Nieuwe iPad Pro bevat het geheim van Apple Glasses - en de toekomst van computers

Krediet: Martin Hajek/iDropnews

Stap voor stap leggen Tim Cook en zijn team alle onderdelen op hun plaats om The Next Big Thing in 2023 te introduceren: de Apple Glasses, het apparaat dat ons van het smartphonetijdperk zal verplaatsen naar een tijdperk waarin wearables de sleutel vormen tot onze informatie. leeftijd bestaan. De laatste schaakzet kwam vandaag uit in de vorm van de nieuwe iPad Pro 2020 's geheime wapen: een ToF-sensor, die Apple de LiDAR-sensor noemt.

Maar wat is in godsnaam LiDAR, waarom noemt Apple zijn ToF LiDAR en waarom is het zo belangrijk voor de toekomstige Apple AR-bril - en de toekomst van het computergebruik zelf?Wat is LiDAR?

(Afbeelding tegoed: Apple)

iphone xr vs 11 maat

Hoe werkt LiDAR — Bij de ght D etection And R anging - werk?

  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

In een notendop, een laser - meestal infrarood - wordt in een patroon afgevuurd over alles wat ervoor staat. Dit is wat de scène verlicht. Een camera meet vervolgens de tijd die elk afgevuurd foton nodig heeft om terug te keren naar de zender.

Door de tijd te meten die nodig is om terug te komen - vandaar de naam, vluchttijd van het afgevuurde foton — je kunt de afstand berekenen tussen de camera en de objecten die de fotonen raken.

beste draadloze oplader voor iphone

Bovendien kunt u eenvoudig algoritmen toepassen om de patroonvervorming te analyseren, waardoor u een beter begrip krijgt van de objecten die de LiDAR meet en op zijn beurt gegevens aan de AI biedt om ook objecten te identificeren.

Er zijn andere overwegingen, zoals nabije lichtbronnen en holle oppervlakken die de Time-of-Flight-sensor kunnen verwarren, maar die kunnen worden toegeschreven aan andere algoritmen.

Van het direct meten van afstanden tussen objecten en uw zender verkregen door de ToF-sensor in de iPad — of een Samsung Galaxy S20 Ultra , wat dat betreft - de CPU zal nauwkeurige geometrische 3D-gegevens van de wereld eromheen kunnen verkrijgen.

Waarom noemt Apple dit LiDAR in plaats van ToF-sensor?

Apple heeft besloten om de 3D-sensor van de iPad de LiDAR-sensor te noemen om redenen die ik niet begrijp. Het feit is dat LiDAR is een vorm van ToF, zoals Samsung en andere fabrikanten het op hun apparaten noemen. Hun sensoren worden meestal vervaardigd door Sony, dat 95% van het marktaandeel voor dit soort technologie heeft. In feite is Apple naar verluidt ook dezelfde Sony ToF-sensoren gebruiken .

Misschien deed Apple, altijd de meester van marketing, het om zich van alle anderen te onderscheiden, wetende dat iedereen de term ToF gebruikt en, twee, niet veel mensen hebben een idee van wat ToF is. Het is een van die obscure technische termen die in specificatiebladen worden gegooid.

xbox series x usb c

Mensen horen in ieder geval al een tijdje over LiDAR. Velen weten dat dit de camera's zijn die autonome auto's helpen de wereld om hen heen te herkennen en zich veilig te verplaatsen. Apple werkt al een tijdje samen met LiDAR aan zijn Project Titan, de beruchte Apple Car die nooit het daglicht zag.

Apple beweert ook op zijn webpagina dat NASA dezelfde technologie gebruikt in de Mars Rover 2020 en het is waar. Curiosity gebruikt het ook. Gewoon zeker niet de sensor die Apple gebruikt, maar een veel geavanceerdere. En in feite veel van hen en voor meer doeleinden dan terreinnavigatie.

Werkt het goed?

Tijdens Apple's virtuele persvoorbeeld voor de nieuwe iPad Pro, kreeg Mark Spoonauer, hoofdredacteur van TemplateStudio, een voorproefje van enkele van de AR-apps die beschikbaar zullen zijn en geoptimaliseerd zullen worden voor de LiDAR-scanner van iPad Pro, waaronder een spel genaamd Hot Lava dat (u raad het al) hete lava recht in je woonkamer samen met een zeer realistisch ogende hoofdpersoon.

Samsung s20 noot ultra prijs

De app Complete Anatomy was ook indrukwekkend, omdat deze je in realtime kan laten zien welke spieren de persoon voor je gebruikt terwijl ze zich verplaatsen. En IKEA Place zag er een stuk pittiger uit, omdat Apple's A12Z Bionic-chip het opzetten van je virtuele kamer onmiddellijk maakt. Vermoedelijk zou de pk's voor de Apple Glasses in je iPhone of iPad zitten, maar de bril zelf zou een LiDAR-scanner aan boord hebben.

Waarom LiDAR cruciaal is voor de Apple Glasses

De Apple Glasses hebben deze 3D-detectietechnologie nodig om op 110% van zijn capaciteit te werken wanneer ze ergens in 2023 verschijnen. Zoals de iPad Pro zal aantonen, moeten echt overtuigende augmented reality-toepassingen onmiddellijke en constante kennis van de omgeving hebben om de virtuele beelden met de echte wereld te laten samensmelten.

Als u te allen tijde weet hoe de wereld om u heen eruitziet in 3D, kunt u 3D-objecten nauwkeurig op de wereld positioneren, texturen toepassen op objecten uit de echte wereld en virtuele objecten plaatsen achter fysieke objecten. Als je wilt dat je nieuwe fantastische gemengde wereld echt aanvoelt, moet je al deze vaardigheden constant met een hoge verversingssnelheid laten werken. Dit is hoe een samengevoegde realiteit eruit kan zien op de Apple Glasses - zij het een dystopische realiteit:

Naar verluidt heeft de iPad Pro ToF een verversingssnelheid van 120 Hz, wat overeenkomt met de rest van de industrie.

Het heeft ook een zo groot mogelijk bereik nodig, zodat u uw wereld overtuigend kunt bouwen in open ruimtes. Apple claimt dat het bereik van de ToF-sensor in de iPad Pro 5 meter is.

Door ToF te implementeren op de iPad Pro — en op de iPhone 12 Pro-lijn tegen het einde van het jaar - Apple zal voortbouwen op de basis die het al heeft met eerdere versies van zijn augmented reality-architectuur.

De toevoeging van ToF aan echte consumentenproducten stelt het bedrijf in staat om zijn kunstmatige intelligentie-algoritmen in de echte wereld te blijven verfijnen, wat cruciaal is voor de Apple Glasses om een ​​vlekkeloze ervaring te leveren wanneer ze over een paar jaar uitkomen.

Dit proces van verfijning zal in 2022 verder worden ontwikkeld door Apple's geruchten AR/VR-headset — waarschijnlijk gericht op early adopters en ontwikkelaars. Dat zal de laatste fase zijn voordat Cupertino zijn zogenaamd wendbare Apple Glasses uitbrengt, zodra de componenten volwassen genoeg zijn en, belangrijker nog, het AR-platform een ​​diep begrip heeft van de wereld eromheen.

En dat is wat je enthousiast zou moeten maken over de aankondiging van vandaag. Wat je vandaag ziet geïmplementeerd, zal resulteren in een aantal coole games en apps voor de iPad en iPhone, maar wat je feitelijk ziet, is de opmars naar een nieuwe technologische wereld waarin onze telefoons uiteindelijk zullen verdwijnen - vervangen door een constellatie van draagbare apparaten .

motorola moto g stylus review

En de Apple Glasses zullen centraal staan ​​in die nieuwe computerrevolutie.

De beste Apple iPhone 11-deals van vandaagPlannen ontgrendeldOntvang een virtuele cadeaubon van $ 100 + GRATIS Beat Studio Buds - zwart wanneer je overschakelt en activeert naar Zichtbaar Geen contract Apple iPhone 11 (Afbetalingen 64GB) Apple iPhone 11 (Afbetalingen 64GB) Vrij vooraf $ 65/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens Gegevens:(downloadsnelheden van 5-12 Mbps, uploadsnelheden van 2-5 Mbps) Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens Gegevens:(downloadsnelheden van 5-12 Mbps, uploadsnelheden van 2-5 Mbps) Bekijk Deal Bij Vrij vooraf $ 65/mnd Bekijk Deal Bij Ontvang een virtuele cadeaubon van $ 100 + GRATIS Beat Studio Buds - zwart wanneer je overschakelt en activeert naar Zichtbaar Geen contract Apple iPhone 11 (Afbetalingen 256GB) Apple iPhone 11 (Afbetalingen 256GB) Vrij vooraf $ 72/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens Gegevens:(downloadsnelheden van 5-12 Mbps, uploadsnelheden van 2-5 Mbps) Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens Gegevens:(downloadsnelheden van 5-12 Mbps, uploadsnelheden van 2-5 Mbps) Bekijk Deal Bij Vrij vooraf $ 72/mnd Bekijk Deal Bij Ontvang een virtuele cadeaubon van $ 100 + GRATIS Beat Studio Buds - zwart wanneer je overschakelt en activeert naar Zichtbaar Geen contract Apple iPhone 11 (64GB) Apple iPhone 11 (64GB) $ 600 vooraf $ 40/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens Gegevens:(downloadsnelheden van 5-12 Mbps, uploadsnelheden van 2-5 Mbps) Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens Gegevens:(downloadsnelheden van 5-12 Mbps, uploadsnelheden van 2-5 Mbps) Bekijk Deal Bij $ 600 vooraf $ 40/mnd Bekijk Deal Bij We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen