Microsoft Surface Duo 2 is één grote opvouwbare mislukking - dit is waarom

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

super smash bros ultieme schakelaar

Na een korte tijd met de Microsoft Surface Duo 2 , zoals ik deed bij het beoordelen van de nieuwe telefoon met twee schermen, worden de verbeteringen ten opzichte van het originele model heel duidelijk. Terwijl de eerste Surface Duo werd meegesleurd door verouderde processors en een enkele camera, corrigeerde Microsoft die misstappen met het vervolg.

Dus ja, de Surface Duo 2 is veel beter dan wat ervoor kwam, terwijl hij ook het geweldige ontwerp behoudt dat het originele opviel van de smartphone-menigte.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

En toch is er dit jaar geen telefoon die me bozer maakt dan de Surface Duo 2.

Wanneer u producten beoordeelt, begint u meteen te erkennen dat niet alles dat op uw bureau komt, zal worden gebouwd met uw specifieke behoeften in gedachten. Dus bij het beoordelen van een apparaat als de Surface Duo 2, moet je je eigen vooroordelen opzij zetten en je concentreren op de vraag of het product dat je bekijkt aan de eisen van zijn doelgroep voldoet. In dat opzicht is het moeilijk om de Surface Duo 2 als iets anders te zien dan een goedbedoelde mislukking.

Waarom er opvouwbare telefoons bestaan

Stel jezelf de volgende vraag: waarom zou iemand een opvouwbare telefoon willen (of, in het geval van de Surface Duo 2, een telefoon met twee schermen die kan worden geopend om een ​​werkruimte van 8,3 inch te onthullen)? Zelfs opgevouwen is een telefoon die je dat soort extra ruimte geeft niet het gemakkelijkste apparaat om mee te sjouwen. Er moet dus een reden zijn die het rechtvaardigen om zo'n grote telefoon in je zak te passen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Ik zou beweren dat de zaak in het voordeel van de Surface Duo 2 — en inderdaad voor een van de beste opvouwbare telefoons of apparaten met twee schermen — is dat het u de werkruimte van een tablet geeft in de vorm van een telefoon. Smartphones geven ons de rekenkracht van een draagbare computer in onze zak, maar ze hebben de schermgrootte van een apparaat dat niet geschikt is voor alles behalve snel, gemakkelijk werken. Ik heb geprobeerd om documenten op alles te bewerken van een iPhone 11 Pro Max tot een compact iPhone SE , en het is een echte sleur.

Opvouwbare telefoons zoals de Galaxy Z Fold 3 evenals apparaten met twee schermen, zoals Microsoft's nieuwste Surface Duo, pakken dat probleem aan. In plaats van een scherm dat is beperkt tot een ruimte ter grootte van een smartphone, krijgt u een werkgebied dat breder en groter is - groot genoeg voor schermvullend werk, zoals het markeren van documenten of het bewerken van mappen of om meerdere apps tegelijk uit te voeren, als u dat wilt geneigd zijn. 'De productiviteit van een tablet in een apparaat ter grootte van een mobiele telefoon' is het verkooppraatje voor opvouwbare apparaten, en wat marketingspin betreft, is het een behoorlijk overtuigend argument.

Waar de Microsoft Surface Duo 2 tekortschiet

Dus hoe krijgt de Surface Duo 2 dit verkeerd? Want hoewel de twee 5,3-inch AMOLED-panelen een groter werkgebied kunnen vormen, is het geen ononderbroken scherm zoals je krijgt van de beste opvouwbare telefoons.

Open een app zodat deze zich over het scherm van de Surface Duo 2 verspreidt, en je hebt te maken met een merkbare opening waar de twee panelen samenkomen. Dit is zelfs prominenter dan de Galaxy Z Fold 3 en de zichtbare vouw waar de schermen buigen - dat scherm is tenminste redelijk naadloos. (Voor meer informatie over hoe deze twee telefoons zich verhouden, zie onze Microsoft Surface Duo 2 versus Samsung Galaxy Z Fold 3 face-off.)

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Microsoft zou kunnen tellen dat het echt niet de bedoeling is dat je apps op die manier uitvoert. In plaats daarvan, waar de Microsoft Surface Duo 2 echt zijn brood verdient, is als een multitasking-apparaat met twee verschillende apps die op tegenovergestelde panelen worden uitgevoerd. Je kunt nog steeds informatie heen en weer slepen tussen de twee schermen, en je kunt zelfs apps koppelen om samen te starten.

Zelfs dan werk je nog steeds aan een 5,3-inch scherm - niet de uitgebreide 8,3-inch ruimte die Microsoft je beloofde. En zelfs dat individuele paneel is krap - de randen op de Surface Duo 2 zijn behoorlijk prominent, waardoor de telefoon nogal claustrofobisch aanvoelt. Dat is iets dat je nooit zou moeten voelen bij het gebruik van een apparaat met twee schermen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

kreeg per ongeluk twee stimuluscontroles

Toen ik de Surface Duo 2 testte, besteedde ik enige tijd aan het kijken naar een streaming voetbalwedstrijd met het scherm in de tentmodus, terwijl ik de telefoon steunde zodat ik de actie op een enkel paneel kon zien gebeuren. Het was in orde, maar als ik de game net op een iPhone 11 Pro Max had gestreamd, had ik een groter schermgebied gehad om te streamen.

Een pleidooi houden voor de Microsoft Surface Duo 2

Microsoft zou tegengaan dat zijn telefoon andere factoren in zijn voordeel heeft, naast de mogelijkheid om je werk over twee panelen te spreiden. De telefoon is compatibel met de Surface Slim Pen 2, waardoor je een accessoire hebt voor het maken van aantekeningen en tekenen op het scherm van de telefoon (als je bereid bent om nog eens $ 129 te betalen voor de stylus bovenop de $ 1.499 die de telefoon al kost ). En Microsoft heeft ervoor gezorgd dat een aantal apps zijn geoptimaliseerd voor het ontwerp met twee schermen van de Surface Duo 2.

Dezelfde dingen kunnen echter worden gezegd van Samsung's Galaxy Z Fold 3. En hoewel die telefoon $ 300 meer kost dan de handset van Microsoft, heeft het echt opvouwbare scherm niet zoveel beperkingen.

Uiteindelijk komt het probleem met de Surface Duo 2 niet neer op de functieset, de prijs of een van de specificaties die een telefoon gewoonlijk maken of breken. Het probleem hier is dat de telefoon eenvoudigweg de reden negeert waarom mensen naar een apparaat met meer schermruimte zouden willen gaan.

De beste Galaxy Z Fold 3-deals van vandaagPlannen ontgrendeldOntvang $ 50 korting op deze telefoon wanneer je hem koopt met een abonnement van 12 maanden van Mint Mobile Mint Mobiel VS Geen contract Samsung Galaxy Z Fold 3 (Afbetalingen) Samsung Galaxy Z Fold 3 (Afbetalingen) Vrij vooraf $ 94,12/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(verlaagd tot 128 kbps snelheden) Mint Mobiel VS Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(verlaagd tot 128 kbps snelheden) Bekijk Deal Bij Mint mobiel Vrij vooraf $ 94,12/mnd Bekijk Deal Bij Mint mobiel Ontvang $ 50 korting op deze telefoon wanneer je hem koopt met een abonnement van 12 maanden van Mint Mobile Mint Mobiel VS Geen contract Samsung Galaxy Z Fold 3 (Afbetalingen) Samsung Galaxy Z Fold 3 (Afbetalingen) Vrij vooraf $ 99,12/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 10GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(verlaagd tot 128 kbps snelheden) Mint Mobiel VS Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 10GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(verlaagd tot 128 kbps snelheden) Bekijk Deal Bij Mint mobiel Vrij vooraf $ 99,12/mnd Bekijk Deal Bij Mint mobiel Ontvang $ 50 korting op deze telefoon wanneer je hem koopt met een abonnement van 12 maanden van Mint Mobile Mint Mobiel VS Geen contract Samsung Galaxy Z Fold 3 (Afbetalingen) Samsung Galaxy Z Fold 3 (Afbetalingen) Vrij vooraf $ 104,12/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 15GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(verlaagd tot 128 kbps snelheden) Mint Mobiel VS Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 15GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(verlaagd tot 128 kbps snelheden) Bekijk Deal Bij Mint mobiel Vrij vooraf $ 104,12/mnd Bekijk Deal Bij Mint mobiel We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen