MacBook M1 vernietigt Windows op ARM - dit is beschamend

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio/Microsoft)

Nog een dag, nog een overwinning voor de M1 MacBooks. Het nieuws van vandaag komt van een nieuwe vergelijking tussen de nieuwe MacBook Air M1 en Microsoft Surface Pro X , om te zien hoe Apple en Microsoft het doen wanneer hun op ARM gebaseerde laptops tegen elkaar worden opgezet.

beste games voor gesplitst scherm ps4

Volgens computer wereld , de M1 MacBook Air brengt de Surface Pro X gewoon in verlegenheid, een van de machines waarmee we in onze MacBook Air met M1 review . En deze tests benadrukken opnieuw wat we al hebben geleerd: dat de nieuwe MacBook een van de beste laptops is die er zijn.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Er zijn een paar kanttekeningen te plaatsen. PC World gebruikte een Surface Pro X met de originele SQ1-chip en niet de nieuwe SQ2 (die ze niet konden aanschaffen). Dit is misschien niet het einde van de wereld, aangezien de nieuwere chip slechts een kleine prestatie-upgrade heeft, van 3GHz in het origineel naar 3,15 GHz in de SQ2.

Dat gezegd hebbende, toonde een eerder rapport aan waar de M1 MacBooks verslaan de SQ2 Surface Pro , te. We zien ook cijfers die de nieuwe 64-bits X86-applicatie-emulator van Microsoft weerspiegelen, die in bèta-preview is - en Microsoft zegt dat het zou moeten verbeteren.

De verliezen voor ARM op Windows beginnen met de Geekbench 5-test, waar de Surface Pro X een multi-core score van 2.734 behaalde, slechts een fractie van de 7.454 van de MacBook Air M1. PC World geeft niet aan welke versies van Geekbench ze vergelijken, maar sinds Geekbench adviseert hoe je scores goed kunt vergelijken — je kunt Geekbench 5.3 van een Mac niet vergelijken met GB 5.3 van een pc, bijvoorbeeld — we moeten aannemen dat ze de juiste vergelijkingen gebruiken.

Toen, op de Cinebench R23-test, behaalde de M1 MacBook Air nog een machtige score van 6.838, voor de Surface Pro X's 1.604. Opgemerkt moet worden dat dit een van de tests is waarbij de Surface Pro X geen geoptimaliseerde versie voor ARM heeft, maar de Mac wel. Hoewel dat betekent dat de Surface Pro X het beter zou kunnen doen met een nieuwe versie van de software, is het een beetje teleurstellend om te zien dat het die applicatie nog steeds niet heeft, ondanks dat de Pro X meer dan een jaar geleden uitkwam, terwijl de M1 MacBooks zijn nog ongeveer een maand oud.

Er is meer slecht nieuws voor Windows op ARM. Terwijl de M1 MacBook Air Rise of the Tomb Raider kon draaien met een sterke 60,6 fps (bij 1280 x 800, gemiddeld), slaagde de Surface Pro X er niet in om het spel allemaal samen uit te voeren.

De PC World-tests laten ook een overwinning voor de Mac zien met de Handbrake-videoconversietool, wat geen grote verrassing was, gezien hoe de Handbrak-resultaten er in onze recensie uitzagen.

beste draadloze headset voor pc

Dit alles toont aan dat het Windows on ARM-project veel werk te verzetten heeft om Apple in te halen. Niet alleen met de algehele prestaties, maar ook met de snelheid van applicatie-emulators, aangezien Apple's Rosetta 2 sterke resultaten heeft laten zien in onze tests. Als de x86 op ARM-emulatie van Microsoft verbetert, zou er een kans moeten zijn.

De beste Apple AirPods Pro-deals van vandaag 6770 Walmart-klantenrecensies Cyber ​​Monday Sale eindigt over01dagen14uurvijftigminuten32droogKorting Apple AirPods Pro Walmart $ 249 $ 197 Visie Apple AirPods Pro met... krukveld $ 249 Visie Apple AirPods Pro Amazone Prime $ 299,99 Visie Bekijk meer Cyber ​​Monday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen