Microsoft Surface Duo is geweldig voor Game Pass, maar het is slecht voor zowat al het andere

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

De Microsoft Surface Duo is een prachtig apparaat met een unieke premisse met twee schermen (versus een echt opvouwbaar apparaat zoals de Galaxy Z Fold 3 ). Maar met zoveel kanttekeningen, is de Surface Duo geen telefoon/tablet die iemand bij zijn volle verstand zou aanbevelen als hoofdapparaat.

Als je echter echt van het cloud-gamingaspect houdt van Xbox Game Pass , daarvoor is de Surface Duo een van de beste telefoons. De reden hiervoor is dat in games met aanraakbediening het tweede scherm kan fungeren als een touchpad, waardoor de Surface Duo een Nintendo DS-achtig gadget wordt.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Er zijn alleen twee problemen. De eerste is dat je een Surface Duo in welke hoedanigheid dan ook moet gebruiken (elke hoeveelheid geld is te veel voor dit ding), en de tweede is dat niet alle games die werken op de Android-versie van Game Pass aanraakbedieningen ondersteunen. Velen hebben nog steeds een externe controller nodig, iets wat volgens mij Microsoft op dit punt had moeten verbeteren. Je zit dus op een slechtere plek dan wanneer je gewoon een controller zou gebruiken.

Ik heb de Surface Duo een paar weken als mijn exclusieve Game Pass-apparaat gebruikt - ik kon niet wachten om terug te gaan naar een gewone telefoon. Hier zijn mijn gedachten.

De Surface Duo gebruiken voor Game Pass

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

beste matras op de markt

Ik speel vooral Game Pass-spellen op mijn telefoon menseneter en NieR: Automaten . De laatste werkt met de secundaire schermopstelling van de Surface Duo, net als verschillende andere, zoals Hades. Maar je bent niettemin beperkt, met name in shooters zoals Halo: The Master Chief Collection, Destiny 2 en zelfs Halo 5.

Zelfs als die zouden worden ondersteund, denk ik dat ik moeite zou hebben om me aan te passen aan aanraakbedieningen op die snelle momenten. Het voordeel van een fysiek medium zoals een controller of toetsenbord is de tactiele respons op invoer. Er is niet zoiets op de aanraakbedieningen voor Game Pass-spellen.

Het helpt ook niet dat de lay-out op het tweede scherm van de Surface Duo voor elke game anders is. Hoppen tussen NieR: Automata en Hades, bijvoorbeeld, vereiste het opnieuw leren van het hele besturingsschema. Het verbijsterde me dat Microsoft geen universele invoerlay-out heeft ingesteld voor Game Pass op Android. Het is ronduit teleurstellend.

Aan het einde van de paar weken die ik met de Surface Duo doorbracht, stond ik te popelen om terug te gaan naar een traditionele smartphone met een controller. Dat had deels te maken met de tactiliteit, maar ook met de ergonomie: de Surface Duo vasthouden als een DS en naar de knoppen reiken kan behoorlijk vermoeiend zijn, als je ze zelfs allemaal kunt raken.

De problemen met de Surface Duo

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Hoe cool dit hele ding met twee schermen ook is, het neemt niet weg dat de Microsoft Surface Duo gewoon zuigt aan bijna alles wat een telefoon / tablet zou moeten doen.

Verdorie, het heeft nog geen Android 11 en Android 12 staat voor de deur. Dit is een mislukte poging van Microsoft om in de Android-ruimte te komen na de mislukking die Windows Phone was. Ik weet dat sommigen van jullie fans van het dode mobiele besturingssysteem van Microsoft me daarom misschien haten, maar ik gebruikte het en het was nooit goed. Ik dwaal af.

Maar sommigen zullen misschien beweren dat de Surface Duo meer een tablet dan een telefoon moet zijn, en ik ben het ermee eens. Maar als je kijkt naar zoiets als de Galaxy Z Fold 3, die zowel een telefoon als een tablet is, begin je je af te vragen waar ter wereld de Surface Duo in past. De Fold 3 is veel meer zakformaat dan het apparaat van Microsoft.

De Surface Duo heeft weinig in zijn voordeel. Van teleurstellende prestaties tot geen 5G en een slechte camera, het slaagt er niet in om voor zichzelf op te komen. Het heeft nog steeds glitches en eigenaardigheden zo lang na de release, en het was veel te duur toen het werd gelanceerd.

Outlook: wachten op Surface Duo 2?

verwijder update naar Windows 10

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Ik denk niet dat iemand een smartphone of tablet voor slechts één doel zou moeten kopen - dat is gewoon een slechte besteding van geld voor de meeste mensen. Zoals het er nu uitziet, is de Surface Duo een one trick pony en biedt hij de beste Game Pass-ervaring voor de titels die aanraakbediening ondersteunen.

Maar als je springt voor zoiets als de Razer Kishi , kun je de beste Android-telefoons veranderen in krachtige Game Pass-apparaten. Ze zullen ook beter zijn in de meeste andere taken, zoals telefoons zijn.

Ik vind de Surface Duo netjes en ik waardeer het dat Microsoft iets nieuws probeert. Maar nieuwigheid alleen maakt geen goed apparaat, en de Surface Duo is verre van een goed apparaat. Het is een slechte telefoon, en het is een matte tablet. Het had ergens in het midden goed kunnen zijn, maar het is zelfs niet gelukt om dat te bereiken.

Als de geruchten kloppen en Microsoft een Surface Duo 2 klaarmaakt, zouden we graag betere camera's, een snellere processor en de nieuwste versie van Android zien. Misschien kan de Surface Duo dan meer zijn dan een game-apparaat.

De beste Razer Kishi-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagen17uur59minuten18droogKorting Razer Kishi mobiel spel ... Amazone Prime $ 79,99 $ 44,99 Visie Korting Razer --Kishi --Gaming ... Beste koop $ 79,99 $ 44,99 Visie Razer Kishi mobiel spel ... Walmart $ 49,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen