LG C1 OLED vs. LG GX OLED: welke OLED-tv moet je kopen?

(Afbeelding tegoed: LG)

De tv's van tegenwoordig zijn meer dan alleen een mooi beeld. Geavanceerde sets streven ook naar een superieure algehele esthetiek en om een ​​bepaald niveau van feng shui te bereiken. Dat is zeker het geval in deze strijd van de LG OLED's, de nieuwere 2021 LG C1 OLED versus de 2020 LG GX OLED. gezien in de LG 2021 tv-serie en onze LG GX OLED TV Review , zijn de twee het gemakkelijkst te onderscheiden door hun fysieke ontwerpen, waarbij de LG C1 OLED is gemaakt voor tafelopstellingen en de LG GX OLED een slank ontwerp aan de muur biedt.

Zowel de LG C1 als de LG GX leveren verbluffende 4K-beelden. En beide OLED-series vragen een premium prijs voor die beeldkwaliteit. Maar de LG C1 is een update van het CX-model van het bedrijf, met een meer geavanceerde (en je zou hopen) slimmere videoprocessor. Het heeft echter nog steeds niet de rechtlijnige, slanke vorm van de GX, die onlangs ook serieus is verdisconteerd. Hier is een overzicht van de LG-face-off en wie naar voren komt.  • De beste OLED-tv's u kunt kopen
  • Beantwoorde vragen: Welke maat tv moet je kopen?
  • Amazon Prime Day-deals 2021 - datum en wat te verwachten

LG C1 OLED vs. LG GX OLED: specificaties

LG C1 OLEDLG GX OLED
Modeljaar20212020
Schermformaten48, 55, 65, 77, 83 inch55, 65, 77 inch
Oplossing4K UHD (3.840 x 2.160)4K UHD (3.840 x 2.160)
HDRDolby Vision IQ, HDR10 en HLGDolby Vision IQ, HDR10 en HLG
Vernieuwingsfrequentie120Hz120Hz
Poorten4x HDMI 2.14x HDMI 2.1
Audio2.2 kanaals geluid4.2 kanaals geluid
Smart TV-softwarewebOS 6webOS 5
SpraakinteractieMicrofoon in afstandsbedieningMicrofoon in afstandsbediening, TV
Slimme assistentLG ThinQ AI (ingebouwde Amazon Alexa en Google Assistant)LG ThinQ AI (ingebouwde Amazon Alexa en Google Assistant)
VerwerkerAlpha9 Gen 4 AI 4K-processorAlpha9 Gen 3 AI 4K-processor

LG C1 OLED vs LG GX OLED: prijs- en maatopties

(Afbeelding tegoed: LG)

De LG C1-serie is bedoeld voor wie het best mogelijke tv-beeld wil en daarvoor wil betalen. Het wordt geleverd in een standaardontwerp met een tafelstandaard met enkele wig en de mogelijkheid om aan de muur te worden gemonteerd. Er is een breed scala aan formaten om iedereen te huisvesten, van appartementsbewoners tot voorsteden die een thuisbioscoop hebben.

  • Black Friday-deals: bekijk hier de beste vroege aanbiedingen.

De kleinste maat is een 48-inch set voor $ 1.499 . Modellen in de populaire 55- en 65-inch formaten zijn: $ 1,799 en $ 2,499 , respectievelijk. Voor een grotere plons is er een 77-inch LG C1 voor $ 3.799 . De LG C1 wordt ook geleverd in een Godzilla-formaat 83-inch model voor $ 5.999 .

LG C1 OLED
ModelnummerScherm groottePrijs
OLED48C1PUB48 inch $ 1.499
OLED55C1PUB55 inch $ 1,799
OLED65C1PUB65 inch $ 2,499
OLED77C1PUB77 inch $ 3.799
OLED83C1PUB83 inch $ 5.999

De LG GX is bedoeld voor mensen met een meer verfijnde smaak - en het bijbehorende budget. Het wordt geleverd in minder formaatopties dan de LG C1, met slechts drie modellen, de 55-, 65- en 77-inch sets.

De top 77-inch LG GX kost $ 3.499 , wat een deal is, aangezien het ongeveer $ 2.500 korting is op de oorspronkelijke prijs en $ 300 minder dan de LG C1 van hetzelfde formaat. De 55- en 65-inch LG GX's zijn $ 1.699 en $ 2.299 respectievelijk.

LG GX OLED
ModelnummerScherm groottePrijs
OLED55GXPUA55 inch $ 1.699
OLED65GXPUA65 inch $ 2.299
OLED77GXPUA77 inch $ 3.499

Zelfs met de lagere GX-prijzen moeten we de LG C1-lijn een voorsprong geven. Het heeft meer formaatopties, waaronder de gigantische 83-incher. Maar als het om de prijs gaat, met de LG GX OLED krijg je voor iets minder geld een premium OLED-tv.

Winnaar: LG C1 OLED

LG C1 OLED versus LG GX OLED: prestaties

OLED- of organische light-emitting diode-tv's zijn nog steeds de nieuwste snufjes in consumentensets (tenminste totdat microLED's praktisch worden - zie Micro-LED vs. OLED TV: welke tv-technologie zal winnen? ). Ze hebben geen aparte achtergrondlichtbron nodig om het beeld te verlichten; elke pixel licht vanzelf op. Je krijgt dus diep middernachtelijk zwart en een intensiteit van kleuren die gewoon niet mogelijk zijn in LCD-sets met quantum dot-displays.

Dus zowel de LG C1 als de LG GX bieden geweldige beeldprestaties, met nauwkeurige kleuren en een scherpte en scherpte die passen bij elke 4K-videobron. Hoewel we geen recente testresultaten van de LG C1 hebben, hebben we vorig jaar uitstekende resultaten behaald LG GX OLED-recensie . Het leverde zeer nauwkeurige kleuren op met een Delta-E-score van 1,73. Elk resultaat van 2,0 of lager is goed, waarbij de lagere scores beter zijn. Voor de vorige generatie CX ontvingen we een Delta-E van 1,95, dus verwacht vergelijkbare resultaten met de 2021 LG C1 OLED.

(Afbeelding tegoed: LG)

hoe zoomachtergrond toe te voegen

De GX vertoonde ook een van de breedste kleurengamma's die we ooit hebben gemeten en leverde 134,42 procent van de standaard Rec. 709 kleurruimte (zelfs Sony's OLED, de Bravia A8H OLED, produceerde slechts 108,94 procent van dezelfde kleurruimte). Nogmaals, je mag hetzelfde verwachten van de LG CX1.

Beide sets bieden ook de beste off-axis weergave die beschikbaar is in elk soort tv. Dat betekent dat u op het uiteinde van de bank kunt zitten of aan de zijkant van de kamer kunt staan ​​en toch een helder, levendig beeld kunt zien met weinig verlies van zichtbare helderheid of kleurverzadiging. Probeer dat maar eens met een LCD-set.

Beide sets bieden ook ondersteuning voor 4K de facto-standaarden zoals Dolby Vision IQ en Filmmaker-modus, die films zonder video-effecten weergeeft, precies zoals de regisseurs het bedoeld hebben. Het essentiële verschil zit hier achter de schermen bij het gebruik van de nieuwe Alpha9-processor. De LG C1 gebruikt de nieuwe Gen 4-versie van de processor, terwijl de GX de vorige Gen 3 gebruikt.

Volgens LG is de nieuwe alpha9 Gen 4-processor beter in staat om bepaalde objecten, zoals gezichten, in scènes te herkennen om de afbeeldingen dienovereenkomstig te verscherpen. Of dit een voordeel is of niet, hangt af van hoeveel purist je bent als het gaat om het presenteren van inhoud. Verder heeft LG verbeterde opschaling aangetoond met de Gen 4-processor, een duidelijk voordeel aangezien de meeste beschikbare programmering niet in 4K is en het dus een functie is die de C1 een klein voordeel geeft.

Winnaar: LG C1 OLED

LG C1 OLED versus LG GX OLED: ontwerp

Het meest opvallende verschil tussen de LG C1 en de LG GX zit in hun algehele ontwerp. Hoewel de C1 bedoeld is voor verschillende situaties, waaronder plaatsing op een tafel met behulp van de meegeleverde poten, is de GX speciaal gemaakt voor installatie aan de muur; het wordt geleverd met een gepatenteerde muurbeugel en bevat niet eens een standaard in de doos.

(Afbeelding tegoed: LG)

De G in de GX staat voor Gallery. Het idee is dat deze sets als kunstwerken aan je muur moeten hangen. Terwijl de meeste OLED-tv's een ultradun scherm hebben met een uitstekende componentendoos, heeft de GX een uniform 20 mm dik chassis met een verzonken montage en invoerpanelen voor het verbergen van kabels zonder de inbouwmontage te verstoren. Het resultaat is een tv die vlak tegen de muur kan worden gemonteerd zonder te hoeven betalen voor een installatie op maat.

Het verbergen van de kabels is een ander probleem. Als je geen problemen hebt met blootliggende kabels, kun je een eenvoudige kabelgeleider voor kabelgoten gebruiken, die de stroom- en HDMI-kabels achter een neutraal gekleurd lijstwerk stopt dat aan de tv hangt. Maar als u een naadloze installatie zonder zichtbare kabels wilt, moet u nog steeds een professional bellen om stroom- en AV-kabels achter de gipsplaat te leggen en een extra inbouwdoos te installeren.

Winnaar: LG GX OLED

LG C1 OLED vs. LG GX OLED: gamen

Hoewel gamers vergelijkbare functies in andere sets kunnen vinden, heeft LG de responsiviteit van deze OLED-sets zeker verbeterd. In de automatische lage latentiemodus had de GX een beeldvertragingstijd van slechts 14,9 milliseconden. We beschouwen alles onder de 17 ms als goed, dus gamers mogen niet teleurgesteld zijn.

Black Friday-deals op fitbits

Beide modellen hebben ook HDMI 2.1-poorten. Deze sets kunnen dus de snellere 120 Hz 4K-framesnelheid aan die beschikbaar is op de PS5 en Xbox Series X. Koppel dat aan Nvidia G-Sync-compatibiliteit en gamers kunnen van beide modellen soepele, jittervrije prestaties verwachten. En voor games die dit ondersteunen, biedt LG ook ondersteuning voor HGiG voor meer kleurintensieve HDR-gaming.

Omdat het de nieuwere webOS 6.0 gebruikt, bevat de LG C1 OLED een menu met gaming-gerelateerde instellingen die naar wens kunnen worden aangepast, zodat u de blauwe lichtniveaus kunt aanpassen en functies zoals variabele verversingsfrequenties (VRR) en FreeSync aan of uit kunt zetten. uit. Het is een leuke toevoeging, maar niet een die we als een must-have beschouwen.

Winnaar: Een gelijkspel

LG C1 OLED versus LG GX OLED: oordeel

Zelfs voor perfectionisten die op zoek zijn naar het perfecte beeld, is de keuze tussen de LG C1 OLED en de LG GX OLED niet eenvoudig. Beide bieden adembenemende afbeeldingen en veel van de prijsverschillen op dit inkomensniveau zullen kopers waarschijnlijk niet op de een of andere manier beïnvloeden.

Uiteindelijk komt het erop neer dat je de nieuwste videoprocessor en een verscheidenheid aan schermformaten wilt hebben om uit te kiezen. Op beide scores wint de nieuwere LG C1 OLED.

Welke televisie moet je kopen? Bekijk hoe onze favoriete tv's het doen in onze verzameling tv-face-offs:

LG C1 OLED & LG GX OLED In prijs verlaagd LG - 55 'Klasse C1-serie OLED ... LG OLED55C1 Beste koop $ 1.499,99 $ 1.299,99 Visie Bekijk alle prijzenKorting LG OLED55GXPUA 55'GX 4K OLED... LG OLED55GXPUA Walmart $ 1.799,99 $ 1.665,99 Visie Bekijk alle prijzenKorting LG 65' Klasse 4K UHD Smart... LG OLED65C1 Walmart $ 2.299,99 $ 1.796,99 Visie Bekijk alle prijzenLage voorraad LG OLED65GXPUA 65inch GX 4K... LG OLED65GX Amazone $ 2.234,99 Visie Bekijk alle prijzenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen
  • Categorie Tv