LG OLED-tv's voor 2021 kunnen eindelijk goedkoper worden - dit is waarom

(Afbeelding tegoed: LG)

Walmart tv-deal zwarte vrijdag

Een vroege blik op de Koreaanse prijzen voor LG's OLED-tv's suggereert een welkome verrassing: LG 2021 OLED-tv's zijn misschien wel betaalbaarder dan ooit!

Je hoort niet vaak dat premium-tv's worden geprezen om hun betaalbaarheid, maar als de nieuwe prijzen een indicatie zijn, staan ​​OLED-sets op het punt een stuk goedkoper te worden als de nieuwe 2021-modellen in de komende weken worden gelanceerd.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Korea JoongAng Daily meldt dat de prijzen voor alle LG OLED-tv's in 2021 dalen, waarbij nieuwe modellen tot 20% lager geprijsd zijn dan de lanceringsprijzen van de equivalente 2020-modellen.

De 65-inch LG G1 Gallery OLED — de opvolger van het premiummodel in onze recente LG GX OLED TV Review - zal in Zuid-Korea worden verkocht voor 4,6 miljoen won ($ 4.081), een daling van de 5,6 miljoen gewonnen ($ 4.968) van het 2020-model, een prijsdaling van 17,9%.

Hoewel deze prijsdaling zich misschien niet direct vertaalt naar de Amerikaanse markt, waar de 65-inch LG GX OLED bij de lancering een adviesprijs van $ 3.499 had, is het een intrigerende mogelijkheid.

De nieuwe LG G1 OLED zal hetzelfde premium ontwerp en dezelfde functies hebben als zijn voorganger, maar zal ook het eerste model zijn dat wordt gebruikt LG OLED evo-technologie , die een betere helderheid en kleur belooft dan de huidige OLED-panelen kunnen produceren.

Het is het soort verbetering dat vaak een prijsverhoging aangeeft, dus een kleiner prijskaartje op LG's eersteklas vlaggenschip OLED-set zou inderdaad opwindend nieuws zijn.

heeft sling live tv?

Vergelijkbare prijsdalingen zijn te zien op andere LG-modellen, zoals de LG C1 OLED, die daalt tot 4,1 miljoen won (.642), een verandering van 18% ten opzichte van de 5 miljoen won (.436) van vorig jaar. Toen we onze LG CX OLED-recensie voor het eerst plaatsten, was deze verkrijgbaar bij de meeste grote retailers voor $ 2.799.

De goedkopere OLED-modellen uit de B-serie van LG dalen nog meer, met een prijs van 3,8 miljoen won (.371) in 2021, een daling van 19% ten opzichte van de 4,7 miljoen won (.170) van vorig jaar.

In 2020 was de LG BX OLED-tv het meest betaalbare OLED-model van het bedrijf, met een 65-inch scherm dat voor $ 2.299 werd verkocht. Sinds de lancering is die prijs gestaag gedaald, en de set kan momenteel worden gekocht voor $ 1,999 .

xbox-serie x prijsdaling

(Afbeelding tegoed: LG)

Maar LG bezuinigt niet op het verlagen van deze prijzen. Volgens vroege aankondigingen zullen alle LG OLED-tv's in 2021 beschikken over geavanceerde functies, waaronder HDMI 2.1-connectiviteit, de nieuwste versie van het Dolby Vision IQ-formaat met hoog dynamisch bereik, ondersteuning voor huidige audio zoals Dolby Atmos en verbeterd audio-retourkanaal (eARC), evenals gamefuncties zoals automatische lage latentiemodus (ALLM) en variabele verversingsfrequenties (VRR).

Het is ook een gedurfde stap om als nieuwe concurrenten te maken, zoals de Vizio OLED-tv , verlaag de lat voor OLED-invoer met relatief betaalbare prijzen. Het 55-inch model van Vizio heeft een normale prijs van $ 1.299, maar is tijdens de recente grote verkopen voor Black Friday en Super Bowl-weekend onder de $ 1.000 gedaald.

iphone 12 max pro otterbox

Niet vermeld in het rapport waren de prijzen voor LG A1 OLED-tv's, een nieuwe instapmodelserie voor 2021 die zal worden gepositioneerd als het meer betaalbare alternatief voor zelfs de waardegerichte OLED-sets uit de B-serie.

LG heeft de Amerikaanse prijzen voor zijn 2021-tv's nog niet aangekondigd, maar we verwachten de komende weken details te krijgen. Alleen de tijd zal leren of shoppers in Noord-Amerika lagere prijzen zullen krijgen op de nieuwste OLED-tv's, maar we duimen voor je.

De beste Vizio OLED 55-inch deals van vandaag Vizio 55 'OLED 4K-tv' Beste koop $ 999 Visie Deal eindigtzo 28 novemberKorting VIZIO - 55 'Klasse OLED 4K UHD ... Beste koop $ 1.299,99 $ 999,99 Visie Bekijk vergelijkbare Amazon US Amazone Geen prijsinformatie Controleer Amazon We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen
  • Categorie Tv