Nintendo Switch Pro-releasedatum zou al in september kunnen zijn

Krediet: Niphon Subsri / Shutterstock | Remix via Nick Bush)

Eerder deze week meldde Bloomberg dat een mogelijke Nintendo Switch Pro is in ontwikkeling, waarbij Samsung Display wordt ingekocht om OLED-panelen te leveren voor de aankomende console-draagbare hybride. Maar in een gesprek met analisten van Display Supply Chain Consultants (DSCC), een adviesbureau voor de industrie gevestigd in Austin, TX, zijn meer eindige details over een nieuwe Switch exclusief onthuld aan Tom's Guide.

Fans die hun veroudering willen upgraden Nintendo-schakelaar eenheden zouden een handheld moeten verwachten met een iets groter scherm, gaande van 6,2-inch tot 6,99-inch, een betere levensduur van de batterij en op zijn vroegst een lancering in september.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Spiegelen Bloomberg's rapport, kon DSCC bevestigen dat Nintendo 6,99-inch beeldschermen heeft besteld met een resolutie van 1280 x 720. Nintendo bestelt ook 500.000 tot een miljoen eenheden per maand, zegt DSCC. Door nu een bestelling bij Samsung te krijgen, kan Nintendo genoeg eenheden produceren om hopelijk later dit jaar aan de vakantievraag te voldoen.

Als ze de producten vanaf juni maken - we horen dat ze in juli gaan verzenden, zou zelfs een lancering in september mogelijk moeten zijn, zei Ross Young, mede-oprichter en CEO van Display Supply Chain Consultants. Gezien de vertraging tussen de verzending van het paneel naar de productie van het apparaat en vervolgens de productie van het apparaat naar de detailhandel, zou het september of oktober kunnen zijn.

wat is de nieuwste nintendo

Fans mogen ook een betere batterijduur verwachten met de nieuwe Nintendo Switch Pro. In combinatie met de stroomvoordelen van OLED, zou het dunnere scherm ook meer ruimte moeten betekenen voor Nintendo om een ​​iets grotere batterij toe te voegen. Samen zou dit een verbetering van 20% in de totale levensduur van de batterij kunnen betekenen, wat de nieuwe Switch op iets meer dan vijf uur brengt bij het spelen van grafisch intensieve games. Maar met OLED maakt het type spel dat wordt gespeeld een verschil.

LCD's gebruiken een maximale helderheid, of het nu een wit of zwart beeld is. En OLED's niet, zei Young. Hun stroomverbruik varieert met de inhoud. Het zal dus afhangen van het type inhoud dat je speelt. Als het video is, hebben OLED's een groot voordeel. Maar als het een heldere videogame is met veel wit, dan verbruiken OLED's mogelijk meer stroom.

Nintendo Switch Pro-display: waarom OLED

Veel hardcore Nintendo-fans waren verrast om te horen dat Nintendo zou samenwerken met Samsung om OLED-schermen naar Switch te brengen. OLED's staan ​​bekend om hun rijke kleuren en diepe inktzwarte tinten voor een perfect contrast. Deze technologie is meestal ook duurder dan standaard LCD-schermen met LED-ondersteuning.

Nintendo is zelden op het snijvlak van weergavetechnologie. De Nintendo DS- en 3DS-lijn maakten voornamelijk gebruik van de goedkopere TN LCD-panelen, die bekend staan ​​om hun vervaagde kleuren en slechte kijkhoeken. Daarom zijn de weinige IPS LCD 3DS-eenheden zeer gewild op de aftermarket, nu de handheld niet meer leverbaar is. Met Switch maakte Nintendo de overstap naar IPS LCD-schermen, waardoor de kwaliteit consistenter was. Zelfs dan zijn LCD-panelen zelden te vergelijken met OLED.

Gelukkig voor Nintendo heeft de OLED-markt te maken gehad met extreme concurrentie, waardoor Samsung zijn prijzen moest verlagen.

Met de opkomst van edge-to-edge flexibele OLED-schermen en opvouwbare telefoons, was het voor Samsung moeilijker geworden om standaard stijve OLED-panelen te verkopen. Toen Apple besloot om voor OLED te gaan voor de iPhone 12 , waarbij het display onder het toestel vouwt om ervoor te zorgen dat de randen zo dun mogelijk zijn, legde het meer druk op Samsung om voldoende panelen te maken. Chinese fabrikanten Huawei en BOE volgden ook het voorbeeld bij het opvoeren van de productie van displays, waardoor de markt nog concurrerender werd. Het is waarom BOE zal naar verluidt de toeleveringsketen van Apple binnendringen voor iPhone 13-productie. Het originele OLED-scherm in stijve stijl werd opzij geschoven.

Om dit tegen te gaan, begon Samsung de prijzen voor zijn stijve OLED-panelen te verlagen in de hoop kopers aan te trekken. Dit is de reden waarom sommige telefoons van minder dan $ 400 nu OLED-schermen hebben, zoals de OnePlus Nord N10 5G. De kosten van gewone OLED-schermen zijn nu ongeveer een derde of de helft lager dan die van flexibele OLED-schermen, waardoor de prijs vergelijkbaar is met die van LCD.

goedkoopste Apple Watch-serie 6

Nintendo is in alle opzichten naar binnen gedoken en heeft de stijve OLED van Samsung een broodnodige reddingslijn gegeven.

Samsung is echt de enige die dit kan leveren omdat het rigide is, zei Young. De volumes zijn hoog en niemand anders heeft echt een significante rigide OLED-capaciteit. Als stijve OLED-smartphones en notebook-pc's echter een vlucht nemen op Samsung Display, kan de capaciteit krap worden en kan Nintendo te maken krijgen met prijsverhogingen of toewijzingswijzigingen. Daarom gebruikt Apple voor smartphones flexibele OLED's en werkt het samen met meerdere leveranciers.

Nintendo Switch Pro-display: wat te verwachten

Wat betreft het type OLED-technologie dat wordt gebruikt in de nieuwe Nintendo Switch Pro, moeten fans niet verwachten dat de nieuwste LTPO-panelen in de Samsung Galaxy S21 Ultra , waarmee die telefoon de vernieuwingsfrequentie van het scherm dynamisch kan aanpassen. Dat is logisch, omdat het vermogen van de LTPO om te vertragen tot 10 Hz verversing weinig voordeel zal opleveren in videogames. Verwacht LTPS-technologie voor de nieuwe Nintendo Switch Pro.

In plaats daarvan mogen gebruikers van Samsung een 60Hz-scherm verwachten. Hoewel het bedrijf meer 90- en 120 Hz-schermen heeft uitgebracht, was in 2020 94% van de door Samsung Display verkochte stijve OLED-smartphonepanelen 60 Hz. Het implementeren van een display met een hogere verversingssnelheid zou meer kosten en de levensduur van de batterij ten goede komen. Hoe dan ook, voor de meeste games is 60Hz voldoende.

De huidige Nintendo Switch bereikt een helderheid van 318 nits. Hoewel het prima is voor binnenspelen, is het veel minder geschikt voor buitenspelen, waar dichter bij 1.000 wordt aanbevolen. Gelukkig zullen de OLED-panelen van Samsung meer helderheid bieden dan wat Nintendo momenteel aanbiedt. Maar het is misschien niet de beste helderheid die OLED te bieden heeft.

meet afstand op een kaart

Gezien de kosten- en stroombeperkingen, denk ik dat ze misschien niet hun helderste materialen gebruiken die ze hebben voor externe klanten die de E4-materiaalset hebben, zei Young. Ze kunnen gaan met een goedkopere OLED-materiaalset met een lagere helderheid en een langere levensduur van de batterij.

Young schat dat de nieuwe Nintendo Switch Pro geen helderheid zal hebben die hoger is dan 1.000 nits. Dit is te verwachten, want zelfs de Samsung Galaxy S20 FE van vorig jaar en zijn uitstekende 1080p OLED-paneel haalden in onze tests 857 nits.

Zelfs bij 750 nits zou het Switch Pro-scherm bijvoorbeeld nog steeds niet slecht zijn om buiten te spelen. En het zou voor Nintendo en andere ontwikkelaars mogelijk zijn om sterke HDR-content te implementeren in de handheld-modus.

Een gebied waar gamers zich zorgen over moeten maken, is mogelijke burn-in. Dit komt iets vaker voor bij OLED-panelen. Het is wanneer een statisch beeld aan het scherm kan blijven plakken. Het kan bijvoorbeeld gebeuren als een kind het pauzescherm abnormaal lang aan laat staan. Fabrikanten hebben pixel-shifting-technologie geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat een enkelvoudig beeld niet te lang op het scherm wordt ingebed om inbranden tegen te gaan. Het is ook waarschijnlijk dat Nintendo ook firmware zal implementeren om dit te helpen verminderen.

Nintendo heeft nog geen Nintendo Switch Pro bevestigd. Hoewel informatie over het display aan het licht begint te komen, is er minder bekend over welke chip het apparaat van stroom zal voorzien. Volgens het rapport van Bloomberg mogen fans een apparaat verwachten dat in staat is tot 4K-uitvoer wanneer het is gedockt. Voor gebruikers die een 4K OLED-tv hebben, of het nu op de bank of onderweg is, zou de ervaring dankzij dit nieuwe scherm beter vergelijkbaar zijn dan voorheen.

De beste Nintendo Switch Lite-deals van vandaag 365 Walmart-klantenrecensies Cyber ​​Monday Sale eindigt over01dagen13uur12minuten54droog Nintendo Switch Lite,... Adorama $ 199,99 Weergave Nintendo Switch Lite-... Amazone Prime $ 235,88 Weergave Lage voorraad Verlaagde prijs Nintendo Switch Lite... Walmart $ 399,99 $ 279,90 Weergave Bekijk meer Cyber ​​Monday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen