De nieuwe iPhone-functie waar ik op heb gewacht, zou eindelijk kunnen komen

(Afbeelding tegoed: EverythingApplePro)

Stel je voor: je hebt haast om naar je werk te gaan en op weg naar buiten vergeet je je portemonnee. Geen zorgen, je hebt je iPhone 12 met Apple Pay, dus ga maar door. Je nadert een tourniquet in de metro en zweeft met je iPhone over de Near Field Communication (NFC)-plek voor een contactloze betaling, maar het werkt niet.

Dat is omdat Face ID herkent je gezicht niet omdat je een masker draagt omdat de dreiging van COVID-19 nog steeds reëel en aanwezig is. Dus je rommelt om je toegangscode in te voeren, maar terwijl je dat doet, komt er een ongeduldige New Yorker of Londenaar langs je heen, waardoor de telefoon uit je druiven glijdt, op de grond valt en kapot gaat. Dus je komt te laat op je werk en je onsympathieke baas is woedend. Maar dat enigszins overdreven scenario zou kunnen worden vermeden als Apple dat inderdaad doet breng Touch ID terug naar zijn iPhones .hoeveel kost een cybertruck?
  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Ik heb gemerkt dat Face ID fantastisch snel en betrouwbaar is, vooral in vergelijking met Android-equivalenten. Het kan omgaan met een bril, afleidende over-ear-koptelefoons of de algemene puinhoop die mijn net uit bed gerolde look is. Maar het valt uit elkaar wanneer ik mijn gezicht probeer te herkennen terwijl mijn mond en neus bedekt zijn met een masker terwijl ik een dodelijk virus probeer te vermijden.

Dus het hebben van een vingerafdrukscanner onder het scherm zou een zegen zijn op de volgende of toekomstige iPhones, omdat het zou betekenen dat ik de handset zou kunnen ontgrendelen zonder mijn masker te hoeven verwijderen en het risico te lopen mijn gezicht aan te raken; dat is een grote no-no in deze pandemische tijden.

(Afbeelding tegoed: de Hacker 34)

12 vs 12 pro max

De altijd draaiende iPhone-geruchtenmolen heeft de iPhone 13 getipt om een ​​vorm van Touch ID onder het scherm te krijgen , eindelijk de iPhone iets te geven dat Android-telefoons al jaren hebben. Een onlangs opgegraven Apple-patent geloofden hieraan. Maar dan hebben andere geruchten beweerd dat er te weinig wordt weergegeven Touch ID komt alleen op tijd voor de iPhone 14 .

Zoals gerapporteerd door Patently Apple, beschrijft het patent een camera onder het scherm die in iPhones is geïntegreerd voor biometrische authenticatie:

'Volgens Apple wordt een optische beeldarray achter een beeldscherm geplaatst en zo georiënteerd dat het licht ontvangt dat door het beeldscherm wordt doorgelaten in een richting die in het algemeen tegengesteld is aan die van het licht dat door het beeldscherm wordt uitgestraald. De optische beeldvormingsarray kan door de elektronische inrichting worden gebruikt voor elk geschikt beeld-, waarnemings- of gegevensaggregatiedoel met inbegrip van, maar niet beperkt tot: waarneming van omgevingslicht; nabijheidsdetectie; dieptemeting; gestructureerd licht ontvangen; optische communicatie; nabijheidsdetectie; biometrische beeldvorming (bijv. vingerafdrukbeeldvorming, irisbeeldvorming, gezichtsherkenning) , enzovoorts); en dergelijke.'

releasedatum iphone 13 mini

Tom's Guide heeft al besproken hoe wachten tot 2022 om Touch ID toe te voegen aan de vlaggenschip-iPhone niet ideaal is, omdat hopelijk de pandemie van het coronavirus tegen die tijd voorbij zal zijn en de noodzaak voor het dragen van maskers zal zijn afgenomen. Maar het hebben van een extra biometrische beveiligingsoptie zou nog steeds op prijs worden gesteld.

Hoewel de beveiliging van Face ID geen punt van zorg is, vind ik het minder wenselijk om mijn iPhone 12 te ontgrendelen elke keer dat ik er gewoon naar kijk, aangezien Apple biometrische gegevens in een veilige enclave op de huidige iPhones bewaart. Het enige dat iemand hoeft te doen, is omhoog vegen op mijn telefoon wanneer het slotsymbool is ontgrendeld en de handset pakken, dan hebben ze toegang tot mijn apps en gegevens.

beste hoofdtelefoon voor videogesprekken

Krediet: Sonny Dickson

Toegegeven, ze zouden waarschijnlijk niet al te veel chaos kunnen veroorzaken zonder langdurig toegang tot mijn gezicht, maar ze zouden genoeg tijd kunnen hebben om een ​​aanstootgevende tweet te sturen die de carrière beëindigt. Maar Touch ID zou dit oplossen, omdat ik gewoon naar meldingen op mijn iPhone kan kijken zonder dat deze wordt ontgrendeld, een functie die ik leuk vind op mijn hoofdtelefoon, de Oppo Find X3 Pro .

Het is een klein ding, maar het zou zeker een next-gen iPhone aantrekkelijker maken voor mij, een overwegend Android-telefoongebruiker. En dat zou vooral zo zijn als het betekende dat Apple Touch ID zou kunnen gebruiken als een manier om de display-inkeping te doden of tenminste maak het een stuk kleiner .

Hoewel de mensen bij Cupertino de Face ID-technologie waarschijnlijk niet zullen verlaten, kan het hebben van een extra niveau van biometrie een vangnet zijn voor Apple om te experimenteren met Face ID, zoals het plaatsen van camera's en sensoren onder het scherm. Ik zou graag minder pittige of betrouwbare Face ID inruilen voor een kerfloos Retina-display, op voorwaarde dat het een verversingssnelheid van 120 Hz had , en onder het scherm of aan de zijkant gemonteerd (zoals de vingerafdrukscanner op de iPad Air ) Tik op ID.

Ik blijf hopen dat Apple Touch ID zal toevoegen aan de iPhone 13 - het zou het zeker aantrekkelijker voor me maken. Maar als dit niet gebeurt, hoop ik dat de invoering van Touch ID in de iPhone 14 zal zorgen voor een Apple-telefoon die totaal anders is van de recente generaties vlaggenschip-iPhones. Hoewel de iPhone 12 goed is, wordt het ontwerp met de inkepingen een beetje saai en ik vind dat de algehele iPhone-esthetiek een opknapbeurt nodig heeft.

De beste Apple AirPods Pro-deals van vandaag 6770 Walmart-klantenrecensies Black Friday Sale eindigt over13uur02minuten13droogKorting Apple AirPods Pro Walmart $ 249 $ 197 Visie Apple AirPods Pro met... krukveld $ 249 Visie Apple AirPods Pro Amazone Prime $ 299,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen