Een netwerkstation toewijzen in Windows 10: zo doet u het

Krediet: Charnsitr/Shutterstock

Als u bestanden via een netwerk moet delen, is het in kaart brengen van een netwerkstation in Windows 10 een truc die u moet kennen. Vergeet het verzenden van e-mailbijlagen of het doorgeven van een USB-stick, hiermee kunt u een schijf instellen die kan worden gedeeld en tegelijkertijd toegankelijk is voor meerdere apparaten.

dell xps 15 versus 13"

Deze functie is uitermate handig als u samenwerkt met mensen vanaf een externe locatie, of voor het werken aan groepsprojecten met mensen in verschillende tijdzones. In het huidige klimaat is het een uiterst belangrijk hulpmiddel dat alleen maar nuttiger lijkt te worden.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Het in kaart brengen van een netwerkstation klinkt misschien extreem ingewikkeld, maar op Windows 10 is het eigenlijk een vrij eenvoudige taak. Nadat u het hebt ingesteld, kunt u ook automatisch worden aangemeld bij de schijf wanneer u uw apparaat start, zodat u de installatie niet meerdere keren hoeft te herhalen.

Dus als u niet zeker weet hoe u een netwerkstation in Windows 10 in kaart moet brengen, gaan we naar onze stapsgewijze uitleg om u te laten zien hoe u dit moet doen:

1. Selecteer Instellingen in het Startmenu

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Het Startmenu is te vinden in de linkerbenedenhoek van de werkbalk in Windows 10. Klik gewoon op het Windows-logo om het Startmenu te openen en selecteer vervolgens Instellingen. U kunt ook gewoon 'instellingen' typen in de handig geplaatste zoekbalk.

2. Selecteer Netwerk en internet

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Selecteer met het menu Instellingen geopend de optie Netwerk en internet. Als je problemen hebt om het te vinden, kun je ook de zoekbalk boven aan het menu Instellingen gebruiken om het gemakkelijk te vinden.

3. Selecteer Wi-Fi in het menu Netwerk en internet

she-hulk disney plus

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Aan de linkerkant van het netwerk- en internetmenu ziet u een tabblad met het label Wi-Fi, selecteer deze. Nogmaals, er is ook een zoekbalk, mocht u problemen hebben met het vinden van het tabblad.

4. Selecteer Geavanceerde opties voor delen wijzigen

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Scrol op het tabblad Wi-Fi in het menu Instellingen naar beneden totdat u bij de subkop Verwante instellingen komt. Klik hier op de optie Geavanceerde opties voor delen wijzigen.

5. Klik op Netwerkdetectie inschakelen

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

pauw tv kosten per maand

Zorg ervoor dat netwerkdetectie is ingeschakeld in de instellingen, zodra je dit hebt gedaan, klik je op de knop Wijzigingen opslaan in de benedenhoek van het venster. Als netwerkdetectie al is ingeschakeld, moet de knop Wijzigingen opslaan grijs worden weergegeven.

6. Open Verkenner

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Bestandsverkenner is mogelijk vastgemaakt aan uw werkbalk. Als dit niet het geval is, kunt u het gemakkelijk vinden met behulp van de zoekbalk naast het menu Start.

7. Klik op Deze pc en vervolgens op het tabblad Computer

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Nadat u Bestandsverkenner hebt geopend, navigeert u naar het menu Deze pc en opent u vervolgens het tabblad Computer in de balk bovenaan het venster.

goede laptop voor videobewerking

8. Selecteer kaart netwerkstation

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Klik op de optie Netwerkstation toewijzen op het tabblad Computer. Dit zou een nieuw venster moeten openen.

9. Selecteer een stationsletter

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Gebruik in het venster Map Network Drive het vervolgkeuzemenu om een ​​stationsletter te selecteren. U kunt elke stationsletter selecteren, het maakt niet uit welke. Zorg ervoor dat je het onthoudt.

10. Zoek de map

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

cyber maandag 55 tv aanbiedingen

Zoek naar uw map in de prompt, typ het pad in het veld of gebruik de bladerfunctie om de map te vinden. Als dit je eerste netwerkschijf is, zie je een enkele schijf in de lijst, als je er al meerdere hebt ingesteld, zou je ze allemaal moeten zien als je op de knop Bladeren klikt.

11. Selecteer Opnieuw verbinden bij inloggen (optioneel)

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Selecteer Opnieuw verbinden bij aanmelden als u wilt dat uw computer automatisch zorgt dat het toegewezen station voor u beschikbaar is wanneer u uw apparaat inschakelt. Schakel het selectievakje uit als dit iets is dat u niet nodig hebt.

12. Selecteer Voltooien

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Nadat je alle bovenstaande instructies hebt gevolgd, tik je gewoon op 'Voltooien' in het venster Map Network Drive en je bent helemaal klaar.

Meer Windows 10-tips

Hoe u uw productsleutel voor Windows 10 kunt vinden | Bestanden versleutelen op Windows 10 | Hoe installeer ik Windows 10 | Bluetooth inschakelen voor Windows 10 | Hoe maak je een screenshot op Windows 10 | Opstarten in de veilige modus van Windows 10 | Hoe het scherm te splitsen op Windows 10 | Een scherm opnemen op Windows 10 | Hoe stuurprogramma's op Windows 10 bij te werken? | Hoe Windows 10 te updaten | Het wachtwoord wijzigen op Windows 10 | Fabrieksinstellingen herstellen op Windows 10 | Windows 10 versnellen | Hoe Windows 10 opnieuw te installeren

De beste standaardlaptops en aanbiedingen van vandaagVroege Black Friday Sale eindigt over00uur42minuten41droogKorting HP PC-montagebeugel voor... Walmart $ 60 $ 22,88 Visie Lenovo IdeaPad 120S-14 14''... Amazone $ 299,99 Visie Lenovo - 15,6' ThinkBook 15... Beste koop $ 799,99 Visie Bekijk meer deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen