Nintendo Switch Pro: zou het nog kunnen gebeuren?

(Afbeelding tegoed: Nintendo)

Het antwoord op de vraag 'kan de Nintendo Switch Pro nog komen?' is een lastige. Aan de ene kant hebben we nu Nintendo Switch OLED , die misschien geen prestatie-upgrade biedt, maar de console is die je moet krijgen als je nog geen Switch hebt. Aan de andere kant zijn er nog steeds geruchten dat een goed geüpgradede Switch onderweg zou kunnen zijn, alleen niet in 2021 en misschien pas eind 2022 of 2023.

Nintendo is eigenlijk gestopt met te zeggen dat er geen Switch Pro zal zijn. En als we uitgaan van het consoleverleden van het bedrijf, hebben we er nog steeds een beetje vertrouwen in dat we de laatste geruchten over Switch Pro niet hebben gezien of dat we de console helemaal kunnen afwijzen.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Natuurlijk kan er een nieuwe Switch komen in de vorm van de Nintendo Switch 2 , maar de jury is er nog steeds niet over uit.

Als zodanig is dit wat we tot nu toe weten en graag zouden zien van de Nintendo Switch Pro, ook al is het maar fantasie.

Laatste Nintendo Switch Pro-nieuws (bijgewerkt op 11 november)

Nintendo Switch Pro releasedatum en prijsspeculatie

Nintendo heeft herhaaldelijk claims van een Switch Pro neergeschoten, maar de geruchten zijn niet gestopt met opduiken. Maar het ziet er nu naar uit dat ze gerelateerd zijn aan een tweede generatie Switch.

Ontwikkelaarskits die naar verluidt naar gamemakers zijn gestuurd, zaaiden het idee dat er een verbeterde Switch zou komen. Echter, nieuwe geclaimde voorkennis heeft opgemerkt dat deze dev-kits in feite zijn ontworpen voor verschillende hardware en waarschijnlijk voor de Nintendo Switch 2, die een voorlopig geruchtenvenster heeft van eind 2022 of begin 2023.

Nintendo Switch Pro geruchten specificaties

(Afbeelding tegoed: Nintendo)

beste black friday fitbit-deals

Bronnen lijken verschillende rapporten te bieden over wat voor soort specificaties we kunnen verwachten in de Switch Pro. De meerderheid van hen lijkt het erover eens te zijn dat we waarschijnlijk ondersteuning zullen zien voor 4K-resoluties in de gedockte modus, evenals een betere levensduur van de batterij.

Momenteel beschikt de Nintendo Switch over een aangepaste Nvidia Tegra X1-processor, een 720p LCD-scherm en 32 GB aan opslagruimte. De meest recente vernieuwing van de Nintendo Switch vond plaats in augustus 2019, waardoor de levensduur van de batterij toenam, van 6,5 uur naar 9 uur speeltijd. Toen we de upgrade van de batterijduur testten met Super Smash Bros. Ultimate, ontdekten we dat de hoeveelheid speeltijd die we konden gebruiken voordat hij moest worden opgeladen verdubbelde.

Volgens een opmerkelijke dataminer, @SciresM , details gevonden in een recente firmware-update voor de Nintendo Switch lijken erop te wijzen dat het Pro-model dezelfde processor zal hebben als het 2019 Switch-basismodel en de Lite - de Tegra X1+ chipset. Het lek bracht een project aan het licht met de titel Aula, wat aangeeft dat de chipset hogere prestaties zal bieden door naar hogere kloksnelheden te worden gepusht, ondersteund door een verbeterd koelsysteem. SciresM liet ook doorschemeren dat de console een substantiële visuele upgrade zal krijgen, met een OLED-scherm en 4K-mogelijkheden in gedockte modus, mogelijk gemaakt door een RealTek-chip.

Hoe legitiem de bovenstaande informatie blijft twijfelachtig, net als veel geruchten over Nintendo Switch Pro . Maar een rapport van Bloomberg, waarin insiderinformatie wordt geciteerd, heeft de Switch Pro ook getipt om een ​​4K-uitvoer te bieden in een of andere vorm van gedockte modus. Waarschijnlijk zal de Switch Pro, wanneer hij is gedockt, een of andere vorm van co-processor hebben om een ​​1080p-videofeed te upmixen naar een 4K-uitvoer.

Verder, een nieuwere sonde in Switch-firmware heeft de lijn 4kdp_preferred_over_usb30 onthuld die het potentieel voor een 4K-uitvoer via DisplayPort via USB 3.0 zou kunnen aangeven.

Bloomberg heeft ook gemeld dat 11 ontwikkelaars zijn in het bezit van 4K-toolkits geleverd door Nintendo. Dit zou sterk impliceren dat Nintendo op zijn minst overweegt een Switch uit te brengen die in 4K kan worden uitgevoerd. Hoewel Nintendo het snel heeft uitgebracht een verklaring de juistheid van de berichtgeving ontkennen.

Meer recent ontdekte een prominente YouTuber dat het dock van de Switch OLED kan 4K-uitgangen ondersteunen . Het is echter onduidelijk of dit van invloed is op de specificaties van een toekomstige console.

Terwijl Economisch Dagelijks Nieuws in Taiwan beweerde dat in plaats van een OLED-scherm, de Nintendo Switch Pro Mini-LED-technologie zou hebben als een betaalbaarder alternatief, zeggen onze bronnen anders. Op dit moment wijst alle intelligentie erop dat Samsung stijve OLED-panelen aan Nintendo levert.

In een exclusief interview met Ross Young , mede-oprichter en CEO van Display Supply Chain Consultants, besprak met ons het potentieel voor de Switch Pro om een ​​OLED-scherm te hebben en welke voordelen en tekortkomingen de technologie zou kunnen bieden.

nummer naar irs stimuluscontrole

LCD's gebruiken een maximale helderheid, of het nu een wit of zwart beeld is. En OLED's niet, zei Young. Hun stroomverbruik varieert met de inhoud. Het zal dus afhangen van het type inhoud dat je speelt. Als het video is, hebben OLED's een groot voordeel. Maar als het een heldere videogame is met veel wit, dan verbruiken OLED's mogelijk meer stroom.

Sommige geruchten lijken te suggereren dat de Switch Pro misschien ook wat meer controversiële functies heeft. In een inmiddels verwijderde 4Chan-post (via Inverse ), beweerde gebruiker Xhyll dat volgens een 'voormalige medewerker van Nintendo' de Switch Pro aanzienlijke hardwareverbeteringen zal bevatten, waaronder een aangepaste Nvidia Tegra Xavier-processor, 64 GB SSD-opslag en 4K-ondersteuning.

Het voor de hand liggende nadeel hier is dat de post ook suggereerde dat de nieuwe console een TV-only-systeem zal zijn, voornamelijk bedoeld voor gebruikers die op zoek zijn naar een meer traditionele console-ervaring. Gezien het feit dat sommige Switch-gamers het grootste deel van hun tijd in de handheld-modus doorbrengen, lijkt dit enigszins onwaarschijnlijk.

Wat we willen van de Nintendo Switch Pro

Als Nintendo een Switch Pro zou maken, dan zijn hier de functies die we graag zouden zien hun weg vinden naar de premium console.

    Verbeterd 1080p handheld-scherm: Gezien de aanhoudende geruchtenmolen lijkt een upgrade van het scherm waarschijnlijk. Op dit moment beperkt het gebruik van de Switch in de handheld-modus je tot een 6,2-inch 720p-scherm, dus veel gebruikers zouden een betere visuele ervaring verwelkomen wanneer ze onderweg gamen (alsjeblieft, Nintendo).Stevigere bouwkwaliteit: Een van de grootste redenen waarom sommige Switch-bezitters de Lite verkiezen boven het basismodel, is te wijten aan de stevigheid van de console in handheld-modus. Omdat de Joy-Cons van de originele Switch afneembaar zijn, kan spelen onderweg wat zwak aanvoelen, en dit is iets dat we graag verbeterd zouden zien in de Pro-versie. Een meer ergonomisch Joy-Con-ontwerp zou ook een lange weg gaan.4K-ondersteuning in gedockte modus: De gamecommunity voor 4K-consoles groeit met de dag, en daar kun je de PlayStation 5 en Xbox Series voor een deel voor bedanken. Helaas doen vergelijkingen met nieuwe generatie consoles de Switch geen goed - Nintendo's vlaggenschipconsole biedt niet langer de visuals die gamers willen. zoals wij onlangs besproken , zou de introductie van 4K-ondersteuning en een krachtiger dock met hogere resolutiemogelijkheden het aanbod van Nintendo aanzienlijk verbeteren.Bluetooth-ondersteuning voor accessoires van derden: Hoewel de Switch momenteel over Bluetooth 4.1 beschikt, is dit exclusief gereserveerd voor het draadloos verbinden van Joy-Cons en Pro-controllers. Dit betekent dat je een adapter nodig hebt om accessoires zoals koptelefoons aan te sluiten, wat weliswaar vervelend is.

Waarom zouden we de Nintendo Switch Pro willen?

Waar te beginnen? De Nintendo Switch is een revelatie van een console en wordt ondersteund door enkele van de meest opwindende games die we de afgelopen vier jaar hebben gezien, van The Legend of Zelda: Breath of the Wild en het belachelijk verslavende Animal Crossing: New Horizon . We denken echter dat elke fan van de console het erover eens kan zijn dat een hardware-upgrade geen kwaad kan voor de Switch.

Zoals het er nu uitziet, is de belangrijkste reden om een ​​Switch te kopen, om Nintendo-games te spelen. Zoals gemeld door meerdere Reddit gebruikers, hebben verschillende games van derden, zoals Pillars of Eternity, Wasteland 2 en WWE 2K18, minder-dan-stellaire Switch-poorten. Met crashes, bugs en framedrops is de hardware van de Switch op dit moment gewoon niet gebouwd om een ​​goede ervaring te bieden voor franchises van derden.

De Nintendo Switch is niet bedoeld om te concurreren met de PS5 en Xbox Series X op het gebied van kracht om mee te beginnen. Met een verzameling nieuwe grafisch veeleisende games die in 2021 naar pc en next-gen consoles komen, zouden we echter graag willen zien of een krachtigere versie van de Switch de interesse van externe franchisefans zou kunnen wekken.

De beste Nintendo Switch-deals van vandaag 680 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over01dagen07uur13minuten53droogAanbevolen keuze van de redactie Nintendo Switch Lite-console,... Walmart $ 287.30 Visie +Mario Kart 8 Deluxe +3 maanden Nintendo Online Nintendo Switch - Neon... Beste koop $ 299,99 Visie Nintendo Switch - Dieren... Amazone Prime $ 354 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen