iPhone-inkeping kan eindelijk worden gedood - met deze doorbraak

Krediet: ConceptsiPhone

We hebben gewacht op verschillende generaties iPhone voor Apple om de enigszins verdeeldheid in het display te verkleinen of te doden. En het ziet ernaar uit dat dat eindelijk zou kunnen gebeuren; verwacht gewoon niet het einde van de inkeping in de geruchten iPhone 13 .

waar koop je de ps5

Een nieuw patent toegekend aan Apple, gespot door Patently Apple , laat zien hoe de ingenieurs van Cupertino de noodzaak voor de display-inkeping zouden kunnen wegnemen door de selfiecamera en Face ID-sensoren onder een next-gen iPhone-display te plaatsen.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Het idee van een Face ID-camera en sensorsysteem onder het display is niets nieuws, omdat we veel geruchten hebben gehoord en hints dat dergelijke technologie naar toekomstige iPhones zou kunnen komen , misschien de iPhone 14 . Maar dit nieuwe patent is opmerkelijk, omdat het details geeft over elektronische apparaten met verstelbare etalages.

Het algemene idee dat door het nieuwe patent wordt beschreven, is dat een scherm een ​​of andere vorm van venster heeft dat kan worden geopend door een mechanisme om een ​​optische component te onthullen - denk aan sensoren of camera's - die vervolgens onbelemmerd door een scherm kan worden gebruikt.

xbox-serie x vr-ondersteuning

(Afbeelding tegoed: USPTO/Apple)

Het display kan een venstergebied hebben. Tijdens bedrijf kan een component, zoals een optische component, door het venstergebied heen werken. Het venstergebied kan een beweegbaar deel van het beeldscherm overlappen. Het raamgebied kan worden bediend in open en gesloten toestanden, het octrooi samengevat.

In de gesloten toestand overlapt het beweegbare deel van het beeldscherm het venstergebied en zenden pixels in het beweegbare beeldschermdeel licht uit door het venstergebied. In de open toestand wordt het beweegbare deel van het beeldscherm weg bewogen van het venstergebied zodat licht voor de optische component door het venstergebied kan gaan.

Apple Watch inruilwaarde

(Afbeelding tegoed: Apple/USPTO)

Dit systeem zou schijnbaar de tekortkomingen vermijden van de huidige camera's onder het scherm, die effectief door een scherm proberen te kijken en nog geen indrukwekkende resultaten moeten leveren. Zie onze over de ZTE Axon 20 5G review als voorbeeld.

In sommige opzichten is het gebruik van een weergave met vensters een vorm van evolutie van de pop-up selfie-camera die te zien is in bijvoorbeeld de OnePlus 7 Pro; hoewel dat systeem helaas werd geschrapt ten gunste van geperforeerde selfie-camera's zoals de OnePlus 8T en OnePlus 9 Pro .

beste airfryer bij walmart

Er is het probleem dat meer bewegende componenten de dikte van een smartphone kunnen vergroten en er is meer kans dat gemotoriseerde onderdelen falen. Maar zelfs als Apple een robuust scherm met venster kan maken, verwachten we het niet snel in een iPhone te zien.

De iPhone 13 zou naar verluidt een kleinere display-inkeping kunnen krijgen , maar er wordt niet langer verwacht dat het even een vingerafdrukscanner onder het scherm . We zouden dus verbaasd zijn als Apple zijn volgende vlaggenschiptelefoon zou uitrusten met een Face ID-systeem onder het display.

We hopen echter dat tegen de tijd dat de iPhone 14 onvermijdelijk verschijnt, Apple meer vooruitgang zal hebben geboekt bij het verkleinen of volledig verwijderen van de display-inkeping. De iPhone 12 heeft een prachtig OLED-scherm, maar de dikke inkeping, volgens de normen van 2021, is behoorlijk storend en vreet letterlijk aan de ervaring van het gebruik van het scherm.

Hoewel we misschien moeten wachten tot Apple de display-inkeping heeft uitgeschakeld, zal de iPhone 13 120Hz-schermen introduceren, grotere batterijen , een nieuwe A15 Bionic-chipset en verbeterde camera's. Dus de voorspelde releasedatum in september is nog steeds de moeite waard om naar uit te kijken.

De beste Apple AirPods Pro-deals van vandaag 6770 Walmart-klantenrecensies Black Friday Sale eindigt over02dagen13uur13minuten36droogKorting AirPods Pro Walmart $ 249 $ 159 Visie Korting Apple AirPods Pro Amazone Prime $ 249 $ 219 Visie Apple AirPods Pro met... krukveld $ 249 Visie Bekijk meer deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen