Het lijkt erop dat PS5 de PS4 Pro heeft gedood - geen Sony-restock meer

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

De komst van de PS5 in november heeft geleid tot veel lastige vragen over de toekomst van de PS4 Pro. Het wordt momenteel verkocht voor $ 399, wat moeilijk te rechtvaardigen is, aangezien dat precies dezelfde prijs is als de veel krachtigere PS5 Digital Edition.

Apple iPhone 11 vs 12 "

Kortom, het is moeilijk voor te stellen dat iemand in 2021 een PS4 Pro koopt. Degenen die topprestaties willen, zullen zeker hun $ 399 op een PS5 Digital-versie zetten, of $ 100 meer uitgeven om er een te krijgen met een schijfstation. Degenen die alleen toegang willen tot de enorme gamebibliotheek van de PS4, zijn meer geneigd om $ 100 te besparen en een PS4 van $ 299 te kopen.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Nu hebben we de eerste hint dat Sony hetzelfde denkt. Zoals gespot door onze zustersite GamesRadar , Sony's PlayStation Direct-website vermeldt zowel de PS4 als de PS4 Pro als niet op voorraad, maar er is een extra regel op het laatste : er zijn momenteel geen plannen om dit artikel in de toekomst aan te vullen.

Hoewel Sony de stopzetting van de PS4 Pro niet formeel heeft aangekondigd, is het waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd. De productie van de Xbox One X is al beëindigd en hoewel Sony zijn plannen heeft gesignaleerd om de PS4 enkele jaren na de lancering van de PS5 te ondersteunen, was dat waarschijnlijk altijd in de vorm van generatieoverschrijdende software in plaats van via hardware .

Samsung s20 noot ultra prijs

Je zou meer kunnen pleiten voor de voortzetting van de productie van de PS4 Pro als de uitstekende achterwaartse compatibiliteit van de PS5 er niet was. Zoiets als The Last Guardian beheerde bijvoorbeeld 30 fps op PS4 Pro — een duidelijke verbetering ten opzichte van het stotterfestijn dat het was op gewone PS4-hardware — maar niet-gepatcht en draait op PS5 bereikt een stabiele 60 fps .

Een meer actueel voorbeeld is Cyberpunk 2077, dat is: een beetje een treinwrak op consoles van de laatste generatie , maar werkt op zijn best via achterwaartse compatibiliteit op Xbox Series X en PS5. En dat is momenteel de enige manier om het op een console te spelen: technisch gezien de versies van de volgende generatie komt niet eens tot volgend jaar .

Zoals de zaken er nu voorstaan, bevindt de PS4 Pro zich op een vreemde plek: het is noch de kracht, noch de waarde-optie, waardoor er eigenlijk geen markt meer over is. Met dat in gedachten, als Sony het nog niet onofficieel heeft stopgezet, zou het niet verwonderlijk zijn als een beslissing om formeel de stekker eruit te trekken niet ver weg was. Het bedrijf moet tenslotte zijn inspanningen concentreren om ervoor te zorgen dat het aanbod van PS5 kan voldoen aan de aanhoudende hongerige vraag van spelers.

De beste Sony Playstation 5 Digital Edition-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagen07uur13minuten39droog PS5 Digitale controlevoorraad Amazone $ 399 Visie Deal eindigtma 29 nov PS5 - Sony Playstation 5... Amazone $ 999 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen