Mazda MX-30 EV 2022 onthuld — prijs, bereik, interieur en meer

(Afbeelding tegoed: Mazda)

Mazda MX-30 specificaties

Datum van publicatie: eind 2021
Prijs:
Vanaf $ 33.470
Stroom:
FWD
Batterijbereik:
100 mijl
0 tot 60 mph:
> 9 seconden
slim:
Nog niet bekend

Mazda is traag overgestapt op elektrische voertuigen, maar heeft onlangs bevestigd dat de MX-30-crossover ergens dit najaar naar de dealers in de staat Californië zal komen. Het is nog steeds niet duidelijk of er een bredere Amerikaanse release op de kaart staat, of wanneer dat zou kunnen zijn.De MX-30 is in feite een soepelere versie van de CX-30, alleen zonder de handgrepen van de achterportieren. Het is niet de krachtigste EV en ook niet het beste bereik. Maar het zou goed moeten zijn voor wat stevig woon-werkverkeer in de stad, en het hybride model zou moeten helpen om je batterij op langere reizen op te laden.

  • Dit zijn de beste elektrische auto's van dit moment
  • Hier kun je een elektrische auto bij jou in de buurt opladen
  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

De MX-30 is al een tijdje in Europa en een belangrijk punt van kritiek was de kleine batterijcapaciteit van de EV; bij 35,5 kWh heeft hij een bereik van 124 mijl . Helaas is het testen van het EPA-bereik conservatiever en dat heeft zich vertaald naar een bereik van 100 mijl in de VS.

Dit is aanzienlijk lager dan veel van de concurrentie, zelfs de vergelijkbaar geprijsde 40 kWh Nissan Leaf (149 mijl) en Mini Electric (114 mijl). Het is zeker geen competitieve auto.

'De roterende generator markeert de terugkeer van onze unieke roterende aandrijflijn', zei Jeff Guyton, President van Mazda North American Operations in een persbericht . 'Deze technologie is ontwikkeld voor een bijna geruisloze werking en zal de batterij aanvullen in plaats van de wielen aan te drijven. Als gevolg hiervan zal de MX-30 altijd rijden als de boeiende EV die hij is, maar met vrijheid om op te laden vanaf de muur of onderweg.'

Hier is alles wat we tot nu toe weten over de Mazda MX-30 uit 2022.

2022 Mazda MX-30 release window en prijsspeculatie

De Mazda MX-30 zou dit najaar bij de Californische dealers aankomen, maar tot nu toe is er nog geen teken dat het voertuig de Amerikaanse wegen bereikt. De Japanse autofabrikant houdt de prijs echter niet langer geheim en bevestigt dat de prijzen zullen beginnen bij $ 33.470 voor de standaard MX-30 EV.

Ondertussen de auto kopen met het premiumpakket, betekent dat het begint bij $ 36.480. Zoals Elektrek opmerkt, betekenen de verschillende incentives die beschikbaar zijn voor Californiërs ook dat deze auto uiteindelijk minder dan $ 25.000 zal kosten.

Er is echter geen woord over wat het plan is voor een brede Amerikaanse lancering in staten die niet zulke genereuze prikkels hebben om een ​​EV te kopen.

(Afbeelding tegoed: Mazda)

2022 Mazda MX-30 ontwerp en interieur

Het design van de Mazda MX-30 uit 2022 zal niet de aandacht trekken. Het lijkt erg op de CX-30, zij het een beetje soepeler. In alle opzichten lijkt het op elke andere crossover.

Mazda gebruikt echter veel meer sierlijke taal bij het beschrijven van de MX-30. Het bedrijf noemt zijn ontwerp 'Human Modern', met 'externe proporties [om] de cross-over een gevoel van kracht en schoonheid te geven, terwijl de minimalistische stijl een gevoel van verfijning biedt dat vergelijkbaar is met andere Mazda-auto's.'

Het interieur is echter uniek. Omdat het een ecologisch duurzaam voertuig is, ziet het af van leer voor stoffen gemaakt van gerecyclede plastic flessen en kurk die uit bomen is geoogst zonder te kappen. Mazda begon eigenlijk als een Japanner kurk fabrikant voordat het ooit in auto's kwam, waardoor het interieur een coole callback was.

Net als Tesla heeft Mazda gekozen voor een centraal touchscreen voor bedieningselementen. In tegenstelling tot de Model 3 houdt Mazda echter belangrijke knoppen en knoppen binnen handbereik. Kopers kunnen de MyMazda-app ook gebruiken om de MX-30 op afstand aan te zetten, het klimaat aan te passen of de auto op afstand te monitoren.

Afbeelding 1 van 13

beste samsung 43 inch tv

(Afbeelding tegoed: Mazda)

Afbeelding 2 van 13

(Afbeelding tegoed: Mazda)

Afbeelding 3 van 13

(Afbeelding tegoed: Mazda)

Afbeelding 4 van 13

Halo 5 spelen op pc

(Afbeelding tegoed: Mazda)

Afbeelding 5 van 13

(Afbeelding tegoed: Mazda)

Afbeelding 6 van 13

(Afbeelding tegoed: Mazda)

Afbeelding 7 van 13

(Afbeelding tegoed: Mazda)

Afbeelding 8 van 13

(Afbeelding tegoed: Mazda)

Afbeelding 9 van 13

(Afbeelding tegoed: Mazda)

Afbeelding 10 van 13

(Afbeelding tegoed: Mazda)

Afbeelding 11 van 13

(Afbeelding tegoed: Mazda)

Afbeelding 12 van 13

(Afbeelding tegoed: Mazda)

Afbeelding 13 van 13

(Afbeelding tegoed: Mazda)

2022 Mazda MX-30 accu en actieradius

Een punt van kritiek op de Mazda MX-30 is het vrij lage bereik. Met 35,5 kWh heeft hij slechts een bereik van 100 mijl. Dat betekent dat de MX-30 qua actieradius wordt overklast door de 40 kWh Nissan Leaf en de Mini Electric - die beide aanzienlijk goedkoper zijn.

Mazda heeft hier echter een rechtvaardiging voor.

'We moeten niet overdreven zijn met batterijcapaciteit' zei Christian Schultze van Mazda Europe's R&D. 'We moeten nadenken over hoeveel actieradius een klant echt nodig heeft en hoeveel batterij [capaciteit] we kunnen vermijden om de CO2-uitstoot aanzienlijk te verminderen.'

Dit slaat ergens op. Meer lithium-ion delven is niet goed voor het milieu. En het plaatsen van extra batterijcellen die misschien niet worden gebruikt, is in zekere zin verspilling. Aangezien Europeanen gemiddeld zo'n 50 kilometer per dag afleggen, is 35,5 kWh voor sommigen meer dan genoeg.

Maar of dat zich zal vertalen naar de Amerikaanse rijcultuur is een andere zaak. Vooral gezien de lagere bereikschattingen, die het gevolg zijn van de meer conservatieve EPA-testcyclus.

Wat het opladen betreft, kan de MX-30 overweg met Level 2 en DC-snellaadstations. Met behulp van DC-snelladen kan de batterij in 36 minuten voor 80% worden opgeladen. Mazda werkt ook samen met ChargePoint om oplossingen aan te bieden in heel Californië.

(Afbeelding tegoed: Mazda)

2022 Mazda MX-30 prestaties

2022 Mazda MX-30 zal helaas niet sneller zijn dan een Tesla. Maar echt, de MX-30 is eerst ontworpen als een people-mover, en als tweede een torsie-gekke party-trick.

Afgezien van de kleine 35,5 kWh-batterij, is de aandrijflijn ingebed met Skyactiv-Vehicle Architecture, wat zal helpen bij de rijdynamiek. Skyactiv is Mazda's interne technologie-ontwikkelingstak. Vrijwel, als er een nieuw cool stukje motortechnologie of exterieurontwerp is dat bedoeld is om de prestaties te verbeteren, krijgt het de Skyactiv-naam.

De MX-30 is een voorwielaangedreven EV met een vermogen van 107 kW of 144 pk. Het heeft een maximumkoppel van 200 lb-ft, wat behoorlijk hoog is in vergelijking met andere FWD-auto's.

beste vpn op de markt

Hoe dan ook, met de MX-30 racet u niet op het circuit. Het heeft een 0-60 tijd van meer dan negen seconden volgens: Auto-Express , en een topsnelheid van 87 mijl per uur. Hoewel 87 MPH misschien voldoende klinkt, gezien de snelheden waarmee Californische chauffeurs op de snelweg rijden, zouden kopers zichzelf misschien aan de rechterrijstrook zien vasthouden.

(Afbeelding tegoed: Mazda)

2022 Mazda MX-30 vooruitzichten

De Mazda MX-30 uit 2022 zou een goede eerste stap moeten zijn in de Amerikaanse EV-markt van de legendarische fabrikant. Het merk, dat wordt geassocieerd met betrouwbaarheid, styling en een goede inruilwaarde, zal fans in de rij hebben staan ​​om de MX-30 te proberen. Maar door de auto bij de lancering tot Californië te beperken, kan een slechte verkoop in die staat zich vertalen in een onvolgroeide landelijke release.

Hoewel dit pure speculatie is, gezien de grootte van de VS en de noodzaak om lange afstanden af ​​te leggen, is er misschien een verbeterde versie van de MX-30 in de maak. Misschien niet voor alle markten, maar staten die lange trajecten nodig hebben, zoals Texas of Montana, zouden baat hebben bij een extra grotere batterijoptie.

De tijd zal leren dat Mazda kopers kan aantrekken die geïnteresseerd zijn in elektrische voertuigen, vooral degenen die niet veel lange afstanden rijden of die geen premie willen betalen voor een Tesla Model 3 of Model Y. Toch kunnen we niet helpen, maar het gevoel hebben dat er veel betere, en betaalbaar geprijsde, concurrenten zijn om in plaats daarvan te kiezen.

De beste Apple AirPods Pro-deals van vandaag 6770 Walmart-klantenrecensies Black Friday Sale eindigt over23uur27minuten55droogKorting Apple AirPods Pro Walmart $ 249 $ 197 Weergave Apple AirPods Pro met... krukveld $ 249 Weergave Apple AirPods Pro Amazone Prime $ 299,99 Weergave Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen