Review 'Legend of Zelda: A Link Between Worlds': portret- en landschapsmodi

Ga naar pagina: Review 'Legend of Zelda: A Link Between Worlds' - TemplateStudio
  • Legend of Zelda: A Link Between Worlds Review - TemplateStudio
  • Review 'Legend of Zelda: A Link Between Worlds' - TemplateStudio

Kunst, afbeeldingen, muziek en multiplayer

Kunst/Grafiek

De visuele invloed van 'A Link to the Past' is duidelijk en in sommige gevallen pijnlijk duidelijk; buiten de vooraf gerenderde tussenfilmpjes, komen alle personages, architectuur en levelontwerp rechtstreeks uit die game uit 1992, zij het opnieuw gemaakt om native driedimensionaal te zijn. De ontwerpers voegden ook een meer opzettelijk cartoonachtig aspect toe aan de graphics, een stijl die teruggaat tot 2003' The Legend of Zelda: The Wind Waker.

Zelfs de basislay-out van 'A Link Between Worlds' is vergelijkbaar met die van 'A Link to the Past'. ' Deze open wereld leek in 1992 misschien enorm, maar vandaag begint het klein aan te voelen, ongeveer halverwege het spel. In Lorule had 'A Link Between Worlds' zijn beste kans om zich te onderscheiden van 'A Link to the Past', maar afgezien van een paar grafische garnituren (de spinnenwebachtige magie van prinses Hilda en de scheuren tussen de werelden zien er allebei geweldig uit) deze donkere wereld lijkt veel op de donkere wereld van 'A Link to the Past'.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Als muurschilderingen krijgen Link en andere personages een opvallend nieuw uiterlijk, vergelijkbaar met een mozaïek of vroegmiddeleeuwse verlichting: effen kleuren, dikke lijnen, amandelvormige ogen en scherpe profielen zonder perspectief. Het onderscheidende uiterlijk zorgt ervoor dat deze tweedimensionale schilderijen opvallen in hun ronde, gladde 3D-omgeving.

Muziek/Audio

De meeste muziek en het geluid van de game zijn afkomstig uit 'A Link to the Past'. De muziek, van componist Koji Kondo, is een mooie orkestrale remix die de sfeer en het gevoel van elk gebied accentueert. De geluidseffecten zijn grotendeels hetzelfde als in het originele spel, tot aan Link's grunts, screams en kiais toe, maar voelen totaal niet misplaatst aan.

MEER: 10 beste soundtracks voor videogames

Nieuwe spelers zullen het verschil niet weten, en oude spelers zullen genieten van de nostalgie. De enige hinderlijke geluidseffecten zijn Zelda's hese uitroepen, die meer bij een jonkvrouw uit de jaren 30 horen dan bij een videogame uit 1992, laat staan ​​een editie uit 2013.

Herspeelbaarheid

'A Link Between Worlds' is misschien wel de eerste online multiplayer-game van de 'Zelda'-serie. In Kakariko Village in Hyrule kunnen spelers ervoor kiezen om Nintendo StreetPass, de close-range netwerkfunctionaliteit van de 3DS, te gebruiken om hun versie van Link in games van andere spelers te laten verschijnen.

Indien ingeschakeld, toont StreetPass u 'schaduw'-versies van de links van andere spelers terwijl ze door hun eigen versies van Hyrule en Lorule reizen. Wanneer je een Shadow Link tegenkomt, kun je hem uitdagen voor een duel.

Als de andere speler akkoord gaat, worden jullie allebei weer volledig gezond en vervoerd naar een speciale arena om het uit te vechten. Het winnen van een duel levert spelers extra schatten op. Verliezen draagt ​​geen straf, en spelers keren terug naar de gezondheid die ze hadden voor het duel, niet erger de slijtage.

Gevolgtrekking

Spelontwerper Shigeru Miyamoto bedacht het eerste 'Zelda'-spel toen hij zijn bureaula opende en zich een miniatuurtuin voorstelde die erin verborgen was. Diezelfde geest is aanwezig in 'A Link Between Worlds'. Wat de game mist in het verhaal, wordt goedgemaakt door een sterk level-design, met name de 'merge'-functie, die een geheel nieuwe dimensie toevoegt aan de puzzels en het verhaal.

Vanwege de balans tussen charme en uitdaging, oud en nieuw, krijgt 'The Legend of Zelda: A Link Between Worlds' een vier op vijf van TemplateStudio.

Uitgeverij : Nintendo
Ontwikkelaar : Nintendo EAD-groep
Genre : Actie avontuur
Prijs
: $ 39.99
Publicatiedatum
: 22 november 2013
Platformen
: Nintendo 3DS en 2DS (gamekaart of Nintendo eShop-download)

  • Speel historische games in uw browser uit het internetarchief
  • Sony PS4 recensie
  • Review: 'Knack' - Samen een lanceringstitel maken
De beste recensie van 'Legend of Zelda: A Link Between Worlds' van vandaag: aanbiedingen voor portret- en landschapsmodi 'Legend of Zelda: een link... Geen prijsinformatie Voor meer informatie bezoek hun website We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen