Microsoft werkt naar verluidt aan Chromebook-concurrent met Windows 11 SE

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Na er niet in te zijn geslaagd het marktaandeel van Chromebook te kraken, lijkt Microsoft de strijd aan te gaan met de goedkope EDU-markt met een nieuw, lichter besturingssysteem en een betaalbare laptop.

beste nieuwe Nintendo Switch-games

Het rapport komt van onze zustersite Windows Centraal . Verslaggever Zac Bowden beweert dat Microsoft momenteel werkt aan een nieuwe laptop gericht op de K-12-onderwijsmarkt. Daarbij wordt Windows 11SE meegeleverd, een besturingssysteem gemaakt voor goedkope computers. Volgens Bowden wordt de nieuwe laptop mogelijk verkocht onder het Surface-merk, mogelijk de Surface Laptop SE genoemd. Er is geen informatie over waar SE voor zou kunnen staan, maar het zou mogelijk een afkorting kunnen zijn voor Student Edition.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

De nieuwe laptop, met de codenaam Tenjin, zal op geen enkele manier geavanceerd zijn. Bowdens bronnen beweren dat deze nieuwe laptop een volledig plastic behuizing zal hebben, een resolutie van 1377x768, een Intel Celeron N4120-processor en tot 8 GB RAM. Hoewel deze configuratie volgens de huidige normen niet groot is, zijn de specificaties hoger dan alle Chromebooks op onze beste laptops onder $ 500 lijst. Toegegeven, dat kan ook zijn omdat Windows een zwaarder besturingssysteem is dan Chrome OS. Zelfs dan kan het docenten en leerlingen meer speelruimte geven om mee te werken via Chrome-apparaten.

Dit is niet de eerste keer dat Microsoft heeft geprobeerd de dominantie van Google op de goedkope laptopmarkt op zich te nemen. Windows RT was een merk van Windows 8 dat op ARM-processors draaide. Het werd opgevolgd door Windows 10 S, dat in maart 2018 werd uitgefaseerd. En in 2020 kondigde Microsoft Windows 10X aan, dat uiteindelijk werd geannuleerd. Veel van de ontwerpelementen van Windows 10X waren echter geïntegreerd in Windows 11.

Hoe dan ook, dit nieuwe Microsoft-apparaat zal agressief geprijsd moeten worden. Veel Chromebooks van HP, Acer en Dell richten zich op de prijs onder de $ 400. En zodra schooldistricten zich aansluiten bij een nieuwe reeks machines, proberen ze die machines zo lang mogelijk te gebruiken voordat ze migreren. De pitch van Microsoft op de onderwijsmarkt moet functioneel robuust en waardegericht zijn.

De beste Microsoft Surface Go 3-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt overvijftienuur05minuten48droog Microsoft Surface Go 3 -... Amazone Prime $ 399,99 Visie Microsoft - Surface Go 3 –... Beste koop $ 399,99 Visie Microsoft Surface Go 3 10.5'... Walmart $ 529,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen