Microsoft Surface Go 3 recensie

Ons oordeel

Ondanks een kleurrijk scherm en een solide ontwerp, is de Microsoft Surface Go 3 moeilijk aan te bevelen vanwege de verwarrende prestaties en batterijproblemen. We zouden kiezen voor een Surface Go 2 boven dit nieuwe model.

Voor

 • Kleurrijk display
 • Solide ontwerp en duurzaamheid
 • Uitstekende webcam

Tegen

 • De levensduur van de batterij is veel korter dan die van de Go 2
 • Prestaties zijn niet beter dan de Go 2
 • Optioneel Type Cover-toetsenbord is krap
 • Zwaarder dan concurrerende tablets

TemplateStudio Oordeel

Ondanks een kleurrijk scherm en een solide ontwerp, is de Microsoft Surface Go 3 moeilijk aan te bevelen vanwege de verwarrende prestaties en batterijproblemen. We zouden kiezen voor een Surface Go 2 boven dit nieuwe model.

Pluspunten

 • +Kleurrijk display
 • +Solide ontwerp en duurzaamheid
 • +Uitstekende webcam

nadelen

 • -De levensduur van de batterij is veel korter dan die van de Go 2
 • -Prestaties zijn niet beter dan de Go 2
 • -Optioneel Type Cover-toetsenbord is krap
 • -Zwaarder dan concurrerende tablets

De Microsoft Surface Go 3 kan van gedachten veranderen over de conventionele wijsheid dat de meeste updates goede updates zijn. Dit is Microsoft's Surface voor kinderen (of in ieder geval die met kleinere handen), zoals blijkt uit het kleinere formaat en het toetsenbord van de tablet. De startprijs van $ 399 suggereert ook dat dit de Surface is die je aan een minder veeleisende gebruiker geeft. En na het testen van de Surface Go 3 zijn gebruikers zonder zeer strenge eisen waarschijnlijk de enigen die tevreden zijn met deze tablet.Microsoft Surface Go 3-specificaties

Beginprijs: $ 399
Geteste prijs: $ 629
Type Cover toetsenbord: Niet inbegrepen, $ 99 tot $ 129 extra
CPU:
Intel Pentium Gold 6500Y | Intel Core i3-10100Y
Grafisch: Intel UHD-graphics 615
Weergave: 10,5 inch (1920 x 1280 pixels)
Geheugen:
4GB | 8GB
Opslag:
64GB eMMC | 128 GB SSD
Maat: 9,7 x 6,9 x 0,3 inch
Gewicht: 1,2 pond

De best verkopende punten van de Surface Go 3 zijn de sterke bouwkwaliteit, omdat Microsoft hem net zo duurzaam laat aanvoelen als een gewone Surface. Maar zodra je probeert om er echt iets mee gedaan te krijgen, loop je tegen een paar muren aan. De trage prestaties testen je vermogen om te multitasken en trainen je vaak om je op één ding tegelijk te concentreren.

 • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Het grotere nieuws is dat het uithoudingsvermogen van de nieuwe tablet deze keer is geflopt, waardoor de geweldige batterijduur van de Surface Go 2 een tijd veel dichter bij die van de originele Surface Go ligt. Hoewel ik de meeste mensen zou aanraden om bij de . te blijven? Surface Go 2 , laten we in deze Microsoft Surface Go 3-recensie duiken om te zien waarom het zo is niet een van de beste tablets vandaag beschikbaar.

 • Dit zijn de beste laptops die je kunt kopen
 • De beste iPad voor jou is...

Microsoft Surface Go 3 review: prijs en configuraties

Het instapmodel Surface Go 3 wordt op 5 oktober gelanceerd voor een startprijs van $ 399. Dat systeem heeft slechts 4 GB RAM en 64 GB eMMC (lees: traag) opslag en een Intel Pentium 6500Y-processor. Oh, en je krijgt geen toetsenbord voor die prijs van $ 399.

Als je een door Microsoft gemaakt toetsenbord wilt gebruiken, koop je een Microsoft Surface Go Type Cover voor een extra $ 99 tot $ 129. De Surface-pen van Microsoft kost $ 99. Ik zal dit hieronder in meer detail bespreken, maar de Surface Go Type Cover is niet bedoeld voor mensen met volwassen handen, dus een extern Bluetooth-toetsenbord is misschien de beste keuze. Bekijk onze beste toetsenborden gids voor aanbevelingen.

Meer geheugen nodig en betere opslag? Voor een extra $ 150 kun je kiezen voor een Surface Go met 8 GB RAM en een 128 GB SSD, waardoor je totale kosten op $ 549 komen.

Krediet: Henry T. Casey

We hebben een configuratie van $ 629 getest met een 10e generatie Intel Core i3-10100Y-processor, evenals 8 GB RAM en een 128 GB SSD.

Microsoft Surface Go 3 review: ontwerp en poorten

Esthetisch in ieder geval is de Surface Go 3 een kloon van de Microsoft Surface Go 2. De zilveren magnesium schaal voelt solide en duurzaam aan (en waar het grootste deel van die prijs van $ 399 waar je voor betaalt gaat), terwijl het 10,5-inch scherm is omgeven door relatief dunne randen.

De Surface Go 3 blijft dus een kleinere en meer betaalbare Microsoft Surface Pro 8 . De achterkant is voorzien van een standaard die je kunt draaien, van bijna plat naar een kleinere hoek voor weergave en laptop-achtige posities. Die standaard is eenvoudig uit te klappen dankzij een groef die je met één vinger kunt openen.

Krediet: Henry T. Casey

Met 9,7 x 6,9 x 0,3 inch en 1,2 pond is de Surface Go 3 qua grootte en gewicht identiek aan de Surface Go 2. Het heeft ook dezelfde randen en dezelfde drie poorten: hoofdtelefoonaansluiting, stroomverbruikende USB-C en Surface Connector.

De 13-inch Surface Pro 8, de grote broer van de Go 3, meet 11,3 x 8,2 x 0,4 inch en weegt twee keer zoveel, namelijk 2 pond. Hoewel je misschien niet zou denken om de twee te vergelijken, zijn hun prestatieverschillen zo uitgesproken dat we hebben besloten om het als een vergelijking op te nemen.

De iPad Air 2020 (9,7 x 7 x 0,2 inch, 1 pond) is lichter en dunner, terwijl de Lenovo Chromebook Duet (9,4 x 6,3 x 0,3 inch, 1 pond) lichter en kleiner is.

Krediet: Henry T. Casey

Alle poorten van de Surface Go 3 bevinden zich aan de rechterkant. De aan / uit- en volumeknoppen zitten aan de bovenrand, terwijl de microSD-lezer nog steeds verborgen is achter de standaard.

iPhone 12-formaat versus 11 "

Ik waardeer het dat er een koptelefoonaansluiting is, aangezien de iPad Air er geen heeft. Ik zou graag een USB-A-poort hebben, maar de Surface Go 3 heeft er geen (en geen van de tablets waarmee we hem vergelijken).

Microsoft Surface Go 3 review: Display

Toen ik de Spider-Man: No Way Home-trailer op de Surface Go 3 bekeek, kon ik de uitvoerkwaliteit van het paneel waarderen. De Surface Go 3 reproduceert kleuren goed, inclusief de rode en blauwe tinten van het Spidey-pak, de groenen in de koboldgranaat en het vuur in het winterse appartement van Doctor Strange. De vele gloeiende karakters in de spreuken geproduceerd door de meester van het occulte zagen er ook scherp uit op het paneel. De trailer van The Matrix: Resurrections zag er ook best aardig uit, waardoor ik Neo's John Wick-achtige look kon waarderen.

Krediet: Henry T. Casey

Het 10,5-inch PixelSense-scherm van de Surface Go 3 meet 1920 x 1280 pixels. Zijn
bijna hetzelfde paneel dat we in de Surface Go 2 zagen (zoals de onderstaande scores suggereren). De randen zijn vrij dun, vergelijkbaar met die van de iPad Air 4.

Het paneel van de Surface Go 3 produceerde 105% van het sRGB-spectrum en kreeg een vergelijkbare score als de Go 2 (107%) en een haar boven de 104% van de Surface Pro 8. De iPad Air 4 (103%) was een haar hieronder en de Chromebook Duet (106%) is een haar erboven.

Volgens ons lichte pistool haalt de Surface Go 3 een maximum van 402 nits (bijna dezelfde snelheid van 408 nits als de Go 2). De Surface Pro 8 (453 nits) en iPad Air (440 nits) worden nog helderder, terwijl de 372-nits Chromebook Duet maximaal presteert bij een zwakkere score.

Microsoft Surface Go 3 review: toetsenbord en stylus

Het verhaal blijft hetzelfde voor de eerste accessoires van de Surface Go 3. De Type Cover (die tussen $ 99 en $ 129 kost) die we hebben getest, kwam in de ijsblauwe tint en is bedekt met de zachte alcantara-stof, wat een combinatie maakt die aangenaam is om naar te kijken en aan te raken. Het heeft ook drie graden achtergrondverlichting, dus het kan zo licht of helder zijn als je wilt.

Dat gezegd hebbende, als je handen niet aan de kleine kant zijn, zou je net zo'n hekel hebben aan typen op de Type Cover als ik. Het hele toetsenbord voelt wat krap aan. Dat is een natuurlijk gevolg van het maken van een toetsenbord dat past op een tablet met een 10,5-inch scherm, maar de lettertoetsen op het 10,9-inch iPad Air Magic Keyboard zijn net iets groter (ongeveer 0,05 inch breder aan elke kant), wat misschien waarom ik die pijn daar niet voel.

Terwijl ik mijn best deed met de 10fastfingers-typetest, haalde ik een snelheid van 60 woorden per minuut en 86% nauwkeurigheid op de Surface Go Type Cover. Dat is een beetje een daling van de 70wpm en 92% tarieven die ik kreeg toen ik dezelfde test probeerde met dezelfde Surface Go 3 met de Logitech MX Keys (mijn standaard Bluetooth-toetsenbord).

Krediet: Henry T. Casey

Het touchpad van de Surface Go Type Cover is niet zo problematisch. Met 3,8 x 2,2 inch is hij groot genoeg en reageert hij snel op alle navigatiegebaren van Windows 11; het biedt ook soepel scrollen.

Krediet: Henry T. Casey

De Surface Go 3 ondersteunt ook de Microsoft Surface Pen, die $ 99 kost en handige programmeerbare snelkoppelingen heeft naar de inktfuncties van Windows 10. Ik tekende er een beetje mee in de meegeleverde Microsoft Whiteboard-app en ontdekte dat de reactietijd heel weinig vertraging had.

Microsoft Surface Go 3 review: camera's

De 5 megapixel front-facing webcam van de Surface Go 3 is net zo indrukwekkend als die van de Surface Go 2 (wat logisch is omdat het dezelfde sensor is). Toen ik een Teams-gesprek aannam met Alex Wawro, de computerredacteur van TemplateStudio, was hij onder de indruk van de helderheid waarmee hij me kon zien.

Dit kan zijn omdat hij tegen me sprak vanuit de Surface Laptop Studio, die een minder scherpe 1080p-webcam heeft. De Surface Pro 8 heeft dezelfde webcam met hoge resolutie die geweldig is voor videogesprekken, en die van de iPad Air 4 is zelfs nog scherper met 2 MP. De 2MP-webcam van de Chromebook Duet is vager.

Krediet: Henry T. Casey

Selfies die ik met de camera aan de voorzijde maakte, bevatten een heleboel details, waardoor ik in mijn stoppels kon inzoomen om te zien hoe onnauwkeurig mijn ochtendscheerbeurt was. Die afbeeldingen reproduceerden ook nauwkeurig mijn huidtinten.

De 8-MP camera aan de achterkant maakte fatsoenlijke foto's van mijn planten en actiefiguren, hoewel ik merkte dat hoe helderder een deel van een foto is, hoe groter de kans dat het vervaagd wordt. Proberen te tikken om opnieuw scherp te stellen hielp, maar niet in alle omstandigheden.

Microsoft Surface Go 3 review: Audio

De Surface Go 3 biedt goed geluid voor zijn formaat, wat ik opmerkte toen het nummer 'Young Liars' van de tv op The Radio uit zijn luidsprekers pompte. De heldere drumbekkens crashten duidelijk op de achtergrond terwijl de meerdere vocalisten van de band nauwkeurig doorkwamen.

Evenzo trof een bescheiden hoeveelheid bas toen ik luisterde naar 'So Fresh, So Clean' van OutKast. Niet zoveel bas als ik had gewild, maar meer had ik niet verwacht.

Krediet: Henry T. Casey

Microsoft Surface Go 3 review: Prestaties

Ik heb het snelste model van de Surface Go 3 getest - een met een 10e generatie Intel Core i3-10100Y-processor en 8 GB RAM - en ik vond de tablet nog steeds te traag. Misschien is deze machine bedoeld om het geduld van junior op de proef te stellen, maar ik liep tegen zijn grenzen aan toen ik deze recensie probeerde te schrijven met meerdere applicaties en geopende vensters.

Ik zag vertragingen en pauzes terwijl ik tussen de 11 Chrome-tabbladen op een van de schermen bewoog, terwijl een 1080p YouTube-video aan de andere kant van het scherm werd afgespeeld. En ik merkte pauzes van meerdere seconden op toen ik verschillende kanalen in Slack opende. Microsoft zou waarschijnlijk willen dat ik dit test in Teams en Edge (Slack en Chrome zijn misschien nog niet volledig geoptimaliseerd voor Windows 11), maar we gebruiken Chrome-extensies bij TemplateStudio en we gebruiken Slack en niet Teams.

Ik wil de meer irritante Chrome-mislukkingen - zoals een link die niet opent nadat ik erop heb geklikt in de bladwijzerbalk - de schuld geven van een gebrek aan optimalisatie. Ik hoop dat het niet alleen de prijs is van een slechte processor.

Krediet: Henry T. Casey

Op de algemene prestatiebenchmark van Geekbench 5 noteerde de Surface Go 3 een nogal middelmatige 1.571. Ter vergelijking, de ook maximale Surface Go 2 (Core m3-8100Y CPU, 8GB RAM) verslaat nipt die score met een 1.617.

Deze scores zijn zo laag omdat ze afkomstig zijn van systemen die draaien op ventilatorloze Y-serie processors. De U-serie Intel Core i7-1185G7-chip in de Surface Pro 8 schopte er een 5.347 uit, terwijl de op A14 Bionic gebaseerde iPad Air 2020 het ook uit het water schoot, met een 4.262. De Chromebook Duet zou echter niet eens Geekbench 5 kunnen draaien.

De Surface Go 3 heeft de Go 2 gewonnen in onze test voor bestandsoverdracht, met een overdrachtssnelheid van 234 MBps (de Go 2 haalde 180 MBps). De 256 GB SSD van de Surface Pro 8 versloeg de score van zijn kleine broertje met een snelheid van 415 MBps.

Verwacht niet veel te gamen op die chip uit de Y-serie, aangezien Civ VI draaide op een onspeelbare 6 frames per seconde (bij 1080p). De Surface Pro 8 draaide dat met een soepele 37 fps. Ik was in staat om een ​​beetje op de cloud te gamen met de Xbox-app op Windows 11, maar Control zag er niet zo scherp uit, met tonnen pixelvorming terwijl ik een paar van The Hiss bestreed.

Microsoft Surface Go 3 review: Windows 11

Als je een goede eerste indruk van Windows 11 wilt, zou ik de Surface Go 3 niet aanraden om kennis te maken met de bijgewerkte software van Microsoft. Het 10,5-inch scherm van de Surface Go is een tikkeltje te klein om gebruik te maken van de snap-afstand, en de processor is een beetje te traag om je te laten denken dat Windows 11 serieus kan zijn.

Krediet: Henry T. Casey

Tot nu toe weet ik niet wat ik van Windows 11 moet denken. Ik denk dat ik eraan zal wennen als ik het op de pc zet die ik gebruik voor Twitch-streaming, maar voorlopig lijkt niets alles Dat groot. Mijn favoriete functie zijn de nieuwe interfacethema's (waarvan ik hoop dat Apple ze zo snel mogelijk kopieert). Maar voor nu zijn de nieuwe gebogen hoeken gewoon 'netjes', terwijl de gecentreerde apps en het Start-menu niet echt veel voor me doen - als ik ze opmerk, is dat omdat ze iets verkeerd doen (zoals het geven van de Bing-zoekopdracht resultaten voor Spotify als de beste match ten opzichte van de daadwerkelijke app die ik heb geïnstalleerd).

Ook - en ik had dit kunnen verwachten - maakt Windows 11 het lastig om je standaardwebbrowser van Bing te veranderen. En natuurlijk zeggen mensen dat Bing niet meer slecht is. Maar zoals ik eerder opmerkte, gebruiken we Chrome-extensies voor werk, en (eerlijk gezegd) Microsoft moet stoppen Bing zo verdomd hard te pushen.

Microsoft Surface Go 3 review: levensduur van de batterij

Ik herinner me dat ik schreef dat 'De Surface Go 2 het batterijlevensduurprobleem van zijn voorganger heeft opgelost', en ik ben ongelukkig om te zeggen dat Microsoft alle lessen is vergeten die het had geleerd toen het tijd was om de Surface Go 3 te bouwen.

De Surface Go 3 duurde slechts 6 uur en 50 minuten op onze op internet gebaseerde batterijtest (met het scherm op 150 nits helderheid). Dit is veel dichter bij de Surface Go's 6:06 dan bij de Surface Go 2's 11:39. De Surface Pro 8 ging langer mee, met een tijd van 9:06. Maar de iPad Air 2020 (10:29) en Chromebook Duet (12:47) hielden het nog langer vol tijdens onze test, waarbij we op het web surfen via wifi totdat de batterij leeg is.

En het is niet alleen onze test dat Microsoft lijkt te falen. Ik heb van andere recensenten gehoord dat de Surface Go 3 ook vergelijkbare tijden op hun batterijtests heeft gepost.

Microsoft Surface Go 3 review: oordeel

Krediet: Henry T. Casey

De Microsoft Surface Go 3 laat de Surface Go 2 eruitzien als een toevalstreffer. Net als bij de originele Surface Go stelt de batterijduur van het nieuwe model teleur. De prestaties zijn ook lastig en zullen een teleurstelling zijn voor multitaskers.

Zoals deze Microsoft Surface Go 3-review heeft laten zien, wil je misschien de Surface Go 2 eens bekijken als je een tablet wilt die een laptop kan worden met een bevestigbaar toetsenbord. De prestaties zijn net zo goed in het algemeen, en de levensduur van de batterij is veel langer. De Surface Go 2 is verkrijgbaar voor dezelfde prijs als de Surface Go 3 en ondersteunt ook Windows 11 (ik heb het net gecontroleerd in de PC Health Check-app).

Wil je snellere prestaties en langere batterijduur? Als je niet gebonden bent aan de wijde wereld van Windows, de iPad Air met zijn Magic Keyboard voor $ 898. Toegegeven, dat is ongeveer $ 140 meer dan de i3 Surface Go 3 met het Alcantara-toetsenbord.

Wil je veel besparen, maar toch een tablet kopen die een laptop kan worden, met een lange batterijduur? De Lenovo Chromebook Duet kost slechts $ 299 en het toetsenbord wordt standaard geleverd. De grote nadelen zijn een matte webcam, tragere prestaties en de meer beperkte ChromeOS.

Hopelijk hebben we het ooit over een fantastische nieuwe Microsoft Surface Go. Die dag is echter niet vandaag.

queen size paarse matras prijs
De beste Microsoft Surface Pro 8-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagen12uur41minuten57droog Microsoft Surface Pro 8-13'... Amazone Prime $ 1.099,99 $ 899 Visie Korting Microsoft Surface Pro X... Walmart $ 899 Visie Microsoft - Surface Pro 8 –... Beste koop $ 1.099,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen