Nintendo Switch Pro-lancering lijkt nu dichterbij - dankzij Nvidia

Krediet: Niphon Subsri / Shutterstock | Remix via Nick Bush)

Het bestaan ​​van de Nintendo Switch Pro heeft mogelijk een geloofwaardigheidsboost gekregen dankzij een nieuw rapport over de chip in de huidige consoles van Nintendo.

Een bron binnen Nvidia (in gesprek met Gamereactor ) beweert dat het bedrijf de productie stopzet op de Tegra X1-chipset die wordt gebruikt in de Nintendo-schakelaar en Nintendo Switch Lite dit jaar. Helaas zei deze bron niet precies wat er zou komen, maar deze informatie is al genoeg om onze gedachten te laten kloppen.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Nintendo heeft niets gezegd over het volledig stopzetten van de productie van de Switch, en het verkoopt nog steeds goed, zelfs vier jaar na de release. Daarom lijkt het waarschijnlijk dat het een nieuwe chip nodig heeft om meer Switch-eenheden te blijven produceren. En het hebben van een nieuwe chip is een uitstekende gelegenheid om een ​​aantal prestatie-upgrades door te voeren, zoals de geruchten over de Switch Pro.

externe harde schijven voor ps5

Geruchten over een prestatieverbetering van de Switch hebben getipt om 1080p grafische weergave te leveren in de handheld-modus en sommige voor 4K-uitvoer in het dock. Het is niet erg waarschijnlijk dat een Switch-console echte 4K-gaming zal kunnen leveren, maar sommige lekken en hints wijzen in de richting van een vorm van co-processor in een nieuw Switch-dock om de graphics te helpen mixen tot een 4K-uitvoer.

Dat gezegd hebbende, zou Nvidia gewoon de huidige Tegra X1 Mariko kunnen doden en deze eenvoudig kunnen vernieuwen met een paar kleine aanpassingen die niet zullen resulteren in een significante prestatieverbetering voor de Switch-consoles die alles gebruiken dat Mariko vervangt.

wat is de beste chromebook?

De geruchten over een Switch Pro draaien echter niet alleen om de verwerking. Er is ook een recent rapport geweest dat Nintendo grotere, energiezuinigere 7-inch 720p . gebruikt OLED-displaypanelen van Samsung . Hoewel dat dezelfde resolutie is als het scherm op de huidige Switch, zegt dit rapport ook dat de Switch Pro de mogelijkheid krijgt om 4K-video uit te voeren wanneer deze is aangesloten op een apart scherm.

NAAR vervolgrapport op deze displays bleek dat Nintendo er tussen de 500.000 en een miljoen per maand bestelt. Het lijkt zeker op de acties van een bedrijf dat zich voorbereidt op een grote piek in de vraag rond de lancering.

Nintendo zelf heeft gezegd dat het geen plannen heeft voor een nieuwe console. Dat kan echter betekenen dat we op een bepaald moment in de toekomst nog steeds een Switch Pro zien verschijnen, zelfs als het volgend jaar of later is.

Een redelijk geloofwaardige, zij het niet bevestigde, Nintendo-insider genaamd NateDrake op de Reserveera-forums heeft beweerd dat de Switch Pro volgend fiscale jaar in Nintendos zal aankomen, wat zich vertaalt naar een releasedatum in 2022.

galaxy s21+ 5g recensie

'Het plan was om dit jaar uit te brengen, maar ik vermoed dat het zal worden uitgesteld tot 2022. Vertragingen kunnen en zullen een steeds veranderende variabele blijven bij het uitzoeken wanneer we erover zullen horen en zien', zei de vermeende insider.

Het rapport van Bloomberg beweerde dat de vroegste lancering van Switch Pro in september van dit jaar is.

Wat de prijzen betreft, denkt een analist dat een Switch Pro $ 399 zou kosten. Dat is minder dan de PS5 of Xbox Series X, maar die hebben heel andere prioriteiten als het gaat om graphics, audio en opslagsnelheden.

De tijd zal leren of de Switch Pro inderdaad echt is en wanneer we hem kunnen verwachten. Maar deze lekken wijzen er verder op dat er een Switch Pro aan de horizon is.

De beste Nintendo Switch-deals van vandaag 680 Amazon-klantrecensies Cyber ​​Monday Sale eindigt over01dagen10uur29minuten42droogLage voorraad NBA 2K22 - Nintendo Switch... Walmart $ 108,99 Visie +Mario Kart 8 Deluxe +3 maanden Nintendo Online Nintendo Switch - Neon... Beste koop $ 299,99 Visie Nintendo Switch - Dieren... Amazone Prime $ 355,22 Visie Bekijk meer Cyber ​​Monday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen