The Last of Us 2: Hier zijn 10 essentiële overlevingstips

(Afbeelding tegoed: Sony)

OPMERKING VAN DE UITGEVER: The Last of Us 2 won een 'sterk aanbevolen' eer voor beste verhaal op de TemplateStudio Awards 2021 voor gaming .

The Last of Us 2 is eindelijk hier, en fans en critici lijken verdeeld over het ambitieuze verhaal, evenals de onconventionele karakterbogen. Maar de meeste spelers zijn het over één ding eens: de gameplay is van topklasse en combineert actie, stealth en verkenning op een manier die zowel open als dwangmatig speelbaar is. De game wil misschien dat je kritisch kijkt naar de eindeloze cyclus van geweld, maar het maakt dat geweld wel erg leuk.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Toch kan The Last of Us 2 een uitdagend spel zijn, vooral als je het benadert als een traditionele actietitel. Veel vijanden kunnen je onmiddellijk doden, en degenen die dat niet kunnen, zijn slim genoeg om je in een hoek te drijven en je ontsnappingsmiddelen af ​​te snijden. Navigeren door de omgeving is ook gevaarlijk, en als je niet uitkijkt naar voorraden, zul je merken dat je wapens, munitie en gezondheid mist op het moment dat je ze het meest nodig hebt.

Gelukkig is The Last of Us 2 extreem te overleven als je de tijd neemt, elk niveau zorgvuldig verkent en waar mogelijk stealth kiest boven open gevechten. Hier zijn 10 essentiële tips om de post-apocalyps van de schimmel te overleven.

raceautospellen voor ps4

(Afbeelding tegoed: Sony)

Alles opruimen

The Last of Us 2 deelt veel gameplay-overeenkomsten met de andere grote series van Naughty Dog, Uncharted. Maar in Uncharted regenereert je gezondheid automatisch en stuit je op tonnen wapens en munitie van elke neergehaalde vijand, en als je buiten de gebaande paden gaat, krijg je alleen optionele verzamelobjecten. In The Last of Us 2 moet je elke hoek van elk nieuw gebied verkennen voor kleine munitie en voorraden, naast optionele caches met grotere beloningen zoals wapens en permanente upgrades. Het grondig verkennen van een gebied duurt vaak langer dan het voltooien van de belangrijkste gevechtsontmoeting van het gebied, maar de beloningen zijn de moeite waard.

hoe Netflix Japan te krijgen

(Afbeelding tegoed: Sony)

Vind de beste plek voor gevechten

Op een paar uitzonderingen na is gevechten in The Last of Us 2 een open aangelegenheid. De niveaus zijn enorm en het is niet ongebruikelijk dat een slagveld bestaat uit een half dozijn verkenbare gebouwen, plus nog meer open gebieden, steegjes, daken en verborgen doorgangen. Als je dus vijanden in open gevechten gaat betrekken, is het bijna altijd een slecht idee om potshots te maken zodra je ze ziet. Neem in plaats daarvan wat tijd om je omgeving te verkennen en de perfecte plek te vinden voor een hinderlaag. Vijanden kunnen en zullen je flankeren, dus zorg ervoor dat je een gebied kiest dat voldoende omsloten is voor een eerlijk gevecht, maar open genoeg om indien nodig te ontsnappen.

Vroeg knutselen, vaak knutselen

The Last of Us 2 geeft je af en toe kant-en-klare gezondheidskits, molotovcocktails en rookbommen. Maar voor het grootste deel zijn dit items die je zelf moet maken, door stof, alcohol, lege flessen en andere ingrediënten te verzamelen. Hoewel de game niet echt boordevol knutselmaterialen zit, heeft bijna elk gebied genoeg ingrediënten voor ten minste één nieuw verbruiksartikel - meestal meer. Als zodanig is het in uw voordeel om uw verzameling gezondheidskits en verbruikbare explosieven te maximaliseren, aangezien u constant genoeg middelen zult verzamelen om ze aan te vullen. Anders laat je veel waardevolle materialen achter.

Wees niet gierig

Net zoals je elke gelegenheid die je krijgt items moet maken, moet je ze ook niet hamsteren. Hoewel extra gezondheidskits en explosieven nuttig zijn voor de handvol straffende baasontmoetingen van de game, kun je ze over het algemeen beter gebruiken als dat nodig is en ze aanvullen wanneer je kunt. Dat komt omdat elk gebied tot de rand gevuld is met knutselingrediënten, op voorwaarde dat je bereid bent wat tijd te nemen om te verkennen. Daarom is het een goed idee om je gezondheid aan te vullen, explosieven naar vijanden te gooien en weg te schieten met je beste wapens wanneer dat nodig is. De game is redelijk goed in het voorzien van wat je nodig hebt vlak voor moeilijke ontmoetingen, hoe dan ook.

(Afbeelding tegoed: Sony)

Zoek supplementen en reserveonderdelen

Als je eenmaal een gebied in The Last of Us 2 hebt verlaten, kom je waarschijnlijk niet meer terug. Als zodanig is alles wat je achterlaat voorgoed verdwenen. Dit is niet echt een probleem als het gaat om munitie en knutselmaterialen, omdat er altijd meer zijn waar die vandaan komen. Maar u wilt beslist een gebied niet verlaten zonder eerst zoveel mogelijk supplementen en reserveonderdelen te verzamelen als u kunt vinden. Met supplementen kun je een verscheidenheid aan vaardigheden upgraden, van je bewegingssnelheid tot je gezondheid. Met reserveonderdelen kun je je wapens upgraden, waardoor ze meer schade kunnen aanrichten of stabieler blijven tussen schoten. Er zijn echter niet genoeg van deze items om alles binnen een enkele playthrough te upgraden, dus je moet prioriteiten stellen.

Open elke kluis

Een van de beste manieren om munitie, supplementen, reserveonderdelen en tijdschriften te vinden (die het aantal beschikbare vaardigheden vergroten) is door kluizen te openen. In veel gebieden vind je een kluis met een cijferslot aan de voorkant. Als je in de buurt onderzoekt, vind je altijd een handgeschreven notitie of een andere aanwijzing die verwijst naar de combinatie van de kluis. Sommige van de notities zijn heel eenvoudig (de veilige combinatie is XYZ), terwijl andere een beetje cryptischer zijn (de veilige combinatie is ons adres naast het adres van onze buren), maar ze zullen je allemaal naar een heleboel nuttige items leiden, vaak precies op het moment dat je ze het meest nodig hebt.

ps5 digitale editie herbevoorradingsdatum

(Afbeelding tegoed: Sony)

Richten is belangrijk

Je kunt niet zoveel munitie meenemen in The Last of Us 2, zelfs als je je wapenupgrades maximaal benut. Als zodanig vereist elke vijand precisie. Als je mist, heb je niet alleen een kostbare hulpbron verspild, maar sta je ook open voor een vergeldingsaanval. Neem daarom de tijd om te richten. Je doel is stabieler als je stilstaat. Door te hurken of te gaan liggen, wordt je schot nog nauwkeuriger (hoewel dit geen goed idee is wanneer vijanden op je af komen stormen). Sommige wapens, zoals geweren, hebben een vizier dat nauwkeuriger wordt als je eerst een paar seconden nodig hebt om te richten. En als je een wapen met een scope hebt, druk dan op X om nog verder in te zoomen.

Sluipen is een optie

Voor het grootste deel wil je elke vijand in een gebied uitschakelen. Dat komt omdat je de omgeving wilt verkennen voor munitie en knutselitems, maar ook voor ontbrekende benodigdheden, zoals supplementen, reserveonderdelen en kluizen. Maar als je bijna geen middelen meer hebt, of als de vijandelijke troepen overweldigend lijken, kun je heel vaak door een gebied sluipen zonder vijanden in de strijd te betrekken. Om dit te doen, moet je weten waar de uitgang van het gebied is en moet je de hele tijd laag en stil blijven. Vooroverliggen en door hoog gras sluipen helpt, net als vasthouden aan steegjes en uitgebreid gebruik maken van de luisterfunctie om vijanden door muren te zien.

Contactwapens behouden

Hoe goed je wapens ook worden, slagwapens zijn enkele van de krachtigste tools in The Last of Us II. Zelfs een eenvoudige houten 2x4 kan vijanden op armlengte houden en ze in slechts een of twee slagen neerhalen in plaats van het half dozijn dat je nodig hebt met je vuisten of mes. Toch zijn slagwapens vaak schaars wanneer je ze het meest nodig hebt, dus houd hun duurzaamheid in de rechterbenedenhoek van het scherm in de gaten. Mijn advies is om ze te gebruiken totdat ze bijna kapot zijn en ze vervolgens te repareren met de melee-upgrademogelijkheid. Op deze manier krijg je in wezen twee wapens elke keer dat je er een oppakt.

(Afbeelding tegoed: Sony)

Black Friday 4k-monitoraanbiedingen

Let op de karakterverschuivingen

Hoewel je tegenwoordig het grootste deel van The Last of Us II als Ellie speelt, neem je van tijd tot tijd ook de controle over een paar andere personages. Je bestuurt Ellie ook tijdens een paar flashbacks. Voor het grootste deel zijn de flashbacks en karakterverschuivingen korte secties, bedoeld om een ​​belangrijk detail over het achtergrondverhaal van de game vast te stellen, en je kunt het je veroorloven om arroganter te zijn met je munitie en benodigdheden. Maar één karakterverschuiving duurt aanzienlijk langer en vereist dezelfde soort nauwgezette aandacht als de hoofdzoektocht van Ellie. Je zult het waarschijnlijk weten als je het ziet; Houd er rekening mee dat je zoals gewoonlijk wilt verkennen, knutselen en upgraden.

De beste The Last of Us 2-deals van vandaag 294 Walmart-klantenrecensies Black Friday Sale eindigt over01dagen12uur35minuten44droogKorting De laatste van ons deel II -... Amazone Prime $ 39,99 $ 19,93 Visie Korting De laatste van ons deel II... Beste koop $ 39,99 $ 19,99 Visie Korting De laatste van ons: deel II -... Walmart $ 59,99 $ 20 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen