MacBook Pro 2021 met M2-chip is zojuist gelekt - dit is wanneer het eraan komt

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

De MacBook Pro M1 is misschien nog maar vijf maanden oud, maar naar verluidt kijkt Apple al naar de toekomst met een vernieuwd assortiment dat wordt aangedreven door een M2-chip.

Een nieuw verslag van DigiTimes suggereert dat Apple nu de productie heeft geboekt voor nieuwe interne ontwerpchips die zeer waarschijnlijk de volgende generatie Macs zullen aandrijven. Algemeen wordt aangenomen dat dit de M2-chip is.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Deze nieuwe M2-chips worden vervaardigd door het Taiwanese bedrijf TSMC en zullen gebaseerd zijn op een fabricageprocesknooppunt van 4 nanometer, wat in termen van de leek betekent dat er meer transistors op een plakje silicium zijn verpakt en dus meer vermogen. Huidige Apple M1-chip is gebaseerd op het 5nm-proces, dus de overstap naar 4nm zou de volgende generatie Macs een flinke boost kunnen geven.

De M1-chip van Apple was baanbrekend door veel prestaties te leveren van een chip die is gebaseerd op ARM-instructiesets, die normaal gesproken worden aangetroffen in smartphones, niet in laptops. Met de M2 ​​kon Cupertino voortbouwen op dat succes en MacBooks verder wegdrijven van Intel-CPU's.

Het is waarschijnlijk dat de vroegste we de M2-chip in Macs dit najaar zullen zien met het voorspelde debuut van nieuwe MacBook Pro en MacBook Air modellen. We verwachten dat de iMac 2021 een aangepaste versie van de M1 zal gebruiken in plaats van een Apple Silicon-chip van de tweede generatie.

appel 12 vs 12 mini

Deze ruwe lanceringsdatum is echter verre van zeker, aangezien het huidige wereldwijde chiptekort betekent dat de productie kan worden uitgesteld tot volgend jaar. In dat geval verwachten we dat Apple in zijn 2021 vernieuwde MacBook-reeks gebruik zou maken van een krachtigere versie van de huidige M1-chip.

We zouden zeer verrast zijn als Apple dit jaar op zijn lauweren rust en de MacBook niet naar voren duwt met op zijn minst een of andere vorm van processor-upgrade. Of het de M2-chip zal zijn, valt nog te bezien.

We verwachten nog steeds een Apple-evenement deze maand. Verwacht alleen niet dat er dan nieuwe MacBooks hun debuut zullen maken.

De M2-chips voor MacBooks zijn niet de enige nieuwe chip waaraan Apple zou werken; volgens DigiTimes. De A15-chip getipt voor de iPhone 13 zal eind mei in productie gaan, voorafgaand aan de herfstrelease van de telefoon. Er wordt aangenomen dat deze nieuwe iPhone-chip gebaseerd zal zijn op 5nm-technologie, net als zijn voorganger, de A14 Bionic. Het gerucht gaat dat de iPhone 2022 naar 4nm gaat.

De beste deals voor de Apple Macbook Pro 13' (M1 2020) van vandaagCyber ​​Monday Sale eindigt over01dagen12uur38minuten39droogKorting 2020 Apple MacBook Pro met... Amazone Prime $ 1,299 $ 1.199 Visie Apple MacBook Pro met Apple... Walmart $ 1,279 Visie Apple Macbook Pro 13' (M1... appel $ 1,299 Visie Bekijk meer Cyber ​​Monday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen