Pixel 6 heeft te maken met zijn Tensor-chip . Op die manier kunnen we een slimmere, responsievere Siri hebben om te concurreren met de Google Assistent, evenals slimmere functies die intuïtiever de gegevens of services bieden die iPhone 14-gebruikers willen wanneer ze die willen.

Killer camera mogelijkheden: De iPhone 13 Pro Max biedt een van de beste cameratelefoons die er zijn, maar we willen dat Apple zijn cameratechnologie en hardware nog verder uitbreidt. Zoals het er nu uitziet, is de voorsprong tussen de Pro Max en dergelijke Google Pixel 6 en Samsung Galaxy S21 Ultra is niet enorm. Met de iPhone 14 zouden we graag zien dat Apple een camera en een telefoonfotografie-ervaring levert die de vloer aanveegt met Android-rivalen, waardoor ze gedwongen worden hun fotografiespel echt te verbeteren met hun next-gen telefoons. En het inhalen van het zoomfront zou ook helpen.

De beste Apple AirPods Pro-deals van vandaag 6770 Walmart-klantenrecensies Black Friday Sale eindigt over01dagen14uur35minuten57droogKorting Apple AirPods Pro Walmart $ 249 $ 197 Visie Apple AirPods Pro met... krukveld $ 249 Visie Apple AirPods Pro Amazone Prime $ 299,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen