Het is officieel: Netflix begint met games, te beginnen met mobiel

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Netflix heeft bevestigd dat het de gaming-business betreedt - en het zal beginnen met het aanbieden van gratis mobiele games aan abonnees.

Er waren geruchten dat de streaminggigant op het punt stond om te gaan gamen, en uiteindelijk onthulde het de eerste details over zijn plannen in zijn Winstrapport tweede kwartaal . Netflix geeft niet alles weg, maar heeft aangekondigd dat het zich in eerste instantie zal concentreren op mobiel gamen, een stap die het zal opnemen tegen onder meer Apple en Google.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

In het rapport zei Netflix dat het 'zich in de vroege stadia bevond van verdere uitbreiding naar games, voortbouwend op onze eerdere inspanningen rond interactiviteit (bijv. Black Mirror Bandersnatch) en onze Stranger Things-games.'

'We zien gaming als een andere nieuwe contentcategorie voor ons, vergelijkbaar met onze uitbreiding naar originele films, animatie en tv zonder script, vervolgt het rapport. Games worden zonder extra kosten opgenomen in het Netflix-abonnement van leden, vergelijkbaar met films en series.

Het feit dat Netflix begint met mobiele titels en dat het specifiek verwijst naar de Stranger Things-game, geeft ons een idee van wat we kunnen verwachten. In een presentatie over het rapport , voegde Netflix COO Greg Peters toe dat de enorme hoeveelheid originele inhoud een vruchtbare voedingsbodem zal zijn voor games.

We zijn bezig met het maken van deze geweldige werelden en geweldige verhaallijnen en ongelooflijke personages, en we weten dat de fans van die verhalen dieper willen gaan, ze willen verder gaan, zei Peters.

Peters verklaarde ook dat de games reclamevrij zullen zijn en geen in-app-aankopen zullen bevatten - een zet die ongetwijfeld veel mobiele gamers zal bekoren.

'We zijn ook van mening dat ons abonnementsmodel kansen biedt om ons te concentreren op een reeks game-ervaringen die momenteel onvoldoende worden bediend door de dominante modellen voor het genereren van inkomsten in games', zei Peters. 'We hoeven niet na te denken over advertenties, we hoeven niet na te denken over in-game aankopen of andere inkomsten genereren, we hoeven niet na te denken over andere aankopen per titel.'

Terwijl mobiele games de eerste focus van Netflix zullen zijn, onthulde Peters ook dat consolegames in de toekomst zouden kunnen komen, en verklaarde dat 'Uiteindelijk zien we alle apparaten die we momenteel dienen als kandidaten voor een soort game-ervaring.' Aangezien de Netflix-app op alles beschikbaar is, van de PS5 en Xbox Series X tot een groot aantal tv's en de beste streaming-apparaten, is er voldoende ruimte voor uitbreiding.

beste programma's om nu te kijken

Volgens eerdere rapporten heeft Netflix voormalig Oculus en EA-directeur Mike Verdu ingehuurd om toezicht te houden op de gaming-divisie, maar verder was de informatie tot nu toe dun.

We weten nog steeds niet wanneer de eerste games zullen aankomen, maar een recent Bloomberg-rapport suggereerde dat dit binnen een jaar zou kunnen zijn.

Ook is niet helemaal duidelijk hoe Netflix deze games gaat distribueren. Bloomberg's het eerste rapport beweerde dat ze beschikbaar zouden zijn in de Netflix-app naast het bestaande portfolio van films en tv-programma's, maar er is nog geen detail over of games zullen worden gestreamd of gedownload vanuit een app store.

Er is dus nog veel dat Netflix moet verduidelijken, maar we zullen waarschijnlijk nog een tijdje geen antwoorden krijgen. Dus in plaats daarvan, blijf zitten en geniet van de beste Netflix-shows en tv-series al verkrijgbaar.

De beste streamingbox-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over02dagen10uur27minutenvijftigdroog Fire TV-stick 4K Amazone $ 24 Visie Deal eindigtzo 28 novemberKorting Roku 3930R Express HD... Walmart $ 34,99 $ 29,80 Visie Roku Express Dell $ 29,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen