iPhone 14 versus iPhone 12: de grootste geruchten over upgrades

Krediet: Jon Prosser/Rendersbyian/TemplateStudio

Met een leeftijdsverschil van twee jaar tussen hen, iPhone 12 en volgend jaar iPhone 14 zullen ongetwijfeld op een aantal belangrijke manieren verschillen. Hoewel de iPhone 12 een enorme update bood toen hij in 20202 werd gelanceerd, met toevoeging van rechte randen, 5G-ondersteuning en vier verschillende modellen, zal de iPhone 14 zelf een aantal belangrijke veranderingen doorvoeren.

De sprong van iPhone 12 naar iPhone 13 was een bescheiden, waarbij Apple kleine verbeteringen aan de camera's aanbracht, terwijl ook de batterijcapaciteit werd vergroot en adaptieve verversingsfrequenties werden toegevoegd aan de iPhone 13 Pro modellen. Verwacht wordt dat de iPhone 14 veel meer zal veranderen dan dat met de mogelijke introductie van een nieuwe frontcamera die de inkeping vervangt, Touch ID onder het display en een herwerkt algemeen ontwerp, samen met mogelijke wijzigingen aan camera's, chips en andere componenten .  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

We hebben bijna een jaar om te wachten tot het verwachte lanceringsvenster van september 2022 voor de iPhone 14, wat betekent dat we nog een lange tijd hebben voordat de officiële details worden aangekondigd. Hoewel dat genoeg tijd overlaat voor meer geruchten, kunnen we nog steeds een iPhone 14 versus iPhone 12-vergelijking aanbieden op basis van wat we tot nu toe hebben gehoord over de aankomende telefoon van Apple.

iPhone 14 versus iPhone 12: prijs

De iPhone 12 en iPhone 12 mini markeerde een welkome prijsverlaging in vergelijking met de? iPhone 11 line-up, die debuteert op respectievelijk $ 799 en $ 699. Ondertussen de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max bleef bij $ 999 en $ 1.099 - dezelfde prijzen als de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max daarvoor.

Er zijn op dit moment geen geruchten over de prijsstelling van de iPhone 14, dus we kunnen niet hopen dat Apple dezelfde prijsstelling hanteert als met de iPhone 13. De prijzen die werden vastgesteld met de iPhone 12-serie veranderden niet met de iPhone 13, dus ik hoop dat dat zo blijft.

De prijs van de iPhone 12 daalde met $ 100 toen de iPhone 13 uitkwam, en Apple bleef de iPhone 12 en iPhone 12 mini aanbieden. We verwachten dat die prijzen verder zullen dalen zodra de iPhone 14 arriveert, aangezien Apple doorgaans twee jaar aan modellen beschikbaar houdt in zijn telefoonlijn.

iPhone 14 versus iPhone 12: ontwerp

De iPhone 12 versterkte Apple's huidige ontwerptaal van platte zijkanten en symmetrische randen, terwijl het bleef bij de meer gevestigde Face ID-inkeping en knoplay-out van oudere iPhones. Het vestigde ook Apple's huidige reeks grootte-opties - variërend van de 5,4-inch mini tot de 6,1-inch basis-iPhone en Pro tot de 6,7-inch Pro Max. Dit zijn ook dezelfde maten voor de iPhone 13-modellen, hoewel de inkeping een beetje is gekrompen en Apple enkele van de aangeboden kleuren heeft gewijzigd.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

De iPhone 13-modellen zijn wel in gewicht toegenomen, dankzij nieuwe camera's en grotere batterijen. Het zou leuk zijn als Apple dit weer zou kunnen afzwakken om de volgende telefoons gemakkelijker mee te nemen of met één hand te gebruiken.

We hebben gehoord van een aantal grote veranderingen voor de iPhone 14. Ten eerste is er waarschijnlijk geen iPhone 14 mini, sinds de iPhone 12 mini slecht verkocht en het ziet er ook niet naar uit dat de iPhone 13 mini van de grond zal komen. In plaats daarvan wijzen geruchten op een 6,1-inch basis-iPhone 14 samen met een 6,7-inch model genaamd de iPhone 14 Max . Zie het als een goedkopere versie van het Pro Max-model, dat naar verwachting zal terugkeren naast een 6,1-inch iPhone 14 Pro-optie.

ps5 bij mij in de buurt te koop

Krediet: Ian Zelbo | Front Page Tech

De andere belangrijke ontwerpwijziging om op te letten, is de vermeende introductie van camera's met perforaties aan de voorkant op ten minste enkele van de iPhone 14-modellen. Na gebruikers te hebben geïrriteerd met de inkeping sinds 2017, wordt het tijd dat Apple deze wijziging aanbrengt, hoewel we benieuwd zijn hoe Face ID zou werken zonder dat de infrarood-dot-projector en -lezer worden blootgesteld.

Over Face ID en het ontgrendelen van je telefoon gesproken, er gaat een gerucht dat Touch ID zou terug kunnen keren met de iPhone 14 . Dat zou een welkome aanvulling zijn als het uitkomt, want Face ID werkt niet als je een masker draagt. (Apple werkt naar verluidt aan het updaten van FaceID om dat ook te laten gebeuren.) De TouchID-sensor kan onder het scherm worden gemonteerd zoals op veel Android-telefoons, of het kan deel uitmaken van de aan / uit-knop, net zoals Apple heeft gedaan op de nieuwste iPad Air en iPad mini .

Het standaard iPhone-ontwerp met platte randen lijkt waarschijnlijk te blijven hangen, volgens gelekte renders. Maar in een terugkeer naar de iPhone 4 zouden de volumeknoppen terug kunnen veranderen in kleine cirkels in plaats van langere langwerpige. De camera's lijken ook terug te trekken in de telefoon om plat te liggen met het hoofdachterpaneel, in plaats van uit te steken zoals op de iPhone 12.

Qua materialen is de iPhone 12 voornamelijk gemaakt van glas, met aluminium zijkanten op de basis iPhone 12 en iPhone 12 mini, en roestvrij staal rond de randen van de Pro en Pro Max. De iPhone 14 zou deze kunnen verwisselen voor titanium, wat de telefoon sterker maar mogelijk duurder zou maken.

Hoe zit het met poorten? De iPhone 12 gebruikt de Lightning-connector van Apple, net als de iPhones van de afgelopen jaren. Hoewel we blijven verwachten dat Apple de poorten volledig zal aankondigen voor een echte draadloze telefoon — een gerucht heeft beweerd dat dit zal gebeuren met de volgende iPhone — de iPhone 14 zal naar verwachting bij Lightning blijven.

iPhone 14 versus iPhone 12: weergave

De focus ligt hier op de verversingsfrequenties voor de iPhone 14-modellen. Hoewel alle iPhone 12-modellen 60Hz-schermen gebruiken, wordt verwacht dat ten minste de iPhone 14 Pro-versies dezelfde adaptieve 120Hz-snelheid zullen gebruiken die Apple introduceerde met de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max . Hierdoor kunnen die twee telefoons hun verversingssnelheid opschalen wanneer activiteit op het scherm baat zou hebben bij snellere verversing. (Denk aan naar beneden scrollen op een webpagina.)

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Helaas zegt een gerucht dat Apple kan nog steeds een 60Hz-scherm gebruiken op de basistelefoon 14 . Dat zou echter nog steeds betekenen dat het upgraden van een 12 Pro of Pro Max naar een 14 Pro of Pro Max een merkbaar verschil in soepelheid zou opleveren bij het scrollen door pagina's en apps.

iPhone 14 versus iPhone 12: camera's

De iPhone 12 en iPhone 12 mini hebben een paar 12 MP-sensoren voor hun hoofd- en ultrabrede camera's. De iPhone 12 Pro en 12 Pro Max hebben dezelfde twee camera's, vergezeld van een 12 MP-telelens en LiDAR-dieptesensor. De telelens van de iPhone 12 Pro is in staat tot 2x optische zoom, terwijl de iPhone 12 Pro Max tot 2,5x kan zoomen. Het grootste iPhone 12-model is ook het enige dat sensorverschuivingsstabilisatie biedt, een functie die Apple vervolgens aan alle iPhone 13-modellen heeft toegevoegd.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

We konden dezelfde basisconfiguratie zien voor de iPhone 14- en iPhone 14 Pro-modellen als bij de verschillende iPhone 12-telefoons, hoewel je zou verwachten dat de iPhone 14 de hardwarewijzigingen overneemt die Apple met de iPhone 13 heeft geïntroduceerd. (Groter sensoren die meer licht binnenlaten, naast andere veranderingen - lees het volledige overzicht in onze iPhone 13 versus iPhone 12 vergelijking.) Als alternatief, we kunnen een 48MP hoofdcamera zien op de Pro's , volgens een gerucht.

Hoewel Apple ons blijft laten zien dat het niet meer megapixels nodig heeft om van zijn telefoons de beste cameratelefoons te maken, zou een hogere resolutie handig zijn om extra details vast te leggen in opnamen, of om de prestaties bij weinig licht te verbeteren door 'pixelbinning' — door pixels samen te voegen tot virtuele superpixels — om meer licht van donkere onderwerpen vast te leggen.

Krediet: Front Page Tech | Renders door Ian)

Een ander gerucht zegt: Apple zou een periscoopzoomlens kunnen gebruiken voor de telecamera. Hierdoor zou Apple de zoom aanzienlijk kunnen vergroten ten opzichte van de 3x die momenteel beschikbaar is op de iPhone 13 Pro-modellen, of de 2x/2,5x op de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max.

iPhone 14 versus iPhone 12: prestaties

De A14 Bionic die de iPhone 12 aandrijft, is misschien een jaar oud, maar presteert nog steeds beter dan veel Android-vlaggenschiptelefoons uit 2021 bij benchmarktests. Toch zal de iPhone 12 geen partij zijn voor wat de iPhone 14 onvermijdelijk inpakt.

Er wordt aangenomen dat de iPhone 14 zal worden uitgerust met een chip met de naam A16, en geruchten zeggen dat de volgende Apple A-serie-chip een 4-nanometer (4nm) proces . Simpel gezegd, dat betekent dat het efficiënter en krachtiger moet zijn dan voorheen. Echter productietekorten zou kunnen betekenen dat Apple moet vasthouden aan dezelfde 5nm-processorgrootte als voorheen.

Desalniettemin, aangezien de A15 Bionic-chip in de iPhone 13 de prestaties van de iPhone 12 overtreft, zou je een nog grotere kloof tussen de iPhone 14 en de iPhone 12 verwachten zodra Apple zijn volgende telefoon introduceert.

iPhone 14 versus iPhone 12: batterij en opladen

Afgezien van de iPhone 12 Pro Max, was een van de enige zwakke punten van de iPhone 12-reeks de teleurstellende batterijduur van drie van de modellen, omdat ze achterbleven bij het gemiddelde resultaat voor smartphones in onze batterijtest. Apple verbeterde dingen met batterijen die langer meegaan in de iPhone 13 - een trend die we hopen door te zetten met de iPhone 14.

Er zijn nog geen geruchten over batterijwisselingen op de iPhone 14, of enig woord over de vraag of Apple de 20W bekabelde / 15W draadloze oplaadmogelijkheden op de iPhone 12 zal vergroten. Met de geruchten 4nm-chipset die we hierboven noemden, zou de volgende telefoon van Apple waarschijnlijk energiezuiniger zijn, zelfs als de grootte van de batterij niet is gewijzigd.

Krediet: Front Page Tech | Renders door Ian)

iPhone 14 versus iPhone 12: 5G

De iPhone 12 was Apple's eerste 5G-ready iPhone, met sub-6GHz en mmWave-smaken van 5G beschikbaar, afhankelijk van waar je de telefoon hebt gekocht. Dat had een impact op de batterijduur, maar een iPhone 12 is in theorie klaar voor je lokale 5G-netwerk, wanneer dat ook maar geïnstalleerd wordt.

Het gerucht gaat dat de iPhone 14 de eerste Apple-telefoons is die een door Apple ontworpen 5G-modem gebruikt in plaats van een standaard Qualcomm-modem. Hopelijk zorgt dit voor meer energie-efficiëntie, terwijl dezelfde geweldige compatibiliteit als voorheen behouden blijft.

iPhone 14 versus iPhone 12: Outlook

Als je een iPhone 12-bezitter bent en na twee jaar wilt upgraden, zou de iPhone 14 een uitstekende stap voorwaarts voor je moeten zijn - hoewel natuurlijk, hoe goed een stap is, in de loop van de tijd duidelijk zal worden. Dat gezegd hebbende, zou een nieuw ontwerp, samen met verbeterde prestaties en batterijduur, voldoende reden moeten zijn om een ​​upgrade naar een van de basismodellen te rechtvaardigen; het krijgen van een 120Hz-scherm met een geperforeerde camera en geüpgradede sensoren aan de achterkant betekent dat de overstap naar een Pro-model een nog grotere upgrade zal zijn.

black friday tv-deals 2021

We moeten nog zien of Apple snelverfrissende schermen uitbreidt naar alle telefoons in de iPhone 14-reeks. En verbeteringen aan de camera zullen een grote rol spelen bij het bepalen hoe groot de upgrade van de nieuwe telefoons zal zijn. Blijf op de hoogte voor meer geruchten om te zien hoe dat de vooruitzichten van de iPhone 14 versus de iPhone 12 verandert.

De beste Apple AirPods (3e generatie) deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over23uur35minuten57droog Nieuwe Apple AirPods... Amazone Prime $ 169,99 Visie AirPods (3e generatie) Walmart $ 174,98 Visie Apple AirPods met opladen... BHPhoto $ 179 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen