Lenovo Legion 7 en Legion 7 Slim prijs, releasedatum, specificaties en meer

(Afbeelding tegoed: Lenovo)

Lenovo heeft op CES 2021 zijn eersteklas gaming-laptops onthuld met de bijgewerkte Legion 7 en Legion 7 Slim. Beide machines bieden next-gen AMD Ryzen CPU's, RTX 3000-serie graphics en betere koelprestaties.

Lenovo beweert dat het nieuwe Legion Coldfront 3.0 thermische ontwerp een betere luchtstroom zal leveren, met een verbetering van meer dan 18%. Dit is welkom nieuws, want de Legion 7i van vorig jaar was hot.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Omdat Lenovo vorig jaar ervoor koos om componenten niet te onderklokken, en zelfs gebruikers toestond om tot 8-core CPU's te configureren met een RTX 2080 Super Max-Q GPU, zorgde het verhoogde stroomverbruik ervoor dat machines warm werden. Zelfs met dampkamers leidde het nog steeds tot smoren bij hoge belasting.

oculus quest 2 golfspellen

Ik hoop dat dit nieuwe koelontwerp de toegevoegde kracht van de nieuwste AMD Ryzen- en Nvidia RTX 3000-serie chips kan bijhouden.

Maar er is meer aan de nieuwste Legion 7-modellen dan alleen een nieuw koelontwerp. Dit is wat u moet weten over de onlangs onthulde Lenovo Legion 7 en Legion 7 Slim.

Lenovo Legion 7 en Legion 7 Slim prijs en releasedatum

Helaas heeft Lenovo geen exacte datum of tijdsbestek gegeven over wanneer klanten de onlangs bijgewerkte Legion 7 en Legion 7 Slim kunnen kopen. Maar als het releaseschema van vorig jaar een indicatie is, zal de Legion 7 waarschijnlijk in mei 2021 worden gelanceerd, waarbij de Legion 7 Slim rond het tijdsbestek van augustus-september uitkomt.

We weten ook nog geen prijzen voor de Legion 7 en Legion 7 Slim. Op basis van de herhalingen van vorig jaar kan de Legion 7 waarschijnlijk worden geconfigureerd voor een prijs van slechts $ 1.200 tot $ 2.800. De Legion 7 Slim heeft minder configuratie-opties, maar we schatten dat het zal beginnen bij ongeveer $ 1.350.

p-serie kwantumstippen

Lenovo Legion 7 en Legion 7 Slim-specificaties

Dit jaar zal de Legion 7 over het algemeen enkele bescheiden upgrades ondergaan. Het scherm krijgt een iets hogere beeldverhouding van 16:10 en voldoet aan 100% van het sRGB-kleurengamma. Het bijna randloze 16-inch QHD-scherm (2560x1600) is 16% groter dan het 15-inch model van vorig jaar, heeft een HDR 400-certificering en kan een helderheid van 500 nits bereiken. Lenovo beweert ook dat zijn Legion 7 het eerste 165Hz-paneel ter wereld op een laptop zal hebben.

Wat betreft de processor, RAM, harde schijf en grafische kaart deelde Lenovo geen specifieke details. De laptopfabrikant bevestigde wel dat het de volgende generatie AMD-processors en Nvidia's nieuwe RTX 3000-serie GPU's zou bevatten.

De AMD-processors uit de 4000-serie zien wel enkele belangrijke verbeteringen ten opzichte van de varianten van vorig jaar. In tegenstelling tot de 3000-serie, die combinaties van vier cores en vier threads of acht threads gebruikte, kan de 4000-serie oplopen tot acht cores en 16 threads.

De 4000-serie maakt ook gebruik van een 7nm-productieproces, waardoor de reeks chips van dit jaar efficiënter is.

Wat betreft GPU's, de Legion 7 kan waarschijnlijk worden geconfigureerd met de Nvidia RTX 3060, 3070 of 3080. Gezien het dunne ontwerp van de Legion 7 Slim, zal deze waarschijnlijk alleen naar de 3060 worden gedegradeerd.

43 inch tcl jaar tv

(Afbeelding tegoed: Lenovo)

Lenovo Legion 7 en Legion 7 Slank ontwerp

Aangezien de CES van dit jaar allemaal virtueel was, konden we de Lenovo Legion 7 of de Legion 7 Slim niet in handen krijgen. Maar afbeeldingen tonen een ontwerp dat lijkt op het model van vorig jaar.

Er is nog steeds veel RGB via de ventilatorroosters en de lay-out van het toetsenbord en de poort lijkt grotendeels hetzelfde te zijn. Het enige opvallende verschil met het model van vorig jaar is de grotere schermgrootte van de Legion 7.

Wat betreft de Slim, zoals de 7i Slim van vorig jaar, is er beslist minder RGB. Maar dat is te verwachten van zo'n dun toestel. Maar het lijkt een vergelijkbaar, zo niet exact hetzelfde chassis te gebruiken.

Lenovo Legion 7 en Legion 7 Slim batterijduur

De Legion 7i van vorig jaar bood een behoorlijke batterijduur voor een gaming-laptop. Volgens onze zustersite Laptop Mag , de Legion 7i kreeg een acceptabele 04:37. Terwijl de nieuwe AMD 4000-serie chips energiezuiniger zijn dan de modellen van vorig jaar, trekken Nvidia's nieuwe RTX 3000-serie kaarten meer stroom. Het is dus waarschijnlijk dat er dit jaar geen grote verbeteringen in de levensduur van de batterij zullen zijn.

(Afbeelding tegoed: Lenovo)

Lenovo Legion 7 en Legion 7 Slim vooruitzichten

De Lenovo Legion 7-lijn wordt al beschouwd als een van de beste gaming-laptoplijnen die er zijn. Terwijl het model van vorig jaar wat koelingsproblemen had, waarschijnlijk in verband met het minder-dan-stellaire ontwerp van de dampkamer, hoopt Lenovo dit jaar dat zijn Coldfront 3.0 de thermische stress zal helpen verlichten.

Hoewel het leuk zou zijn geweest als Lenovo het ontwerp voor de Legion 7 had geüpdatet en gekoppeld aan de uitstekende nieuwe GPU's van Nvidia, is dat helaas niet gebeurd. Zelfs dan is het huidige ontwerp niet slecht en blijft het die mix van professionele eenvoud en belachelijke gamer-RGB geven.

beste z fold 3 hoesje

Als Lenovo dit jaar een thermisch afgestemde machine kan leveren, zal het waarschijnlijk een van de beste laptops zijn die in 2021 wordt gelanceerd.

De beste Lenovo Legion 5i-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over07uur47minuten52droog Legion 5i (15') met GTX 1660... Lenovo VS $ 1,129.99 Weergave Lenovo Legioen 5i Gaming... Amazone $ 1.480 Weergave Lenovo Legioen 5i Gen 6 Intel... Walmart $ 1.549,99 Weergave Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen