De volgende MacBook-reeks zou een grote opschudding kunnen krijgen - dit is waarom

(Afbeelding tegoed: Intel)

We verwachten dat dit najaar vernieuwde MacBook Pro's worden onthuld, mogelijk met een nieuwe MacBook Air 2021 . En op basis van de geruchten tot nu toe, hadden we verwacht dat beide laptops zullen worden geleverd met de Apple M2-chip of de M1X-chipset.

Maar iOS-ontwikkelaar dylandkt op Twitter beweert informatie te hebben dat de M2-chip daadwerkelijk zal worden vastgehouden voor 2022 en zal debuteren in de volgende MacBook Air, terwijl de M1X-chip zal verschijnen in Pro Mac-apparaten, die dit jaar zullen verschijnen.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Nu hebben we geen manier om deze informatie te verifiëren, maar als het legitiem is, zou het erop wijzen dat de scheiding tussen de MacBook Air en MacBook Pro de komende maanden veel groter zal worden.

Samsung Galaxy Watch 3 specificaties

Op dit moment is de kloof tussen de MacBook Air M1 en MacBook Pro M1 is niet belangrijk omdat ze in feite dezelfde chip gebruiken; de Pro heeft één extra GPU-kern en meer ruimte voor chipsetkoeling.

Bekijk meer

Waar we ooit dachten dat de M2 ​​en M1X dezelfde chip waren, maar met verschillende geruchten, lijken ze nu afzonderlijke plakjes silicium te zijn.

Apple Silicium split

(Afbeelding tegoed: Apple)

Volgens dylandkt wordt de M1X een uitbreiding van de Apple M1-chip en zal meer CPU- en GPU-kernen en meer Thunderbolt-kanalen bevatten, en meer vermogen opzuigen. Het wordt getipt om te worden gebruikt in een duurdere Mac mini, MacBook Pro 2021 14-inch en een opnieuw ontworpen MacBook Pro 2021 16-inch .

hoesje samsung noot 20 ultra

Andere lekken hebben gesuggereerd dat de M1X 10 CPU-kernen zal hebben, bestaande uit acht krachtige kernen en twee energiezuinige. Een eerder gerucht ging dat de M2 ​​zou worden geleverd met 12 CPU-kernen en zo'n 16 GPU-kernen, maar we zouden hier niet veel voorraad in plaatsen omdat het enigszins vaag is.

Ondertussen hebben de nieuwste M2-lekken de tweede generatie van Apple Silicon getipt om acht processorkernen te hebben, zoals de M1, maar waarschijnlijk naar een hogere kloksnelheid gepusht. En er staat ook een grote grafische upgrade op het programma, waarbij de GPU van acht cores naar tien of meer springt.

Het lijkt er dus op dat de M1X een chipset zal zijn die is ontworpen voor ervaren gebruikers. Dat zou suggereren dat de M2-chip meer een tweede generatie versie van de M1 zal zijn die de prestaties en efficiëntie verbetert, maar niet gericht is op het omgaan met de veeleisende werklast van creatieve professionals.

beste printer voor thuis 2021

Natuurlijk zijn dit allemaal onbevestigde lekken en geruchten, evenals enkele gezonde speculaties. Maar ze kunnen wijzen op een mogelijke splitsing in de weg voor de Mac- en MacBook-opstelling.

MacBook Pro en MacBook Air kunnen verschillende paden bewandelen

Krediet: Devam Jangra/YouTube

Zoals het er nu uitziet, zijn de prestaties van de MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini en iMac 2021 - allemaal met de M1-chip - over de hele linie grotendeels hetzelfde. De M1 heeft tot nu toe indruk op ons gemaakt, maar het maakt het aantoonbaar lastig om te rechtvaardigen dat je een MacBook Pro via de ether krijgt of een volledige desktop gaat met de nieuwe iMac.

Als de volgende MacBook Air echter inderdaad de M2-chip krijgt en een prestatieverbetering biedt ten opzichte van zijn voorganger, evenals een nieuw ontwerp - we hopen in ieder geval op slankere schermranden - zou hij zich kunnen onderscheiden van de geruchten volgende- generatie MacBook Pro's.

wat is de pauw-app

De 14-inch en 16-inch MacBook Pro's zullen naar verwachting in de herfst debuteren, maar wanneer is op dit moment niet precies duidelijk. De geruchten tot nu toe hebben de lancering in eind oktober/begin november of mogelijk is een onthulling eind september in de kaarten.

Maar nieuwe MacBook Pro-modellen worden getipt om een ​​nieuw ontwerp aan te bieden met geruchten dat er een HDMI-poort en SD-kaartslot op komst zijn, evenals mogelijke mini-LED-schermen. Combineer dit met een aanzienlijke prestatieverbetering, en de volgende MacBook Pro's kunnen serieuze Apple Silicon-apparaten zijn, gericht op professionals die de kracht en flexibiliteit nodig hebben om veeleisende taken uit te voeren, zoals CAD-werk of 4K-videoweergave.

Dat zou de MacBook Air meer een macOS-laptop voor iedereen laten zijn, zoals het altijd bedoeld was. En door geen beroep te hoeven doen op professionele gebruikers, zou Apple de volgende MacBook Air mogelijk agressiever kunnen prijzen om ultradraagbare Windows-laptops op afstand te houden; de laatste zou aantrekkelijker kunnen worden voor een breder scala aan gebruikers dankzij Windows 11 en de nieuwe gebruikersinterface, die geen enorme sprong verwijderd is van macOS.

Zoals altijd zal de tijd uitwijzen welke van deze geruchten en lekken werkelijkheid worden. Maar het lijkt erop dat er een verandering komt in de MacBook-line-up, wat heel goed nieuws zou kunnen zijn.

De beste Apple AirPods Pro-deals van vandaag 6770 Walmart-klantenrecensies Black Friday Sale eindigt over02dagen07uur14minuteneenentwintigdroogKorting AirPods Pro Walmart $ 197 $ 159 Visie Apple AirPods Pro met... krukveld $ 249 Visie Apple AirPods Pro Amazone Prime $ 299,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen