MacBook Pro 2021 — dit zijn de 5 grootste upgrades die je kunt verwachten

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

De MacBook Pro 2021 wordt naar verwachting dit jaar verwacht en op basis van de geruchten en lekken tot nu toe zijn er een aantal behoorlijk grote upgrades in petto.

We horen al veel over wat deze nieuwe MacBooks te bieden zullen hebben. Dat omvat twee nieuwe modellen in de MacBook Pro 14-inch 2021 en MacBook Pro 16-inch 2021 , een nieuwe Apple Silicon M2-chip en de langverwachte terugkeer van MagSafe.matras in een doos vergelijking
  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Je kunt ook een nieuw type display verwachten met mini-LED-technologie, slankere randen en (snik!) meer poorten. Dit zijn de grootste upgrades die we mogen verwachten van de MacBook Pro 2021.

14- en 16-inch modellen

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Het gerucht gaat dat er dit jaar twee nieuwe MacBook Pro's komen, met 14- en 16-inch beeldschermen. Dat is volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo' en die van Bloomberg Mark Gurman , die allebei een zeer sterke staat van dienst hebben als het gaat om het lekken van aankomende Apple-producten.

De MacBook Pro 14-inch zou een gloednieuw formaat zijn voor Apple, en we verwachten dat Apple dit grotere paneel zal kunnen leveren binnen hetzelfde formaat of een kleinere behuizing als de huidige 13-inch MacBook Pro.

Kuo verwacht dat de nieuwe MacBooks in Q2 of Q3 van dit jaar aankomen, terwijl Gurman en een apart rapport van DigiTimes wijzen in de richting van een lanceringsvenster medio 2021. Een recenter gerucht suggereert echter dat de 14-inch MacBook Pro misschien niet echt aankomt tot Q3 .

Mini LED-display

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Een van de grootste veranderingen die we van de MacBooks 2021 kunnen verwachten, is het debuut van een gloednieuw scherm. Apple zou naar verluidt traditionele LCD-schermen die al enkele jaren in gebruik zijn, laten vallen ten gunste van mini-LED.

Mini-LED-schermen zullen naar verwachting debuteren op de 2021 iPad Pro, maar volgens Ming Chi Kuo , heeft Apple plannen om de komende maanden snel uit te breiden naar Macs. Rapporten beweren dat Apple helderdere panelen met een hoger contrast opneemt, en het gerucht gaat dat Apple dat wil bereiken met mini-LED.

Maar er valt veel te winnen met mini-LED-technologie. Dit betekent niet alleen dat de 2021 MacBook Pro's helderdere schermen en een beter contrast kunnen hebben, ze bieden ook een betere energie-efficiëntie. Dus door te kiezen voor mini-LED kan Apple de batterijprestaties verbeteren zonder een grotere batterij toe te voegen.

M2-chip

(Afbeelding tegoed: Apple)

jij seizoen 4 release datum

Apple maakte furore met de M1-chip toen het vorig jaar werd gelanceerd, dus we hebben hoge verwachtingen van de opvolger. Of het nu de M2-chip wordt genoemd, of de M1X chip zoals eerdere geruchten hebben gesuggereerd. Er kunnen zelfs twee chips zijn, één voor verschillende soorten MacBooks, en op dit moment is het onderscheid niet duidelijk.

Lekken beweren dat er een aankomende Apple Silicon-chip zal verschijnen 12 kleuren , inclusief acht prestatiekernen en vier zeer efficiënte kernen. Dat is aanzienlijk meer dan de originele M1-chip, die in totaal acht kernen heeft, die gelijkmatig zijn verdeeld over efficiëntie en prestaties. Een ander lek beweert dat Apple dat al heeft gedaan de productie geboekt van nieuwe M2-chips, die gepland zijn om een ​​procesknooppunt van 4 nanometer te gebruiken dat betere prestaties biedt zonder in te boeten aan energie-efficiëntie.

We hebben ook gehoord van een chip met 20 kleuren , waarvan er 16 zijn gereserveerd voor hoge prestaties. Of dat een MacBook Pro raakt is onduidelijk, al is zo'n krachtige chip wellicht beter geschikt voor de 2021 iMac, of een nieuwe Mac Pro.

Welke M1-opvolger de nieuwe MacBooks ook krijgen, we kunnen er zeker van zijn dat deze solide prestaties en een lange batterijduur zal bieden. Verwacht alleen niet dat er deze keer een Intel-optie zal zijn. Niet alleen zou Apple al zijn Macs naar het Apple Silicon-platform verplaatsen, Ming-Chi Kuo heeft bevestigd dat er zullen geen Intel-varianten zijn van beide 2021 MacBook Pro.

Nieuw ontwerp met platte randen en kleinere randen

(Afbeelding tegoed: USPTO/Apple)

Een interessante verandering waar we over hebben gehoord, is dat de 2021 MacBook Pro's het gebogen ontwerp van alles wat we tot nu toe hebben gezien, kunnen schrappen. Ming-Chi Kuo' beweert dat Apple een ontwerp met platte randen zal aannemen, vergelijkbaar met dat op de iPhone 12 .

Hoewel dat geen grote verandering is, markeert het wel een afwijking van de manier waarop Apple dingen in het verleden heeft gedaan. Het strookt ook met het rapport van Mark Gurman, waarin wordt beweerd dat de nieuwe Macs op de huidige modellen zullen lijken, zij het met kleine ontwerpwijzigingen.

octrooien zijn ook ontdekt die pronken met een nieuwe MacBook met nog dunnere randen dan we eerder hebben gezien. Het patent werd afgelopen augustus onthuld en de ultradunne randen kwamen niet uit op de MacBook Pro M1 en MacBook Air M1 .

Het is nog steeds niet duidelijk of en wanneer dat ontwerp zou kunnen komen. Maar een verandering in het algehele schermontwerp van de 2021 MacBooks zou ze de perfecte kandidaten maken voor nog meer displayvastgoed.

beste werk vanuit huis stoel

Terugkeer van MagSafe en nog meer poorten

Krediet: Thomas Benkö / Wikimedia

Apple heeft de afgelopen jaren veel impopulaire ontwerpwijzigingen aangebracht in de MacBook Pro en het overschakelen van alle poorten naar USB-C ging niet goed. Het stoppen met MagSafe-laden was ook niet erg populair.

Dus het is maar goed dat de geruchten beweren Apple keert van koers dit jaar, en ons allemaal te redden van de hel die externe dongles zijn, terwijl magnetisch opladen wordt teruggebracht.

Volgens Mark Gurman zal de nieuwe MacBook MagSafe een pilvormig ontwerp hebben, wat betekent dat hij meer op de oude MacBook Pro MagSafe-connector lijkt dan op de versie voor draadloos opladen die beschikbaar is op de iPhone 12.

Ming Chi-Kuo beweert dat de 2021 MacBooks een groter aantal poorten , hoewel het niet duidelijk is welke poorten eraan komen. Geruchten hebben gesuggereerd dat de HDMI-poort en SD-kaartlezer zal terugkeren, maar het is niet duidelijk wat we nog meer kunnen krijgen.

Als Ming-Chi Kuo echter gelijk heeft, kunnen al deze toevoegingen ten koste gaan van de Touch Bar. Volgens de analist is Apple van plan het mini-touchscreen te schrappen ten gunste van een set fysieke toetsen. We denken niet dat de meeste gebruikers deze functie zouden missen.

De beste Apple AirPods Pro-deals van vandaag 6770 Walmart-klantenrecensies Korting AirPods Pro Walmart $ 197 $ 159 Visie Apple AirPods Pro met... krukveld $ 249 Visie Apple AirPods Pro Amazone Prime $ 299,99 Visie Toon meer aanbiedingenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen