Neo: The World Ends with You — wat je moet weten voordat je gaat spelen

Krediet: Square Enix

Neo: The World Ends with You zal binnenkort beschikbaar zijn, en dat alleen al is reden voor fans van de serie om te vieren. Voor degenen die het originele The World Ends with You in 2007 niet hebben gespeeld: deze inventieve actie/RPG voor de Nintendo DS kreeg al snel een cultstatus vanwege het eigenzinnige verhaal en de creatieve gameplay.

Omdat het spel nauwelijks een groot succes was, concludeerden toonaangevende fans dat TWEWY een eenmalig experiment zou zijn. Veertien jaar later krijgen we echter inderdaad een vervolg, getiteld Neo: The World Ends with You.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

De opzet lijkt redelijk op elkaar, want je neemt de controle over een middelbare scholier in de trendy wijk Shibuya in Tokio, die vecht voor zijn leven in de dodelijke Reaper Games.

Aangezien het meer dan tien jaar geleden is dat de originele game uitkwam, verwachten we dat Neo: TWEWY ofwel een op zichzelf staand verhaal zal hebben, ofwel veel exposities om nieuwkomers te helpen bij te praten. TemplateStudio wilde echter een korte samenvatting geven van wat er tot nu toe is gebeurd in deze korte maar geliefde serie. Op deze manier kunnen nieuwelingen aan de slag gaan en kunnen veteranen zich herinneren wat er in het complexe verhaal is gebeurd.

De wereld eindigt met jou: hoe te spelen

Krediet: Square Enix

Eerst en vooral: je hoeft onze samenvatting van de eerste The ` game niet te lezen. Als je het liever zelf speelt, is het gemakkelijk verkrijgbaar en niet verpletterend lang, aangezien Japanse RPG's ongeveer 25 uur duren voor het hoofdverhaal en nog eens 25 uur voor alle optionele inhoud na de game.

antivirusbescherming voor Android-tablets

Als je nog steeds een Nintendo DS (of een achterwaarts compatibele 3DS) hebt hangen, kun je nog steeds een cartridge pakken voor $ 15 tot $ 30, als je niet al te kieskeurig bent om het te krijgen met een koffer of een handleiding. Sommige fans beweren dat dit nog steeds de beste versie van het spel is, hoewel gevechten een beetje moeilijk kunnen zijn, omdat je realtime gevechten op twee schermen tegelijkertijd moet volgen.

Als je een Android- of iOS-apparaat met een groot scherm hebt, kun je ook The World Ends with You: Solo Remix voor $ 18 ophalen op Google Play en Apple App Store . Compatibiliteit kan een beetje wankel zijn, afhankelijk van uw versie van Android/iOS, dus zorg ervoor dat u de beschrijving controleert voordat u koopt.

Er is ook De wereld eindigt met jou: laatste remix op Nintendo Switch voor $ 50, wat misschien wel de gemakkelijkste manier is om het spel op een modern platform te spelen. Final Remix wordt geleverd met een nieuw hoofdstuk over het verhaal; of dit hoofdstuk veel invloed zal hebben op Neo: The World Ends with You, we zullen moeten afwachten.

Je laatste optie, als je gewoon geen tijd of zin hebt om een ​​hele JRPG te spelen, is om de TWEWY-anime te bekijken, die momenteel beschikbaar is op Hulu en Funimatie . Het is een behoorlijk getrouwe aanpassing van het spel, maar snijdt natuurlijk een aantal belangrijke details en subplots voor de tijd.

De wereld eindigt met jou: samenvatting van het verhaal

Krediet: Square Enix

beste 65 tv onder de 1000

The World Ends with You begint met Neku Sakuraba, een afstandelijke middelbare scholier die ontdekt dat hij onder mysterieuze omstandigheden is overleden. Hij heeft maar één kans om weer tot leven te komen: deelnemen aan de raadselachtige Reaper Games. Een groep schurken genaamd de Reapers en monsters genaamd de Noise vallen de deelnemers aan de Reaper Games aan en verminderen hun aantal in de loop van een week. De hele Reaper Games vinden plaats in Shibuya: de echte modewijk van Tokio. Neku en zijn bedrijf verkennen veel bezienswaardigheden uit de echte wereld (en eten veel authentiek Japans fastfood) tijdens hun zoektocht om hun sterfelijkheid terug te krijgen.

Neku neemt drie slopende weken deel aan de Reaper Games en werkt elke keer samen met een andere teamgenoot. In de eerste week werkt Neku samen met Shiki Misaki: een hooghartig meisje dat een onwaarschijnlijke band vormt met de asociale Neku. In de tweede week raakt Neku bevriend met Joshua, een blonde jongen met veel meer macht dan hij aanvankelijk laat blijken. In de laatste week bundelt Neku zijn krachten met Beat: een voormalige dienaar van de Reapers, die tot het uiterste zal gaan om zijn zus, Rhyme, te redden.

De plot gaat door een aantal wendingen langs de weg, vooral omdat elke week een andere Reaper als de belangrijkste schurk te zien is. Onderweg kruisen Neku en zijn bondgenoten de norse Yodai Higashizawa en de ambitieuze Mitsuki Konishi, die elk als 'Game Master' een week toezicht houden op de Reaper Games.

De drie belangrijkste schurken om in gedachten te houden zijn Megumi Kitaniji, Sho Minamimoto en de dirigent. Kitaniji is de belangrijkste tegenstander van het spel en staat in de weg van Neku en Beat terwijl ze hun laatste week in de Reaper Games voltooien.

Minamimoto (en zijn verschrikkelijke, verschrikkelijke wiskundige woordspelingen) is echter misschien wel een nog belangrijker personage. Naast het lastigvallen van de hoofdrolspelers zelfs na zijn nederlaag in de tweede week, keert hij ook terug in Neo: TWEWY als bondgenoot. Welke zaken hij ook had in de oorspronkelijke TWEWY is duidelijk nog niet afgerond.

Ten slotte is er de Conductor, die de Reaper Games coördineert. Uiteindelijk ontdekt Neku dat deze mysterieuze opzichter niemand minder is dan Joshua: zijn vriend uit de tweede week. Joshua beweert dat een plaats als Shibuya laat zien hoe oppervlakkig en dom de meeste mensen zijn, en dat de wreedheid van de Reaper Games gewoon een weerspiegeling is van de menselijke natuur. Tegelijkertijd lijkt hij echt een zwak te hebben voor Neku, Shiki en Beat.

Uiteindelijk verslaan Neku en zijn vrienden Kitaniji en komen ze weer tot leven, terwijl Joshua van een afstand toekijkt, schijnbaar tevreden met hoe de Reaper Games eindigden.

Neo: TWEWY pakt een paar jaar later op en heeft een vergelijkbare opzet. Een middelbare scholier genaamd Rindo Kanade vindt zichzelf als deelnemer aan de Reaper Games. Deze keer zijn de Reapers echter verdeeld in twee afzonderlijke facties: de Shibuya Reapers en de Shinjuku Reapers. Rindo en zijn bondgenoten zullen het opnemen tegen deze twee vijandige groepen terwijl hij probeert de dodelijke spellen te winnen.

De wereld eindigt met jou: Kingdom Hearts

Krediet: Square Enix

Hoewel het geen hoofdgame van The World Ends with You is, is het de moeite waard om erop te wijzen dat de cast van TWEWY is verschenen in een andere favoriete Square Enix-serie: Kingdom Hearts. In Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance (die debuteerde op de 3DS en sindsdien is uitgebracht voor PS4, Xbox One en pc), ontmoeten hoofdrolspelers Sora en Riku Neku, Joshua, Beat en Rhyme in Traverse Town en leren ze iets of twee over het belang van een partner op avontuur.

De opname van The World Ends with You-personages in Kingdom Hearts is thematisch relevant, aangezien Dream Drop Distance Sora en Riku op parallelle verhaalpaden laat zien, en benadrukt hoe elk een beetje onvolledig voelt zonder de ander. Qua verhaal is er echter niet veel dat niet al aanwezig was in TWEWY. Toch is het een leuke manier om de personages opnieuw te bekijken.

beste schakelaarcontroller van derden

Hoe speel je Neo: The World Ends with You

Krediet: Square Enix

Als je helemaal in de ban bent van The World Ends with You, is de volgende stap uitzoeken hoe je Neo: The World Ends with You kunt spelen. Gelukkig is dit onderdeel extreem eenvoudig. De game komt op 27 juli uit voor PS4 en Switch, en later dit jaar voor pc. Het kost $ 60 op beide platforms. Sterker nog: je kunt een demo spelen op PS4 of Schakelaar en zet je voortgang over naar de volledige game zodra deze uitkomt.

TemplateStudio zal een volledige recensie van Neo: TWEWY hebben zodra het uit is. Tot die tijd kun je altijd luisteren naar de ongelooflijke soundtrack van de eerste game op herhaling.

    MEER:Probeer de beste mobiele RPG's
De beste Square Enix The World Ends With You (DS)-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over19uur26minuten23droogKorting NEO: De wereld eindigt met jou... Amazone $ 59,99 $ 41,99 Visie NEO: De wereld eindigt met jou... Amazone $ 54,99 Visie Neo: De wereld eindigt met jou,... Walmart $ 58 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen