iPhone versus Android: wat is beter voor u?

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Het debat tussen iPhone en Android woedt voort, vooral sinds Apple net is uitgebracht iOS 15 en Android 12 is om de hoek. Terwijl u zich tot een aantal bedrijven kunt wenden om een ​​van de beste telefoons , wat je ook krijgt, het draait gegarandeerd op een van de twee prominente mobiele besturingssystemen: iOS (als je een iPhone kiest, zoals de nieuwe iPhone 13 series) of Android (als je voor iets anders kiest).

Beide platforms zijn in dit stadium behoorlijk volwassen en bestaan ​​​​al meer dan een decennium. Dat betekent dat beide uitgebreide functiesets hebben vergaard, en er is heel weinig dat de een kan doen dat de ander niet kan. Toch heeft elk zijn voordelen, en er zijn redenen waarom u misschien de ene boven de andere wilt kiezen.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

In combinatie met iPhone versus Android bekijken we de respectievelijke sterke punten van elk mobiel platform, zodat u de volgende keer dat u een smartphone koopt de juiste voor u kunt kiezen. Als je de huidige vlaggenschepen voor Android en iOS wilt zien, bekijk dan zeker onze iPhone 12 versus Pixel 5 face-off.

Het grote nieuws is natuurlijk de aankomende releases van iOS 15 en Android 12. We spelen al een tijdje met beide, en je kunt zien hoe we denken dat ze vorm krijgen in onze iOS 15 hands-on en Android 12 hands-on. We hebben ook een uiterlijk op oppervlakteniveau op welk besturingssysteem we dit jaar indrukwekkender vinden.

Als je een besluit neemt tijdens het lezen van deze gids, bekijk dan zeker de top Black Friday telefoon aanbiedingen om te zien wat u kunt besparen op een nieuwe handset.

iPhone versus Android: waarom iPhone beter is

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

luidsprekers die compatibel zijn met google home

U bent geïnvesteerd in het ecosysteem van Apple. Dit lijkt misschien een oppervlakkige reden, maar Apple maakt duidelijk een breed scala aan technische producten, en als je al een Mac, iPad of Apple Watch hebt, is het heel logisch om een ​​iPhone te kopen.

Apple heeft een groot aantal continuïteitsfuncties ontworpen waarmee u werk en gegevens van het ene apparaat naar het andere kunt overbrengen, en deze functies kunnen u zeker tijd besparen. Neem bijvoorbeeld Handoff, waar oproepen op je iPhone en webpagina's in Safari naadloos kunnen worden overgezet tussen iOS en macOS. Universal Clipboard maakt tekst die op het ene platform is gekopieerd, bruikbaar op het andere. Een andere favoriet van ons is Continuity Camera, waarmee je foto's kunt maken en documenten kunt scannen met de camera van je iPhone, en ze vervolgens op je Mac kunt bekijken en bewerken. U kunt zelfs aankopen op uw Mac voltooien door biometrische authenticatiefuncties op uw iPhone te gebruiken via Apple Pay.

Slechts een handvol fabrikanten van Android-telefoons hebben hardware-ecosystemen die Apple benaderen, en zelfs voor sommigen die in de buurt komen, zoals Samsung, krijg je niet de diepgaande integratie die mogelijk is tussen de iPhone en andere door Apple gebouwde apparaten. Microsoft helpt Google de kloof enigszins te dichten met zijn nieuwe Your Phone-app voor Windows, waarmee Android-gebruikers kunnen reageren op teksten en meldingen op hun pc, hoewel de ervaring een beetje onhandig is en er nog werk aan de winkel is.

Er zijn veel andere geweldige voorbeelden van continuïteit in iOS, iPadOS, watchOS en macOS - en de iPhone is een cruciaal onderdeel in die puzzel, vooral nu iPhone-apps naadloos kunnen worden overgezet naar macOS. Krachtige gebruikers die al ondergedompeld zijn in het ecosysteem van Apple, kunnen veel winnen door een iPhone aan hun repertoire toe te voegen. En dan hebben we het nog niet eens over vrienden en familieleden die liever iMessage en FaceTime gebruiken om contact te houden.

Daarnaast heeft Apple nog een mogelijkheid toegevoegd voor lock-in met de nieuwe iPhone 12 en iPhone 12 Pro : MagSafe-accessoires. Deze op magneten gebaseerde opladers, hoesjes en producten werken alleen met de nieuwste iPhones, dus als je in het platform investeert, zal het wat wrijving veroorzaken als je probeert te vertrekken.

De apps van derden zijn gewoon beter. Dit is zeker te wijten aan persoonlijke voorkeur, maar als iemand die heeft sprong heen en weer tussen iOS en Android zolang beide platforms bestaan, ben ik constant verbluft door de kwaliteit van apps die zijn gebouwd door iOS-ontwikkelaars, en vooral teleurgesteld in hun Android-tegenhangers.

Begrijp me niet verkeerd - er is geweldige software en ontwikkelaars op Android, maar ze zijn moeilijker te vinden, in mijn ervaring. Een van onze favoriete Twitter-apps, Tweetbot 5 , is bijvoorbeeld exclusief voor iOS; daarentegen een van de beste Twitter-apps van derden die we op Android zijn tegengekomen, Fenix ​​2 , verbleekt sterk in vergelijking. Een van onze medewerkers, Henry T. Casey, gebruikt graag Beer om blogposts te schrijven op zijn Mac en iPhone, maar we hebben geworsteld om een ​​app voor het maken van aantekeningen op Android te vinden die zo uitgebreid en handig is. Ik heb echter een markdown-editor op Android die ik verkies boven alles op iOS.

Je zult misschien zelfs merken dat apps van gevestigde bedrijven, variërend van banken tot luchtvaartmaatschappijen, een beetje soepeler en schoner zijn op iOS dan Android, met een betere integratie met de kernservices van de telefoon, zoals Wallet. (Google Pay begint nu pas aan te slaan bij veel luchtvaartmaatschappijen.) En laat me niet eens beginnen over hoe traag en buggy Snapchat op Android is.

Er is een grotere keuze aan accessoires. Loop een Best Buy of Target binnen en je zult gangpaden met hoesjes vinden voor elke iPhone die Apple maakt - iets dat zeker niet kan worden gezegd voor het Android-contingent buiten de vlaggenschipapparaten van de grootste bedrijven. Als je eenmaal voorbij de semi-gezonde selectie producten bent gemaakt voor het nieuwste Galaxy S-apparaat, heb je pech. Verwacht bij geen enkele fysieke winkel een keuze aan accessoires voor uw nieuwe Pixel- of LG-handset. Natuurlijk kun je online gaan en een zaak van $ 4 van Amazon krijgen, maar dan krijg je gegarandeerd waar je voor betaalt.

De selectie en beschikbaarheid van iPhone-hoesjes, schermbeschermers, autohouders en andere goodies is gewoon veel groter dan je voor elke andere telefoon zult vinden, en dat is belangrijker dan de meeste mensen beseffen. Onlangs gebruikte ik een Pixel 3 en toen Pixel 4 als mijn dagelijkse chauffeur. Als iemand die graag regelmatig het hoesje van mijn telefoon verwisselt om het fris te houden, ben ik enorm teleurgesteld over het gebrek aan opties voor de handsets van Google. iPhone-bezitters zullen dat probleem nooit hebben.

Er zijn verbeterde privacycontroles met app-trackingmeldingen. Een van de grootste recente iOS-releases introduceerde app-trackingmeldingen, zodat u zich kunt afmelden voor apps die u op uw telefoon volgen. Dit was een grote overwinning voor voorstanders van privacy en een enorme klap voor veel externe bedrijven, zoals Facebook.

Android heeft deze functie gewoon niet en we betwijfelen of dit ooit zal gebeuren. Blijf niet hangen in de overtuiging dat iOS inherent meer privé is dan Android, aangezien Apple nog steeds een heleboel gegevens over u verzamelt, maar iOS heeft nog steeds een beetje meer veerkracht als het gaat om derden. Het is zo bevredigend om een ​​app de mogelijkheid te ontzeggen je te volgen.

    Meer:Bescherm uw gevoelige gegevens met de beste iPhone VPN

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Er is geen bloatware. Het maakt niet uit hoe je je iPhone koopt, waar je hem koopt of welke iPhone je koopt, je zult geen bloatware zien die vooraf is geïnstalleerd wanneer je hem voor de eerste keer opstart. Dat betekent dat het vanaf het begin schoon is, zonder stroom- of gegevensoverhevelende apps waar je niet om hebt gevraagd om dingen achter de schermen te saboteren.

Dat is een opluchting als je ooit hebt gezien hoe een nieuwe Android-telefoon uit de doos komt, vooral een die je via een koerier hebt gekocht. Zelfs $ 2.000 uitgeven aan een Galaxy Z Fold 2 bespaart AT&T-klanten niet de belediging van het zien van software zoals CNN en DirecTV Now die hun app-lades overvol maken. En het kan nog erger zijn als u een budgettoestel koopt dat zwaar is gesubsidieerd door een kortingsmaatschappij.

Android-kopers die een van de beste ontgrendelde telefoons kopen zonder een serviceovereenkomst, zullen meer geluk hebben om bloatware te vermijden. Het hangt ook van het bedrijf af. Ontgrendelde Pixel-telefoons worden bijvoorbeeld niet gehinderd door apps van derden; aan de andere kant is het niet helemaal ongehoord dat sommige ontgrendelde handsets worden geleverd met de vreemde ongewenste gesponsorde software.

U krijgt snellere software-updates. Android-telefoons krijgen minder updates dan iPhones, en als ze dat wel doen, gebeuren ze minder vaak en lopen ze vaak vertraging op.

Het aantal updates dat een Android-telefoon in de loop van zijn levensduur krijgt, hangt grotendeels af van hoe duur het is, bij welke provider je het koopt (of als het überhaupt bij een provider is gekocht) en wat het softwareondersteuningsbeleid van de telefoonfabrikant is.

Dat is ver verwijderd van iPhones, die jarenlang worden ondersteund met grote software-updates, wat er ook gebeurt. Neem bijvoorbeeld de iPhone 6S die iOS 14 ontving, hoewel deze oorspronkelijk in 2015 met iOS 9 werd gelanceerd. Neem ter vergelijking de Galaxy S6 van Samsung, die in hetzelfde jaar werd gelanceerd en begon met Android 5.0 Lollipop. Het mist niet alleen de nieuwste Android-software, maar het krijgt al jaren geleden geen updates meer. Het haalde slechts 7.0 Nougat toen Samsung de stekker uit de ondersteuning trok - en toen de S6 Nougat kreeg, arriveerde hij in maart 2017, acht maanden nadat Google de update had onthuld.

Wat meer is, wanneer een nieuwe iOS-versie wordt uitgebracht, is deze voor iedereen op dezelfde dag en tegelijkertijd beschikbaar en kan deze onmiddellijk worden geïnstalleerd op alle modellen die dit ondersteunen. Daarentegen worden Android-releases in golven uitgerold naar individuele telefoons, niet alleen per model.

Het heeft een betere ondersteuning voor de detailhandel. Laten we zeggen dat er iets vreselijk mis gaat met je iPhone en dat je hem moet laten repareren. Of misschien wil je er een schermbeschermer op laten installeren, en laat je het liever door een professional behandelen, die die film erop zal plakken met geen luchtbel of een stofje. Wat uw probleem ook is, het is fijn om een ​​plek te hebben om naartoe te gaan - en wat is een betere plek voor iPhone-gebruikers dan de Apple Store. Ja, Covid-beperkingen kunnen dit moeilijk maken, maar je hebt in ieder geval de mogelijkheid.

Eigenaren van Android-telefoons genieten niet van die luxe. Als je een nieuwe batterij of een schermvervanging nodig hebt en je hebt geen beschermingsplan gekocht bij de winkel waar je het hebt gekocht, dan moet je het waarschijnlijk terugsturen naar de fabrikant. Dat is nogal een tijdrovend gedoe, aangezien we allemaal dag in dag uit afhankelijk zijn van onze telefoons.

iPhone versus Android: waarom Android beter is

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Er zijn telefoons voor elke prijs. De overgrote meerderheid van 's werelds smartphones draait op Android, en omdat zoveel bedrijven Android-handsets bouwen, zijn ze beschikbaar in elke prijsklasse. Er zijn goedkope telefoons onder het driecijferige teken, zoals de nieuwe Pixel 4a, evenals enkele van de beste kleine telefoons en beste grote telefoons , en phablets en opvouwbare apparaten van meer dan $ 1.000. Het maakt niet uit hoeveel u kunt uitgeven, de kans is groot dat u een Android-apparaat kunt vinden dat bij uw budget past of exclusieve functies biedt.

Hetzelfde kan niet gezegd worden van iPhones, die historisch gezien duur waren bij de lancering, om pas na opeenvolgende generaties in prijs te dalen. Een van de meest betaalbare nieuwe Apple-handsets is de iPhone 12 mini voor $ 699, maar dat wordt geleverd met een klein 5,4-inch scherm. De Galaxy S20 FE heeft dezelfde prijs, maar wordt geleverd met een groter en soepeler 120Hz 6,5-inch scherm, een telelens en een veel grotere batterij.

De goedkoopste iPhone die Apple aanbiedt is de iPhone SE , wat een fantastisch apparaat is met fenomenale prestaties voor slechts $ 400, hoewel het ontwerp gedateerd is en het scherm voor sommigen te klein zal zijn.

Het is meer aanpasbaar. Hoewel zowel iOS als Android in de loop der jaren zijn geëvolueerd, heeft Android altijd de reputatie gehad het platform te zijn voor gebruikers die graag aan hun apparaten sleutelen en ze personaliseren. Dat begint met de startschermstarter, die dynamische widgets biedt en de mogelijkheid om apps overal op een pagina of in een la te plaatsen, uit het zicht - iets wat de iPhone tot nu toe alleen inhaalt met iOS 14. Je kunt zelfs je Launcher voor Android-telefoons met een alternatief gedownload uit de Google Play Store.

Met Android kun je ook vervangingen van derden downloaden voor kernservices - zoals webbrowsers, toetsenborden en mediaspelers - en deze als standaardversies instellen als je de voorkeur geeft aan een app van derden boven een app die vooraf op je telefoon is geïnstalleerd. iOS is in dit opzicht in de loop der jaren verbeterd, hoewel de implementatie nog steeds wat onhandig is.

Ten slotte moeten we het hebben over skins van fabrikanten - op maat gemaakte gebruikersinterfaces en Android-systeemsoftware die zijn aangepast door bepaalde telefoonfabrikanten, die extra functies bieden en vaak de mogelijkheid om thema's voor uw ervaring van boven naar beneden te creëren. Sommige Android-fans geven de voorkeur aan Google's 'stock'-interpretatie van Android. Veel gebruikers houden echter van aangepaste software van telefoonfabrikanten, zoals Samsung's One UI of OnePlus' OxygenOS, vanwege hun extra mogelijkheden, zoals de mogelijkheid om scrollende schermafbeeldingen te maken en foto's en video's te verbergen in met een wachtwoord beveiligde mappen.

Maar Google verandert dingen met Android 12, wat de nieuwe Material You-ontwerptaal met zich meebrengt. Deze richting bouwt voort op de afgelopen jaren van Android's look en feel, en biedt meer personalisatie. Er is een pseudo-themasysteem dat zich aanpast aan de kleuren in je achtergronden en die schaduw systeembreed toepast. Hoe Samsung en OnePlus dingen in hun eigen huid aanpassen, valt nog te bezien.

Je kunt de opslag (soms) uitbreiden. Hoewel uitbreidbare opslag tegenwoordig wat minder populair is, bieden veel Android-telefoons het nog steeds aan. Hierdoor kun je een microSD-kaart gebruiken om foto's, apps en andere media te bewaren die niet in het interne geheugen van je apparaat passen.

Dat is een verbazingwekkend voordeel, gezien de exorbitante prijzen die Apple en andere telefoonfabrikanten rekenen om de opslagruimte te verdubbelen of te verviervoudigen wanneer u uw toestel koopt. Waarom zou je nog eens $ 100 tot $ 150 betalen voor de prijs van een nieuwe telefoon, alleen voor een extra 128 GB of 256 GB opslagruimte (waarvan je niet eens zeker weet of je die nodig hebt) als je later gewoon $ 70 op een kaart van 512 GB kunt laten vallen?

Bovendien, hoewel het tegenwoordig zeker een zeldzaamheid wordt op geavanceerde telefoons, worden veel Android-apparaten nog steeds geleverd met koptelefoonaansluitingen - een veelgevraagde functie die Apple in 2016 met zijn telefoons heeft gestopt. Dat is een groot probleem voor mensen die nog steeds graag gebruiken hun vertrouwde oude bedrade koptelefoon.

    Meer:Verbeter de beveiliging van je telefoon met de beste Android VPN

(Afbeelding tegoed: toekomst)

USB-C is universeel. Android-telefoons zijn tegenwoordig grotendeels afhankelijk van USB-C-poorten voor opladen en gegevensoverdracht, wat superhandig is als je een van die mensen bent die graag licht inpakt en slechts één kabel bij zich heeft. USB-C zit tegenwoordig ook op veel pc's, evenals op de Nintendo-schakelaar . Het is een mooi ding.

Terwijl Apple's Lightning-kabel een overblijfsel is uit de tijd dat elk technologiebedrijf zich gedwongen voelde om zijn eigen gepatenteerde connector te ontwikkelen, vertegenwoordigt USB-C de ideale oplossing met één poort waar de industrie naar toe werkt. Het opent ook deuren naar snellere oplaadtechnologieën.

De OnePlus 9 Pro kan bijvoorbeeld in slechts 15 minuten van nul tot 61 procent batterijcapaciteit opladen. Wacht 30 minuten en je hebt een batterij die voor 99 procent vol is.

Vergelijk dat eens met de iPhone 12, die blijft vasthouden aan Lightning. En Apple heeft niet eens meer een oplader in de doos.

Er is een echt bestandssysteem (met ondersteuning voor slepen en neerzetten op pc). De meeste mensen hoeven hun handen niet vuil te maken aan het bestandssysteem van hun smartphone. Toch is het goed om te weten dat Android je die mogelijkheid biedt, als je dat wilt. Nog beter, wanneer u een Android-handset op een Windows-pc aansluit, kunt u heel gemakkelijk bestanden naar mappen slepen en neerzetten, alsof het apparaat gewoon een andere schijf is.

Dat betekent dat uw mediabibliotheken en documenten in een handomdraai kunnen worden overgedragen en lokaal kunnen worden opgeslagen, en dat u zich niet hoeft te abonneren op een maandelijkse cloudservice als u een bijzonder grote bibliotheek heeft. iPhones verbergen het bestandssysteem van de gebruiker voor alles behalve foto's, wat erg frustrerend kan zijn voor het omgaan met muziek, documenten en andere vormen van media.

Sommige Android-telefoons, zoals de Galaxy Note 20 , hebben zelfs speciale pc- of schermprojectiefuncties waarmee u uw apparaat kunt gebruiken en gebruiken als desktopcomputer. De DeX-interface van Samsung is daar een voorbeeld van. Met zo'n veelzijdigheid zou een high-end Android-telefoon legitiem kunnen fungeren als vervanging voor een van de beste Chromebooks of vergelijkbare ultradraagbare laptops.

Innovatieve functies komen meestal eerst op Android-telefoons terecht. Natuurlijk, de schatkist van Apple is behoorlijk gestapeld. Het is echter maar één bedrijf, met één filosofie. Als gevolg hiervan kan iOS traag zijn - of in ieder geval langzamer dan de Android-gemeenschap - om zich aan te passen aan opkomende technologieën.

Met zoveel bedrijven die Android-telefoons bouwen, is het geen verrassing dat Android-partners de neiging hebben om Apple op de markt te verslaan met innovaties in de mobiele ruimte. Draadloos opladen, snel opladen, NFC, 4G LTE, 5G, OLED-schermen, in-screen vingerafdruksensoren, waterbestendigheid en multilens-camera's zijn allemaal geland op Android-apparaten vóór iPhones, evenals softwaredoorbraken zoals echte multitasking, kopiëren en plakken en ondersteuning voor meerdere vensters .

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat Apple zelf geen doorbraken heeft geleverd. De iPhone X was niet de eerste telefoon met gezichtsherkenning, maar wel de eerste met een die betrouwbaar en veilig werkte. Er worden echter elk jaar veel meer Android-telefoons uitgebracht door verschillende leveranciers, dus het is gewoon een kwestie van schaal dat hardware waarop het Google-platform draait, zich sneller kan aanpassen.

iOS 15 versus Android 12

(Afbeelding tegoed: Apple / Google)

Afgezien van het kernargument tussen iOS en Android, hebben we de grote 2021-updates voor beide besturingssystemen. Android 12 is een enorme ontwerpverschuiving ten opzichte van eerdere versies en biedt de Material You-ontwerptaal die zich op jou richt met casual thema's. Er is ook een nieuw privacydashboard en een hele reeks andere functies. Als je geïnteresseerd bent, bekijk dan ons Android 12-artikel.

Met iOS 15 komt de nieuwe Focus-modus en een kleine herziening van meldingen, vernieuwingen van veel kern-apps zoals FaceTime en Wallet, en nog een heleboel meer die we hier niet kunnen bespreken. Als je geïnteresseerd bent, bekijk dan onze iOS 15 Dekking.

Maar geen van deze updates verandert de sterke punten van Android of iOS, ze versterken ze alleen maar. En ondanks een wereld van verschil tussen beide, is er veel overlap. Meldingen in iOS 15 komen bijvoorbeeld zo dicht mogelijk bij die van Android, waarbij Apple het model regelrecht kopieert. Android 12 neemt privacy serieuzer, met zeer iOS-achtige microfoon- en camera-indicatoren wanneer een van beide of beide actief zijn. En ze bevatten nu allebei een overzicht van wat uw apps de laatste tijd hebben gedaan.

Nu we de laatste software-releases naderen, letten we allemaal op de op handen zijnde lancering van Pixel 6 . We hebben de vier al in handen iPhone 13 modellen (en ze zijn allemaal indrukwekkend op hun eigen manier).

Beide telefoons zullen of zullen het beste laten zien dat de twee besturingssystemen te bieden hebben. Van camera- en display-upgrades tot nieuwe ontwikkelingen in AI en machine learning, dit najaar lijkt de beste te worden tot nu toe voor zowel Android- als iOS-fans. En als je platformonafhankelijk bent, heb je nog meer om naar uit te kijken.

Android 12 en iOS 15 zien er totaal anders uit en hebben nog steeds hun kernontwerpfilosofieën intact, maar nu meer dan ooit lijken ze opmerkelijk veel op elkaar. De dingen die ik hierboven heb besproken, blijven waar, dus uw beslissing of iPhone of Android beter voor u is, komt neer op welke van de sterke punten u meer aanspreekt.

Welke moet je kiezen?

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Dus dan, iPhone of Android: welke moet je kiezen? Beide platforms hebben voor- en nadelen, en zoals bij veel aankoopbeslissingen, hangt uw keuze af van wat u het meest waardeert.

Het bezitten van een iPhone is een eenvoudigere, handigere ervaring. Er is minder om over na te denken, en omdat Apple's iPhone het meest populaire merk smartphone vertegenwoordigt, is er overal een overvloed aan ondersteuning - of je nu je batterij moet vervangen of gewoon een nieuw hoesje probeert op te halen.

Het bezit van een Android-apparaat is in die opzichten een beetje moeilijker. Maar het is tegelijkertijd ook vrijer, omdat het meer keuze biedt: keuze in hoeveel u wilt uitgeven, keuze uit hardware- en softwarefuncties en keuze in hoe u uw ervaring organiseert en personaliseert. Als je extreem kieskeurig bent over de technologie die je gebruikt, zou je Android misschien bevrijdend vinden - ik durf te zeggen, leuk - hoewel je waarschijnlijk ook zult klagen over het relatieve gebrek aan hoogwaardige apps en accessoires.

Als je je afvraagt ​​naar welk specifiek apparaat je moet overschakelen, is er geen betere plek om te beginnen dan onze lijsten met de beste iPhones en beste Android-telefoons. Welk apparaat u ook kiest, zorg ervoor dat het past bij de voorkeuren van uw besturingssysteem.

De beste Apple Airpods (2019)-deals van vandaag 403 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over12uur59minuten54droogKorting Apple AirPods (2e generatie) Amazone Prime $ 159 $ 109 Weergave Korting Apple AirPods met opladen... Walmart $ 159 $ 114,99 Weergave Apple AirPods (2e... krukveld $ 149 Weergave Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen