Nintendo Switch Pro met OLED-display zou in september gelanceerd kunnen worden

Krediet: Niphon Subsri / Shutterstock | Remix via Nick Bush)

De kans is groot dat we de Nintendo Switch Pro komen al dit najaar.

Volgens Bloomberg , Nintendo zal naar verluidt in juli beginnen met de productie van de verbeterde console, met een release gepland voor september of oktober van dit jaar. We zouden dus binnenkort een Switch kunnen zien met verbeterde prestaties en een vorm van 4K-uitvoer.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Maar die kracht kan wel een prijskaartje hebben. De potentiële prijs van de aankomende console zal naar verwachting hoger zijn dan die van het bestaande Switch-basismodel ($ 299), hoewel het onduidelijk is of het verschil significant zal zijn.

Nintendo kan de langverwachte console officieel aankondigen voorafgaand aan de E3 2021 conferentie om 'uitgevers in staat te stellen hun volledige assortiment Switch-games te presenteren op het wereldwijde evenement', meldde Bloomberg.

De hogere kosten van de aankomende console zullen naar verwachting te wijten zijn aan 'de duurdere componenten en stijgende arbeidskosten in China'. Potentiële leveranciers voorspellen ook een stijging van hun 'inkomsten per eenheid uit zaken met Nintendo'.

Of het nu de Switch Pro wordt genoemd of zelfs de Nintendo Switch 2 , wordt verwacht dat de volgende console van het Japanse gamebedrijf uiteindelijk de bestaande zal vervangen Nintendo-schakelaar geheel. De nieuwe console zal naar verluidt naast de Nintendo Switch Lite , de huidige budgetversie van de standaardconsole die onlangs een nieuwe levendige kleur optie.

Wat je moet weten over de Nintendo Switch Pro

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Volgens de laatste lekken en geruchten zal de Nintendo Switch Pro waarschijnlijk een 7-inch OLED-scherm die naar verluidt zal worden vervaardigd door Samsung Display. We verwachten ook te zien 4K-gaming mogelijkheden in gedockte modus, dankzij een potentieel snellere Nvidia-graphics.

Over chips gesproken, leveranciers verwachten niet dat de volgende Nintendo Switch-console zal worden getroffen door het wereldwijde chiptekort dat momenteel de voorraad van next-gen consoles zoals de PS5 en de Xbox Series X saboteert. Dit is echter niet gegarandeerd, zoals vorige maand waarschuwde Nintendo-president Shuntaro Furukawa voor potentiële voorraadtekorten vanwege de steeds grotere vraag en het gebrek aan onderdelen die worden gebruikt in gaming-hardware.

Ondanks het feit dat we nog geen officiële bevestiging hebben met betrekking tot de release, heeft Nintendo onlangs de 'volgende platform' na de Switch, die vrijwel bevestigde dat het bedrijf aan een nieuwe console werkt.

Het is echter onduidelijk of de betreffende console een verbeterde versie is van de bestaande Nintendo Switch-console of dat het bedrijf een geheel nieuw apparaat plant. En niet zo lang geleden dook er een nieuw Nintendo-patent op op het web, wat aangeeft dat de nieuwe Switch Pro mogelijk zou kunnen zijn verbeterde Joy-Con-controllers .

De beste Nintendo Switch-deals van vandaag 680 Amazon-klantrecensies Vroege Black Friday Sale eindigt over03uur30minuten3. 4droog+Mario Kart 8 Deluxe +3 maanden Nintendo Online Nintendo Switch - Neon... Beste koop $ 299,99 Visie Nintendo Switch - Dieren... Amazone Prime $ 350,99 Visie zelda bundel Nintendo Switch in grijs met... Walmart $ 494,99 Visie Bekijk meer deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen