Nieuwe Nintendo Switch 2 releasedatum geruchten, specificaties, lekken en meer

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

beste prijs op tempurpedic matras

Nu 2021 ten einde loopt, ziet het er niet naar uit dat de Nintendo Switch 2 snel zal verschijnen. We vragen ons echter nog steeds af of en wanneer er nieuws is over een volledig vervolg op Nintendo's gevierde hybride handheld/home-console.

De Nintendo Switch OLED model dat net is uitgebracht, is niet de 4K Nintendo-schakelaar dat werd gerucht of gehoopt, maar het biedt nog een aantal andere voordelen - aangezien het OLED-paneel slechts een van een reeks upgrades is.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Ja, de Switch OLED is niet bepaald een Nintendo Switch 2, maar we hebben hieronder beschikbaarheidsdetails, specificaties en functies voor de OLED Switch. Je kunt hier ook meer lezen over de geruchten over een volledig vernieuwde Switch.

Als alternatief, als je nu klaar bent om een ​​Switch te kopen, bekijk dan onze Black Friday Nintendo Switch-deals en vind de beste bundels en aanbiedingen voor het hele huidige Switch-aanbod.

Nintendo Switch 2-nieuws en geruchten (bijgewerkt op 6 november)

Nieuwe Nintendo Switch 2 mogelijke releasedatum

Er is een mix van geruchten over de releasedatum van Nintendo Switch 2 geweest, met veel verwarring over de geruchten Nintendo Switch Pro met een tweede generatie Switch.

Maar het lijkt erop dat de Switch Pro dood in het water ligt, met de Switch OLED die een verbeterde hybride console biedt. Er zijn echter geruchten dat ontwikkelaars ontwikkelkits krijgen voor geüpgradede Switch-hardware. Volgens geruchten, deze dev-kits zijn in feite voor de Switch 2 , die naar verwachting eind 2022 of begin 2023 debuteert.

We raden u aan dit alles met een korreltje zout te nemen. Maar evengoed, er is geen rook zonder vuur. En aangezien de huidige Switch bijna vijf jaar oud is, is het geen grote sprong om te vermoeden dat Nintendo aan een opvolger zou kunnen werken.

Tijdens een gesprek met investeerders verklaarde Nintendo dat de huidige Nintendo Switch bevindt zich in de 'middenfase' van zijn leven, dus we geloven niet dat er binnenkort een Nintendo Switch 2-lancering plaatsvindt.

    Nintendo-schakelaar: 3 maart 2017Nintendo Switch (opgewaardeerde batterij): Augustus 2019Nintendo Switch Lite: 20 september 2019Nintendo Switch OLED:8 oktober 2021

Nieuwe Nintendo Switch 2 prijs

(Afbeelding tegoed: toekomst)

De OLED Nintendo Switch kost $ 349. Dit sluit aan bij de eerdere speculatie.

beats studio vs airpods pro

Analist Matthew Kanterman van Bloomberg-intelligentie geloofde dat de Switch Pro minstens $ 100 duurder zal zijn dan het huidige model. '$ 349,99 zal de waardepropositie van het apparaat verhogen, maar ik denk nog steeds dat Nintendo een sterke vraag kan stimuleren, zelfs voor $ 399,99.'

Het is niet alleen Kanterman. In een interview met Gamesindustry.biz , de in Japan gevestigde game-consulent Serkan Toto vermoedde dat de Switch Pro ongeveer $ 399 zal kosten, wat dezelfde console kan zijn als de Switch 2, en daarom dezelfde prijs, of een andere versie met hogere specificaties, in welk geval de Switch 2 zelf zal waarschijnlijk minder kosten.

Nieuwe specificaties voor Nintendo Switch 2

De OLED Nintendo Switch-onthulling past bij sommige maar niet alle lekken die we eerder hebben gemeld, waardoor het meer een verbeterde 'Pro'-versie van de huidige Switch is dan een geheel nieuwe Switch.

Een eerder lek verwees bijvoorbeeld naar een nieuwe Switch-console met een aangepaste Nvidia Tegra Xavier-processor, een 64 GB SSD, 4K-video-ondersteuning en twee USB-C-poorten. Maar het wijst er ook op dat zo'n console een tv-machine is, wat onwaarschijnlijk lijkt. We kennen de chip in het nieuwe model nog niet, maar Nintendo bevestigde de 64GB opslagupgrade van de vorige 32GB-capaciteit.

Er zijn ook enkele recente mobiele GPU-doorbraken die wijzen op een veelbelovende toekomst voor aankomende handheld-consoles zoals de Switch 2. Verwacht wordt dat Samsung en AMD werken aan een nieuwe Exynos 1000-chip met ingebouwde AMD-graphics, waardoor de Switch 2 een enorme powerboost als Nintendo besluit om voor die CPU te kiezen boven de verouderende Tegra X1 die in de huidige Switch wordt gevonden.

Nieuw Nintendo Switch 2-scherm

Het scherm is een van de belangrijkste onderdelen van de Switch, dus het verbaast ons niet dat Nintendo dat paneel mooier maakt met OLED. Dat gezegd hebbende, het is nog steeds een 720p-paneel, dat alleen in 1080p (maximaal) wordt uitgevoerd wanneer het is gedockt. Dat komt overeen met onze eigen rapportage heeft bevestigd dat een aanstaande Nintendo Switch-iteratie OLED-schermen van Samsung zal gebruiken.

In een interview met TemplateStudio Ross Young, mede-oprichter van Display Supply Chain Consultants, besprak het potentieel voor de Switch Pro of Switch 2 om een ​​OLED-scherm te hebben en welke voordelen en tekortkomingen zo'n scherm zou hebben.

LCD's gebruiken een maximale helderheid, of het nu een wit of zwart beeld is. En OLED's niet, legt Young uit. Hun stroomverbruik varieert met de inhoud. Het zal dus afhangen van het type inhoud dat je speelt. Als het video is, hebben OLED's een groot voordeel. Maar als het een heldere videogame is met veel wit, dan verbruiken OLED's mogelijk meer stroom.

tesla-model en lange afstand

Ter ondersteuning van de OLED-theorie was een recente vermelding van een nieuwe Switch-console door het hoofd van Universal Display Corporation. Steven V. Abramson, de president en CEO van het bedrijf, zei dat Nintendo op zoek was naar OLED vanwege de voordelen die het bood ten opzichte van LCD voor contrast en responstijden. Het is een goed teken dat, zelfs als Nintendo er zwijgzaam over blijft, er een nieuwe Switch komt.

Welk soort scherm Nintendo ook kiest, er kan ook een resolutiestoot zijn. Volgens Bloomberg zal een nieuwe Switch een geavanceerde opschalingstechniek gebruiken om 4K-resolutie te bereiken. Dit wordt Nvidia Deep Learning Super Sampling of DLSS genoemd en gebruikt AI-technologie om grafische afbeeldingen effectief te upmixen tot afbeeldingen met een hoge resolutie zonder de prestatie-eisen van rendering dan native op, laten we zeggen, 4K. Bloomberg kreeg te horen dat een nieuwe Switch ook nieuwe chips gebruikt, met de benodigde hardware om DLSS uit te voeren.

Hetzelfde rapport zei dat de nieuwe Switch in staat zal zijn tot een 4K-uitvoer, zo niet native 4K-rendering, en een groter OLED-scherm zal hebben.

Verder, een nieuwere sonde in Switch-firmware heeft de lijn 4kdp_preferred_over_usb30 onthuld die het potentieel voor een 4K-uitvoer via DisplayPort via USB 3.0 zou kunnen aangeven. voor de schakelaar 2.

Maar verbeterde specificaties kunnen slechts het topje van de ijsberg zijn voor de Nintendo Switch 2. Een reeks code gevonden in de Switch's Firmware-update april 2020 onthult wat ondersteuning zou kunnen zijn voor een console met twee schermen, wat suggereert dat de volgende Nintendo Switch een apparaat met twee schermen kan zijn.

Dit zou geen primeur zijn voor Nintendo, gezien de populaire Nintendo DS- en 3DS-handhelds van het bedrijf, maar we zouden benieuwd zijn om te zien hoe ondersteuning voor twee schermen zou spelen in het Switch-ecosysteem. Misschien kun je in de handheld-modus spelen terwijl je bepaalde inhoud naar je tv straalt, vergelijkbaar met hoe de Wii U werkte.

Nieuwe Nintendo Switch 2-functies

Net als de originele Switch, maakt de OLED Switch het mogelijk om te spelen in gedockte tv-, tafelblad- en handheld-modi. Nette upgrades zijn onder meer een Ethernet-poort op het dock en een nieuwe standaard voor beter gamen op het tafelblad.

Dat gezegd hebbende, heeft Nintendo onlangs een uniek apparaat voor het volgen van de gezondheid gepatenteerd, dat je slaap zou kunnen volgen, je humeur zou kunnen volgen via microfoons en sensoren en zelfs de geur van een kamer zou kunnen veranderen. Interessant is dat het gepatenteerde apparaat zijn eigen dock heeft (net als de Switch) en lijkt te zijn ontworpen om te werken met gezondheidsgerelateerde games a la Ring Fit Adventure.

Die technologie lijkt niet in dit Nintendo-schakelaar. Het is te vroeg om te zeggen of een dergelijk apparaat zelfs op de markt zal komen, maar het zal interessant zijn om te zien of Nintendo zijn fitness-tracking-game op tijd verbetert voor de volgende Switch-console.

Wat we willen van de Nintendo Switch 2

Krediet: Katarzyna Penar bij Lightframes

Als de Nintendo Switch 2 werkelijkheid wordt, zijn er een handvol functies die we graag zouden zien en die het een aantrekkelijke high-end optie voor Nintendo-fans kunnen maken.

    1080p handheld-gameplay: Het 6,2-inch scherm van de Switch is beperkt tot 720p in handheld-modus, wat betekent dat je titels als Super Mario Odyssey en Pokémon Sword and Shield niet in hun volle glorie kunt ervaren. De mogelijkheid om onderweg te gamen in 1080p zou een grote reden zijn om te upgraden naar een nieuwe Switch - als de console 60 fps kan halen bij 1080p, nog beter.4K- of 1440p-ondersteuning voor tv-modus. Gezien het feit dat er 4K-consoles zijn en dat de PS5 en Xbox Series X 8K-content zullen ondersteunen, zou het leuk zijn om te zien dat de Switch 2 een resolutiestoot krijgt, iets waar we onlangs voor pleitten. De nieuwe console zou waarschijnlijk een stevig nieuw dock nodig hebben om 4K of zelfs 2560 x 1440 resoluties te ondersteunen, maar stel je eens voor hoe glorieus het zou zijn om Breath of the Wild in 4K te spelen.Betere ergonomie. We hebben onlangs Alienware's Concept UFO in handen gekregen, een Switch-achtige draagbare gaming-pc met standaard knoppen, triggers en grepen ter grootte van een controller. Als Nintendo nieuwe Joy-Cons kan bedenken die groter en ergonomischer zijn zonder te massief te zijn, zou de Switch 2 de meest comfortabele manier kunnen zijn om onderweg te spelen.Echte Bluetooth-ondersteuning. Hoewel de huidige Switch Bluetooth 4.1 heeft om draadloos verbinding te maken met Joy-Cons en Pro Controllers, kun je geen andere Bluetooth-gadgets (zoals koptelefoons) aan de console koppelen zonder een adapter. Nintendo, ik wil gewoon mijn AirPods aan mijn Switch kunnen koppelen zonder extra gedoe - maak het waar!

Waarom we een Nintendo Switch 2 willen

Dit alles gezegd hebbende, we hopen nog steeds dat Nintendo de snelheid opwaardeert en op een gegeven moment 4K toevoegt. De Nintendo Switch is een absoluut genot van een systeem dat wordt ondersteund door enkele van de beste games die Nintendo ooit heeft uitgebracht. Maar de hardware begint meer dan drie jaar na de release zijn beperkingen te vertonen, voornamelijk als het gaat om poorten van grote games van derden.

Kotaku 's Ethan Gach heeft de nieuwe Switch-poort van The Outer Worlds in handen gekregen, die naar verluidt 'er zo slecht uitziet op Switch dat ik in de verleiding kom om zelfs mensen die geen andere manier hebben om het te spelen te vertellen dat ze weg moeten blijven'. Op basis van de screenshots van Gach ziet de poort er ongelooflijk wazig uit en heeft hij last van framerate-drops. Gamers hebben gehad soortgelijke problemen met havens als Pillars of Eternity en Wasteland 2.

Terwijl Nintendo-games zoals Breath of the Wild en Animal Crossing: New Horizons zijn geoptimaliseerd om er geweldig uit te zien en geweldig te werken op Switch, lijkt de console een AAA-gameprobleem te hebben. En dat zou vooral een uitdaging kunnen zijn voor Nintendo, vooral met een nieuwe reeks games van derden die zijn gebouwd voor PS5 en Xbox Series X en die grafisch mogelijk veeleisender zijn dan ooit.

Nintendo heeft niet per se een systeem nodig dat zo krachtig is als de beste gaming-pc's of de nieuwste consoles van Sony en Microsoft (en de Switch deed het prima tegen PS4 en Xbox One), maar het OLED-paneel zou de games van Nintendo er een stuk beter uit kunnen laten zien en de hybride console van het bedrijf aantrekkelijker te maken voor fans van grote franchises van derden.

switch lite black friday-deals

Moet ik wachten op een Nintendo Switch 2?

Als je op 4K zat te wachten, ben je misschien teleurgesteld, maar als je een beter scherm wilde voor onderweg gamen, ben je waarschijnlijk opgetogen. We zijn best wel enthousiast over de nieuwe standaard, om eerlijk te zijn, al schreeuwt dat niet echt' Nintendo Switch Pro ,' of.

Hoe dan ook, de Nintendo Switch is nog steeds een geweldige gameconsole, met zijn hybride ontwerp en uitstekende games. Zowel de Nintendo Switch als de Nintendo Switch Lite staan ​​bovenaan onze lijst voor de beste draagbare gameconsoles . En als zodanig verwachten we dat ze de komende jaren ondersteund zullen blijven worden. Als je nog niet aan boord bent van de Switch-trein, dan is het nu zo goed als alle tijd; u kunt dit doen met het vertrouwen dat het niet snel zal worden vervangen.

De OLED Switch zal werken met de bestaande gamebibliotheek van de console, zoals we verwachtten. Nintendo heeft een geschiedenis in het ondersteunen van zijn handhelds via meerdere iteraties, waarbij de Nintendo DS/Nintendo 3DS-familie al meer dan tien jaar dezelfde gamebibliotheek ondersteunt. Gezien hoe populair de Switch is, verwachten we dat Nintendo een vergelijkbare benadering hanteert als zijn huidige console.

  • Een Nintendo Switch resetten
De beste Nintendo Switch-deals van vandaag 869 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over03uur57minuten59droogKorting NINTENDO Schakelaar - Neon Rood &... Curry's £ 279 £ 259 Weergave Korting Nintendo Switch-console zeer.co.uk £ 279,99 £ 259,99 Weergave Korting Nintendo Switch (Neon... Amazone Prime £ 279,99 £ 264 Weergave Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone John Lewis Curry's zeer.co.uk We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen